Üdvözöljük a

Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-
InnoPortfólió
Klaszterportfólió

Kérdőív Széchenyi hitellel kapcsolatban

Ezúton mellékelem alábbi linken elérhető kérdőívet, amely egy, a Széchenyi hitellel kapcsolatos szakdolgozat elkészítését segítő kutatás része.

Tájékoztatás - a távmunka munkavédelmi és munkajogi szempontú megítéléséről

Ezúton mellékelem az NGM Munkafelügyeleti Főosztályának és Munkaerőpiaci Szabályozási Főosztályának tájékoztatását a távmunka munkavédelmi és munkajogi szempontú megítéléséről.

Partnerség a foglalkoztatás biztonságáért

Szíves tájékoztatásul mellékelem az NGM Munkafelügyeleti Főosztályának „Jelentés a munkavédelmi hatóság 2016. I. félévi ellenőrzési tapasztalatairól” c. dokumentumát.

 

BGE Gazdálkodási kar szakirányú továbbképzési kínálata

Ezúton ajánlom figyelmébe a BGE Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg megújult szakirányú továbbképzési kínálatát.

Nagykanizsai Szakképzési Centrum szakképesítésről szóló hirdetése

Ezúton mellékelem a Nagykanizsai Szakképzési Centrum hirdetését, amely tartalmazza azokat a szakképesítéseket, amelyeket a 2016-2017-es tanévtől szeretne indítani a Centrum a felnőttoktatás keretében esti munkarend szerint.

FIGYELEM! Változott a Munkavédelmi Törvény!

Munkavédelmi képviselő? A munkavédelmi törvény módosításával jelentősen bővül azon munkáltatók köre, akiknek a jövőben meg kell ismerkedniük ezzel az intézménnyel.

 

A munkavédelemről szóló 1993. évi XCIII. törvény 75. §-a előírja, hogy munkavédelmi képviselőválasztást kell tartani minden olyan munkáltatónál, ahol a Munka Törvénykönyve hatálya alá tartozó munkavállalók létszáma eléri a 20 főt, az eddigi 50 fővel szemben (Módosítás hatályba lépésének dátuma: 2016. július 8.).

A fogyasztóvédelmi törvény, békéltető testületi eljárást érintő módosulása

2016. július 4. napján lépett hatályba a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény (továbbiakban: Fgytv.) azon pontjának módosítása, melyben a békéltető testület előtti eljárások tekintetében a vállalkozásokat terhelő együttműködési kötelezettség keretében teljesítendő megjelenésre irányuló rendelkezést pontosította a jogalkotó.

Online pénztárgép - újabb kör érintett

Szeptember 30-tól bővül az online pénztárgép használatára kötelezettek köre. A gyógyszertárak, gépjármű és motorkerékpár javítók, alkatrész-kiskereskedők, az egyes vendéglátók, szálláshely-szolgáltatók, kölcsönzők, online pénztárgépet kell hogy használjanak. 

Megjelent a lakóépület építésének egyszerű bejelentéséről szóló új rendelet

A Magyar Közlöny június 13-i számában jelent meg az a kormányrendelet, ami lényegében megszünteti az építésügyi hatóságok közreműködésével történő egyszerű bejelentést. Ebben a számban jelent meg az egyes építésüggyel összefüggő kormányrendeletek módosításáról szóló rendelet is, amely szinte az összes fontosabb építésügyi jogszabályt érinti.

Agrárkamarai tagság a törvény erejénél fogva?

Kereskedelmi és Iparkamara és/vagy Agrárkamara? - Jó tudni, hova tartoznak az egyes vállalkozások!

A vonatkozó törvényi szabályozás igen bonyolult, ezért kamaránk szeretne segítséget nyújtani a vállalkozásoknak az egyes esetek tisztázásában.

Helyes Gyakorlat Díj felhívás

A Nemzetgazdasági Minisztérium felhívta a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara figyelmét az Európai Munkavédelmi Ügynökség EU-OSHA 2016-17. évi kampányának Helyes Gyakorlat Díj felhívására.

„Munkaügyi ellenőrzés tapasztalatai (2016. I. félév)” c. dokumentum

Szíves tájékoztatásul mellékelem az NGM Munkafelügyeleti Főosztályának „Munkaügyi ellenőrzés tapasztalatai (2016. I. félév)” c. dokumentumát.

Vámfelfüggesztések

Tájékoztatásul a Külgazdasági és Külügyminisztérium ismertetője az autonóm vámfelfüggesztések és vámkontingensek igénylésére és módosítására vonatkozóan.

Kérdőív: A kis- és közepes vállalkozások működése az Európai Uniós támogatások tükrében

Ezúton ajánlom figyelmébe az alábbi kérdőívet „A kis- és közepes vállalkozások működése az Európai Uniós támogatások tükrében” témában.

Fagykáros ASZK - tájékoztatás

Megjelent a 51/2016. (VII.21.) FM rendelet, amely alapján a fagykárt szenvedett mezőgazdasági vállalkozások, vállalkozók többlettámogatást igényelhetnek az Agrár Széchenyi Kártya keretében.

Tájékoztató a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény módosításról

Mellékelem a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény módosításról szóló tájékoztatót.

Figyelemfelhívás

Egy budapesti kft. ügyvezetője az alábbi esetről tájékoztatta a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarát:

Bővül a kötelezettek köre augusztus 1-től: változik az EKÁER

Az Országgyűléshez a május elején beterjesztett indítvány szerint a jövőben regisztrálni kellene az adóhivatal rendszerében a nem kockázatos szállítmányokat akkor is, ha kisebb járművet használnak, de a raktérbe 3,5 tonnánál több árut rakodnak. Ezzel azt akadályozná meg a kormányzat, hogy a kisteherautók túlpakolásával ki lehessen kerülni a regisztrációt és – s adott esetben – az ellenőrzést. 

Tájékoztató az őstermelői igazolványok kiadásával kapcsolatban

Július 1-jétől új szabályok lépnek életbe az őstermelői igazolványok kiadásánál. Az NFC (near field communication – érintés nélküli kommunikációs) technológiával is ellátott kártyák az év végéig váltják fel a régebbi igazolványokat.

Vállalkozási feltételek Németországban és Ausztriában 2016

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) közreműködésével adja közre tájékoztató kiadványát „Vállalkozási feltételek Németországban és Ausztriában – 2016” címmel.

 

uzlet@halon
TÁMOP - „Dolgozva tanulj!”
Magyar Nemzeti Kereskedőház