Üdvözöljük a

Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Kamarai rendezvények

<< 2019 Március >>
KeSzeCsüSzoVa
    123
45678910
11121314151617
18192021
22
2324
25262728293031

Tájékoztató a gazdálkodó szervezetek kötelező regisztrációjáról és a kamarai hozzájárulás megfizetéséről


Felhívjuk a gazdálkodó szervezetek szíves figyelmét, hogy a

2019. évi kamarai hozzájárulás megfizetésének határideje 

2019. március 31.


Kamarai hírlevél feliratkozás

Kérjük, iratkozzon fel online hírlevelünkre, hogy folyamatosan értesülhessen a gazdaságot érintő változásokról, híreinkről, szakmai rendezvényeinkről és az aktuális finanszírozási lehetőségekről.

Tavaszi tárgyzsűrizés a kamaránál

Negyvenkét alkotó 162 alkotásának zsűrizésére került sor a minap a Zala Megyei Népművészeti Egyesület szervezésében. A tavaszi népi iparművészeti tárgyzsűrizésre Zalán kívül Somogy, Pest és Vas megyékből érkeztek alkotások. A zsűri tagjait a Hagyományok Háza Népi Iparművészeti Tanácsa delegálta.

Újabb 5 milliárd forint támogatás a kis- és középvállalkozások munkahelyteremtésére

Ötmilliárd forintból ismét pályázatot hirdet a Pénzügyminisztérium a mikro-, kis- és középvállalkozások munkahelyteremtő beruházásainak támogatására – jelentette be Varga Mihály az MTI-nek. A pénzügyminiszter elmondta, a mától induló pályázat révén 250 vállalkozásnál mintegy 1500 új munkahely jöhet létre Magyarországon.

Zalai sikerek a 12. Szakma Sztár Fesztiválon

Ünnepélyes díjátadóval zárult a 12. Szakma Sztár Fesztivál. Az esemény a Szakma Kiváló Tanulója Verseny (SZKTV), az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny (OSZTV), valamint az VI. SkillsHungary Nemzeti döntőjének színhelye volt. 52 szakmában, 11 szakmacsoportban összesen 232-en versengtek - köztük több külhoni magyar - a szakma legjobbjának járó címért.

Vigyázat, csalók!

Naponta több bejelentés is érkezik a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz (NAV) és a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetéhez (NBSZ NKI), miszerint a közelgő adóbevallási időszakra hivatkozva adathalászok próbáltak megszerezni ügyfélkapus bejelentkezési és bankkártyaadatokat. A csalók repertoárja egyre szélesebb, már nemcsak e-mailben, hanem SMS-ben, sőt, élő telefonhívással is próbálkoznak.

Tájékoztató: 2018 munkabalesetekről

A mellékletből elérhető a Pénzügyminisztérium Munkavédelmi Főosztályának 2018-as  tájékoztatása a munkabalesetek alakulásáról, mely tájékoztató a 2019. január 8-ig beérkezett és nyilvántartásba vett munkabaleseti jegyzőkönyvek összesített feldolgozott adatait tartalmazza. 

KKM: az exportfejlesztésben stratégiai partner a kamara

Március 6-án tartotta a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) külgazdasági évnyitó konferenciáját „Fókuszban a külpiacok” címmel. A rendezvény célja, hogy iránymutatást adjon Magyarország exportfejlesztési eszközrendszeréről, valamint tájékoztatást nyújtson a külpiacok nyújtotta lehetőségekről mind a kezdő exportőrök, mind a már tapasztalt, de új piacokat kereső vállalatok számára.

Konzultáció a közbeszerzésről

„Változásban a közbeszerzési törvény” címmel konzultációs lehetőséggel egybekötött előadásra került sor a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamaránál. Dr. Nagy-Fribiczer Gabriella közbeszerzési és európai jogi szakjogász, közbeszerzési szakértő ismertette a jogszabály vállalkozásokat is érintő tavaly évvégén életbe lépett, illetve áprilistól életbe lépő legfontosabb változásait.

17 százalékkal bővültek a beruházások tavaly

Eredményesek a befektetőbarát kormányzati intézkedések, tavaly összesen 8495 milliárd forintnyi fejlesztés valósult meg Magyarországon, amely 17 százalékos növekedést jelent egyetlen év alatt – jelentette ki Varga Mihály a Központi Statisztikai Hivatal beruházási adatait kommentálva.

Hermann Ottó Intézet kérdőíves felmérés - Környezettechnológiai Hitelesítési Rendszer tárgyban

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamarát megkereste a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. alábbi felhívással:

Az Agrárminisztérium és a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. együttműködési megállapodást kötött a Környezettechnológiai Hitelesítési Rendszerben (ETV), valamint a környezetbarát technológiák alkalmazásában rejlő lehetőségek széleskörű hazai megismertetése tárgyban.

"Könyvelőkkel a duális képzésért" című képzés

A Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara kiemelt feladata, hogy segítse a gyakorlati képzőhelyként működő és a leendő képző vállalkozásokat képzések, tájékoztató előadásokkal szervezésével. 2019. évben újra megszervezésre kerül a vállalkozások gazdasági, humánerő-politikai, fejlesztési és pénzügyi területen dolgozó munkatársai részére „Könyvelőkkel a duális képzésért” címmel ingyenes, jogi és pénzügyi ismereteket tartalmazó képzés.

WorldSkills Kazan 2019 - zalai versenyzők a magyar csapatban!

Három szakmában képviseli országunkat zalai fiatal a világversenyen: Balogh Krisztián kőfaragó, Cságoly Laura szépségápoló és Markó Ákos kőműves.

Folytatódik a Modern Vállalkozások Programja

A 2015-ben indult Modern Vállalkozások Programja a 2014-2020-as programozási időszak egyik első GINOP projektje volt, továbbá a legelső kiemelt program is. Abban is speciális, hogy várhatóan az EU költségvetési időszak legvégéig működik majd.

12. Szakma Sztár Fesztivál

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából idén 12. alkalommal rendezte meg a Szakma Sztár Fesztivált, a hagyományokhoz híven a Hungexpo Vásárközpont területén. A megnyitón beszédet mondott Orbán Viktor miniszterelnök és Parragh László, az MKIK elnöke.

Népszerű a csoportos adózás

Több mint ezer cég döntött úgy, hogy áttér az idei évtől választható kedvező, úgynevezett csoportos társasági adózásra, ezzel összesen akár 15 milliárd forint megtakarítás is elérhetnek - tájékoztatta az MTI-t Izer Norbert adóügyekért felelős államtitkár.

Regionális gazdasági évadnyitó

Március 7-én, Nagykanizsán tartotta regionális gazdasági évadnyitó rendezvényét a Nyugat-Dunántúli Kereskedelmi és Iparkamarák Szövetsége a házigazda, a Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében. Az öt kamarát tömörítő szövetség rendezvényén előadást tartott Bodó Sándor, a Pénzügyminisztérium foglalkoztatáspolitikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkára, Dr. Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Cseresnyés Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes, valamint Jörg Bauer, a Tungsram Kft. elnök-vezérigazgatója.

Adzsariai delegáció a kamaránál

A gazdasági kapcsolatok fejlesztéséről, a szakképzésben való együttműködésről is tárgyalt Georgia Adzsariai Autonóm Köztársasága kormányának delegációja a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamaránál. A Jaba Phuktaradze Pénzügyi és Gazdasági Miniszter vezette küldöttséget Mazzag Ferenc elnök és dr. Szabó Antal általános alelnök fogadta, a megbeszélésen részt vett dr. Horváth Viktória, hazánk tbiliszi nagykövete és Szabó Károly a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum főigazgatója is.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal előtti elektronikus ügyintézés általános szabályai 2019

Az elektronikus ügyintézés és a bizalmi szolgáltatások általános szabályairól szóló 2015. évi CCXXII. törvény (Eüsztv.) bekezdésében foglaltaknak eleget téve a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (a továbbiakban: NAV) az alábbiak szerint ad tájékoztatást az előtte igénybe vehető elektronikus kapcsolattartási lehetőségekről, illetve szabályokról.

Okostelefont érhetnek a pénzügyi ismeretek

A pénzügyi tudatosság áll a szórakoztató és informatív, diákoknak szóló háromfordulós vetélkedő középpontjában, amelynek legjobbjai okostelefont nyerhetnek - nyilatkozta az MTI-nek Gion Gábor, a Pénzügyminisztérium pénzügyekért felelős államtitkára.