Üdvözöljük a

Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Kamarai rendezvények

<< 2019 Szeptember >>
KeSzeCsüSzoVa
      1
2345678
9101112131415
1617
18
19202122
23242526272829
30      

Kamarai hírlevél feliratkozás

Kérjük, iratkozzon fel online hírlevelünkre, hogy folyamatosan értesülhessen a gazdaságot érintő változásokról, híreinkről, szakmai rendezvényeinkről és az aktuális finanszírozási lehetőségekről.

Pályázna?

A versenypálya, akárcsak egy pályázat, komoly dolog. Felkészülést, állóképességet, odafigyelést, technikai ismereteket, számos jó döntést igényel, ugyanakkor kockázatokat is rejt. Akár a célegyenesben is adódhatnak nehézségek, így fontos, hogy a versenyző mögött álló csapat végig, a felkészüléstől a kockás zászlóig a helyén legyen.

A WorldSkills magyar aranyérmesét fogadta a miniszter

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter hivatalában fogadta Simon Krisztiánt, aki aranyérmet szerzett bútorasztalos kategóriában a Kazanyban megrendezett szakképzési világbajnokságon. A miniszter elismerésben részesítette Fekete Zoltánt, a Budapesti Komplex Szakképzési Centrum szaktanárát is, aki a versenyző felkészülését segítette a döntőre.

Európai Mobilitási Hét

Idén szeptember 16. és 22. között tizennyolcadik alkalommal rendezik meg az Európai Mobilitási Hetet, amelynek célja, a környezetbarát és fenntartható városi közlekedés népszerűsítése. Európa legnagyobb közlekedési-környezetvédelmi kampánya évről évre népszerűbb Magyarországon, 2018-ban is több mint 260 település vett részt a programokban, amivel Magyarország - közel ötven ország versenyében- a harmadik helyen végzett.

Tájékoztatás a „Közbeszerzési Nívódíj 2019” lehetőségről

A Közbeszerzési Hatóság a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szakmai támogatásával nyilvános pályázatot hirdet a Közbeszerzési Nívódíj – 2019 elnyerésére, melynek célja a kiemelkedő színvonalú, innovációs szempontokat érvényesítő közbeszerzési szakmai teljesítmény elismerése.

Átadták a kamarai védnöki táblákat

Idén a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, illetve a balatonfüredi Vitorlás étterem adott otthont szeptember 12-én a Kamarai Védnöki Táblák ünnepélyes átadási ceremóniájának. A három „balatoni” megye, Somogy, Veszprém és Zala kereskedelmi és iparkamarái által 2002-ben közösen kidolgozott és elindított minősítési rendszer egyedülálló a maga nemében, és legfontosabb célja a minőség vendéglátás elismerése. Idén összesen tíz, köztük három zalai vendéglátó egység csatlakozhatott a térség legjobbjaihoz: a hévízi Római Pince étterem, a szintén a fürdővárost képviselő Macchiato Caffe&Lounge kávézó, illetve a zalaegerszegi Czukorka cukrászda (képünkön a három zalai díjazott).

Az automatákra ki kell tenni a regisztrációs számot

Az automata berendezések üzemeltetésének ellenőrzésekor a NAV ellenőrei többször tapasztalták, hogy a regisztrációs számot nem helyezték el az üzemeltetők a berendezéseken.

NAWA - A tudományos ismeretek alkalmazása üzleti célok érdekében - Turisztikai Vállalkozói Kérdőív

A Pannon Egyetem GTK/Georgikon Kar részt vesz egy lengyel-olasz-brit-magyar egyetemi projektben (NAWA néven), melynek keretein belül az egyetemek és a turisztikai/vendéglátó vállalkozók, cégek közötti együttműködésről készült kérdőív kitöltetésére kerül sor.

Megjelent az első METÁR-tender

Idén összesen 1 milliárd forintra lehet pályázni a megújuló energia-alapú áramtermelést támogató METÁR-rendszer első tenderkiírásában. A Magyarország energiafüggőségének mérséklését célzó, költséghatékony fejlesztések éves támogatási kerete már jövőre 2,5 milliárd forintra nő.

Felmérés az EU egységes piacáról – A határokon átnyúló üzleti vállalkozást megnehezítő akadályok

A tavaly októberi Európai Vállalkozói Parlamentben a vállalkozók 70%-a válaszolt nemlegesen a kérdésre: „Kellően integrált-e az egységes piac, lehetővé teszi-e az Ön vállalkozása számára a szabad működést és versenyt?”. Jelen felmérésnek célja, hogy rávilágítson az egységes piac hiányosságaira, és támpontokat adjon az új Bizottságnak a helyes szakpolitikai célok kitűzéséhez.

Békéltető testületi álláspályázati felhívás

Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. t örvény 21. § (2) bekezdése alapján pályázatot hirdet a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által működtetett békéltető testületnél békéltető testületi tag/elnök tisztség betöltésére.

Tízmilliárd forintos keretösszeggel megjelent az Új gyakornoki program pályázati felhívás

Tízmilliárd forintos keretösszeggel megjelent az Új gyakornoki program pályázati felhívás a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében - jelentette be Rákossy Balázs, a Pénzügyminisztérium (PM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára.

Jövőre 25 százalékkal nő a kutatási és a fejlesztési tevékenység állami támogatása

A kormány szeretné elérni, hogy erősödjön Magyarország szerepe az innováció területén, ezért jövőre 25 százalékkal emelik a kutatási és a fejlesztési tevékenység állami támogatását.

Megújítja együttműködési megállapodását az MKIK, az EXIMBANK és a MEHIB

A magyar export ösztönzése, a vállalkozások exporttevékenységének megalapozása és bővülése érdekében, valamint a külgazdasági feltételrendszer javítása és a külkereskedelmi forgalom lebonyolításának biztonságosabbá tétele érdekében megújította háromoldalú együttműködési megállapodását a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK), a Magyar Export-Import Bank Zrt. (EXIMBANK) és a Magyar Exporthitel Biztosító Zrt. (MEHIB) 2019. szeptember 13-án, Budapesten. A dokumentumot Dunai Péter, az MKIK főtitkára, Szőcs Gábor, az EXIM igazgatója és Szabó István Attila, az EXIM üzleti vezérigazgató-helyettese írta alá.

Tájékoztatás az NTAK aktualitásairól

Az NTAK a turizmus legjelentősebb, és legátfogóbb informatikai fejlesztése, amelynek köszönhetően minden Magyarországon működő kereskedelmi szálláshelyen eltöltött vendégéjszakáról naprakész statisztikai és forgalmi adatok állnak rendelkezésre. Az NTAK rendszer felállításával lehetőség nyílik a szektor valós teljesítményének mérésére.             

Több mint 30 ezer tanuló dolgozott a nyári diákmunka programban

Az állam diákmunka programjában 30 500 diák munkavállaló dolgozott a nyáron.

Mentorprogram Zalában is

A megyei nyitórendezvénnyel szeptember 9-én hivatalosan is útjára indult Zalában is az Országos Vállalkozói Mentorprogram. A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program GINOP finanszírozásában megvalósulón projektre október 9-ig zalai kis- és középvállalkozások jelentkezhetnek, sikeres pályázatuk esetén egy évig kapnak segítséget beszállítói, külpiaci készségeik, tevékenységük fejlesztéséhez, ugyanakkor s program egy másik moduljában általános vállalkozási tanácsokban részesülhetnek személyes mentorálás keretében.

Elindult a panziók regisztrációja az NTAK-ba

Szeptember 1-jével elindult a panziók csatlakozása az NTAK rendszeréhez. A már működő szálláshelyeknek 1 hónap áll rendelkezésre a regisztrációra a https://ntak.hu felületen, ezt követően, október 1-től elindul a digitális adatszolgáltatás az ő esetükben is a szállodákat követően.

Újra „beindultak” a csalók!

A napokban ismét több bejelentés érkezett a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz (NAV), miszerint adathalászok kíséreltek megszerezni ügyfélkapus bejelentkezési és bankkártyaadatokat. A csalók nem fáradnak, újra és újra próbálkoznak. Senki ne dőljön be!

Aranyérmet szerzett Simon Krisztián bútorasztalos a 45. WorldSkills versenyen

Aranyérmet szerzett Simon Krisztián bútorasztalos a szakmák világversenyén Kazanyban, a 45. WorldSkills rendezvényen. A magyar csapat tagjai tizenegy Kiválósági Érmet kaptak a szakmájukban elért, átlag feletti teljesítményéért.