Üdvözöljük a

Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-
InnoPortfólió
Klaszterportfólió

Zalai sikerek a 10. Szakma Sztár Fesztiválon

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2017. évben 10. alkalommal rendezte meg a Szakma Kiváló Tanulója Versenyt (SZKTV), valamint az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyt (OSZTV). Ezek országos döntőjére a jubileumi 10. Szakma Sztár Fesztiválon 2017. április 24-26. között Budapesten, a Hungexpo Vásárközpont G és F pavilonjában került sor. 

Tájékoztató - „A méh- és darázscsípés veszélyeivel kapcsolatban”

A Nemzetgazdasági Minisztérium eljuttatta a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara részére „A méh- és darázscsípés veszélyeivel kapcsolatban” c. dokumentumot, amely mellékelve.

Exportőrök kötelező regisztrációja a CETA kedvezményes vámtarifák eléréséhez

A CETA megállapodás alapján, a kedvezményes vámtarifák eléréséhez az érintett exportőröknek előzetesen regisztrálniuk szükséges a REX (regisztrált exportőri nyilvántartó) rendszerben.

Megszűnt az Országos Tisztifőorvosi Hivatal

Az egyes központi hivatalok és költségvetési szervi formában működő minisztériumi háttérintézmények felülvizsgálatával összefüggő jogutódlásról, valamint egyes közfeladatok átvételéről szóló 378/2016. (XII. 2.) Korm. rendelet 19. § (1) bekezdése alapján az Országos Tisztifőorvosi Hivatal (a továbbiakban:OTH) 2017. március 31-én jogutódlással megszűnik.

A fatermékek és tüzelőanyagok kereskedelmének jogi szabályozása

A fatermékek, tüzelőanyagok kereskedelmének jogi szabályozása jelentős változásokon ment keresztül a 2016-2017-es időszakban.

Lezajlott a kőműves döntő: zalai diák a "szakmák olimpiáján"

2017.03.20-21-én zajlottak le az ÉVOSZ által szervezett 2017. évi WorldSkills Nemzeti Döntő versenye. Ebben a két napban a kőműves szakma kiemelkedő tehetségei, szakemberei mérték össze tudásukat azzal a céllal, hogy az októberben Abu Dhabiban megrendezésre kerülő világbajnokságon hazánkat képviseljék.

 

A munkaügyi ellenőrzés tapasztalatai

A Nemzetgazdasági Minisztérium eljuttatta a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara részére „A munkaügyi ellenőrzés tapasztalatai (2016. év)” című dokumentumot, amely mellékelve.

Energetikai szakreferens alkalmazása

Nagyvállalatoknak kötelező energia irányítási rendszer működtetése és tanúsíttatása, vagy hatósági energia audit. A jogszabály rendelkezése szerint az érintett nagyvállalkozásoknak 2016.12.31-ig kellett teljesíteniük ez irányú kötelezettségüket.

Tájékoztató a vám-, és a jövedéki törvény, valamint a környezetvédelmi termékdíj változasairól

Ezúton tájékoztatom, hogy a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara „Tájékoztató a vám-, és a jövedéki törvény, valamint a környezetvédelmi termékdíj változásai”  címmel konzultációval egybekötött előadást szervez, melyre ezúton tisztelettel meghívom.

Megtévesztő levél

A napokban  számos  felhasználó  kapott kézhez egy hivatalosnak tűnő e-mailt melynek feladója látszólag a Magyar Telekom Nyrt. Az e-mail befizetetlen számlára emlékeztet, és a számla rendezésére szólít fel. Felhívjuk szíves  figyelmüket, hogy az elektronikus levél megtévesztés, így ne válaszoljanak rá. 

Tájékoztató az online pénztárgép támogatás összegének eladó által történő igényléséhez

A nyugtaadási kötelezettség pénztárgéppel való teljesítésére 2017. január 1-jétől kötelezett adózónak az online pénztárgép beszerzéséhez nyújtott támogatásról szóló 39/2016. (XI. 15.) NGM rendelet alapján az online pénztárgép használatára 2017. január 1-jétől kötelezett adózó költségvetési támogatásban részesülhet a 2016. december 31-ig kért támogatás igénybevételére jogosító egyedi kóddal 2017. április 30-ig üzembe helyezett pénztárgépek után.

Kormánydöntés született az osztrák bér- és szociális dömping elleni törvény módosításáról

Az osztrák Szövetségi Munkaügyi, Szociális és Fogyasztóvédelmi Minisztérium legújabb tájékoztatása szerint az osztrák szövetségi kormányban döntés született a Bér- és szociális dömping elleni törvény 2017. januártól hatályos változatának módosításáról a fuvarozó ágazat vonatkozásában.

"Együtt a munkavégzés biztonságáért a munkavédelmi képviselőkkel" című pályázat

Az „Együttműködés a munkahelyek biztonságáért” c. program keretében a Nemzetgazdasági Minisztérium pályázatot hirdetett a „Biztonságos munkahely” cím elnyerésére.

Tehetségkutató 2017 - Alkotó Pályázat

Felhívás Hévíz és Keszthely térségében élő diákok számára.

A Hévíz és Térsége Kamarai Tagok Kultúrális Alapítvány Tehetségkutató 2017 - Alkotó pályázatot hirdet diákok számára.

Jelentés a munkavédelmi hatóság 2016. évi országos hatósági ellenőrzési tervének megvalósulásáról

A Nemzetgazdasági Minisztérium eljuttatta a Magyar Kereskedelmi És Iparkamara részére a „Jelentés a munkavédelmi hatóság 2016. évi országos hatósági ellenőrzési tervének megvalósulásáról” című dokumentumot, amely mellékelve.

uzlet@halon
TÁMOP - „Dolgozva tanulj!”
Magyar Nemzeti Kereskedőház