Üdvözöljük a

Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-
InnoPortfólió
Klaszterportfólió

Elérhetővé vált a Klímagáz adatbázis mobil applikációja

A Nemzeti Klímavédelmi Hatóság mobiltelefonra letölthető Klímagáz adatbázis applikációja mostantól elérhető. A felhasználóbarát kialakítású alkalmazással a Klímagáz adatbázisban kötelezően benyújtandó jelentések, feladatok teljesítése jelentősen könnyebb, és rövidebb idő alatt végezhető el.

Elindult a „Napi Közbeszerzés” nevű mobil alkalmazás

 A Közbeszerzési Hatóság erősítve szolgáltató szemlétét, tájékoztatta a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarát, hogy elindította a „Napi Közbeszerzés” nevű mobil alkalmazást, amely a közbeszerzésekkel kapcsolatos legfrissebb információkról naponta frissülő tartalmakkal tájékoztatja a közbeszerzések iránt érdeklődőket.

KEHOP-1.2.0-15-2016-00002 projekt augusztusi hírlevél

A Zala Megyei Önkormányzat KEHOP-1.2.0-15-2016-00002. „Zala megye klímastratégiájának kidolgozásához kapcsolódó módszertan- és kapacitásfejlesztés, valamint szemléletformálás” projekthez kapcsolódó hírlevele mellékelve.

BGE Gazdálkodási kar szakirányú továbbképzési kínálata

Ezúton ajánlom figyelmébe a BGE Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg megújult szakirányú továbbképzési kínálatát.

Gyerekbazár Ljubljanában 2017.

2017. szeptember 08 - 10. között kerül megrendezésre a "Gyerekbazár", a kisgyermekes szülők körében legnépszerűbb szlovén vásár Ljubljanában. Megfelelő számú érdeklődő esetén az MKIK Magyar-Szlovén Tagozata standot biztosít az megjelenni szándékozó magyar vállalkozások számára.

Csalási kísérlet - Tájékoztatás és felhívás

Egy budapesti székhelyű gazdálkodó szervezet jelezte a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarának, hogy az Intercontact Mérnökiroda Kft. (1037 Budapest, Bécsi út 85.; cégjegyzékszám: 01-09-285821; adószám: 25725528-1-41)  megtévesztésre alkalmas módon „számlát” küldött meg a megkereső gazdálkodó szervezet ügyfelének is, amelyben az Intercontact Mérnökiroda Kft. internetes adattárhely szolgáltatásért 126.000 Ft. megfizetését várja.

Segít az építőipari viták rendezésében, de vannak még homályos foltok a szakértői szerv jogkörében

Egyre jelentősebb szerepet tölt be építőipari vállalkozások közötti viták rendezésében a Teljesítésigazolási Szakértői Szerv (TSzSz). Ennek ellenére a TSzSz-szel kapcsolatos néhány jogi kérdés még mindig nem tisztázott; többek között az sem, hogy az általa adott szakvélemény meddig gátolhatja meg egyes szerződéses biztosítékok lehívását.

Hőhullámról szóló NGM tájékoztató

A Nemzetgazgasági Minisztérium Munkavédelmi Főosztálya eljuttatta a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara részére a hőséghullámmal kapcsolatos tájékoztatóját, melyet a mellékletben olvashat.

Szeptembertől bejelentési kötelezettség terheli a villanyszerelőket és a víziközmű-bekötést végző személyeket

Minderről a 219/2017. (VII. 31.)  és a 220/2017. (VII. 31.) Korm. rendeletek rendelkeznek. A tevékenységeket egy nyomtatványon kell bejelenteni az illetékes műszaki biztonsági hatóságnál. Az egyéni vállalkozóknak és cégeknek a bejelentéskor több feltételnek is meg kell felelniük.

Rendkívüli időjárási körülmények (III. fokú hőségriasztás) miatti akcióellenőrzés

 

Rendkívüli időjárási körülmények (III. fokú hőségriasztás) miatti akcióellenőrzés”- Összefoglaló a 2017. augusztus 1-4. közötti időszakban végzett munkavédelmi ellenőrzések tapasztalatairól” c. dokumentum letölthető innen

 

Tájékoztatás a Munkavédelmi Bizottság 2017. június 20-ai plenáris üléséről

A Nemzetgazgasági Minisztérium Munkavédelmi Főosztálya eljuttatta a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara részére a „Tájékoztatás a Munkavédelmi Bizottság 2017. június 20-ai plenáris üléséről” c. dokumentumot, melyet a mellékletben olvashat.

EU Bizottság közleménye

Szíves tájékoztatásul mellékelve „A BIZOTTSÁG KÖZLEMÉNYE AZ EURÓPAI PARLAMENTNEK, A TANÁCSNAK, AZ EURÓPAI GAZDASÁGI ÉS SZOCIÁLIS BIZOTTSÁGNAK ÉS A RÉGIÓK BIZOTTSÁGÁNAK - Biztonságosabb és egészségesebb munkahely mindenkinek – Az Európai Unió munkahelyi egészségvédelemre és biztonságra irányuló jogszabályainak és politikájának modernizálása” c. dokumentum.

A tulajdonos fizet a környezetszennyezésért

Az Európai Unió Bírósága a C‑129/16. sz. ítéletében megerősítette azt a magyar jogi szabályozást, mely részben áttöri a „szennyező fizet” elvét, és a környezetszennyezésért nemcsak a szennyezést ténylegesen előidéző személyt teszi felelőssé, hanem annak az ingatlannak a mindenkori tulajdonosát is, amely ingatlanon a környezetszennyezést okozták.

Cégkapu regisztráció, közeleg a határidő

A cégtörvény 2017. január elsejétől hatályos módosítása értelmében a cégjegyzéknek valamennyi gazdálkodó szervezet esetében tartalmaznia kell a cég hivatalos elérhetőségét. Ennek nyilvántartása 2018. január elsejétől kötelező, de a már létező gazdálkodó szervezeteknek az elérhetőség bejelentését 2017. augusztus 30-ig kell teljesíteni.

Magyarország 2017 és 2050 közötti Élelmiszergazdasági Koncepciója

A Kormány elfogadta Magyarország 2017 és 2050 közötti Élelmiszergazdasági Koncepcióját, amelyet a mellékeltben olvashat.

uzlet@halon
TÁMOP - „Dolgozva tanulj!”
Magyar Nemzeti Kereskedőház