Üdvözöljük a

Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Kamarai rendezvények

<< 2019 Április >>
KeSzeCsüSzoVa
1234567
891011121314
151617181920
21
22232425262728
2930     

Kamarai hírlevél feliratkozás

Kérjük, iratkozzon fel online hírlevelünkre, hogy folyamatosan értesülhessen a gazdaságot érintő változásokról, híreinkről, szakmai rendezvényeinkről és az aktuális finanszírozási lehetőségekről.

Digitalizációs és felnőttképzési javaslatokat tett a Nemzeti Versenyképességi Tanács

A Nemzeti Versenyképességi Tanács több mint kétéves működése eredményes, a testület több versenyképességi javaslatát is elfogadta a kormány – jelentette ki Varga Mihály az NVT ülésén.

A legígéretesebb vállalkozások fejlődését ösztönzi a Magyar multi program

Magyar multi program címmel a legígéretesebb kis- és közepes vállalkozások fejlődését támogató projekt indul - jelentette be az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára.

Felmérés turizmusgazdasággal kapcsolatban

A Turizmusfejlesztők és Tanácsadók Szövetsége (TUTSZ) Képzési Műhelye a területi Kereskedelmi és Iparkamarák együttműködését kérve átfogó felmérést végez a turizmus területén annak érdekében, hogy a hazai szakmai közép- és felsőoktatás asztalára megalapozott oktatásfejlesztési javaslatot, korszerű tananyagot tudjanak letenni. Bízva, hogy ezzel hozzá tudnak járulni ahhoz, hogy a jövőben egyre piacképesebb tudással felvértezett pályakezdők jelentkezzenek a turisztikai vállalkozásoknál.

Megjelent a Magyar Formatervezési Díj pályázata

A Magyar Formatervezési Díj pályázatot, mint a legrangosabb hazai design elismerést immár 40. alkalommal hirdeti meg a nemzetgazdasági miniszter a Magyar Formatervezési Tanács közreműködésével.

Rangos nemzetközi díjat nyert a EuroSkills Budapest 2018

A EuroSkills Budapest 2018 rendezvény, a szakmák Európa-bajnoksága ezüstérmet kapott a rendezvények Oscarjaként elhíresült Global Eventex Awardson.

Köszöntötték a zalai „Sztárokat”

Ünnepség keretében köszöntötték április 2-án, Zalaegerszegen, a Kamarák Házában a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a Zala Megyei Önkormányzat és a megye két Szakképzési Centruma vezetői a 12. alkalommal meghirdetett SzakmaSztár verseny szép sikereket elért zalai versenyzőit.

Szlovén-Magyar Gazdasági Fórum

A vártnál is nagyobb érdeklődés mellett, a két ország illetékes minisztériumai, főkonzulátusai, térségi kamarai vezetői képviselőinek bevezető előadásait követően, mintegy ötven szlovén és magyar cég folytatott remélhetőleg gyümölcsöző együttműködést megalapozó kétoldalú tárgyalásokat március 26-án a muravidéki Moravske Toplicében rendezett gazdasági fórumon.

 

Vállalkozói Fórum 2019.

A Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara "Vállalkozói Fórum 2019" címmel konzultációval egybekötött tájékoztató előadást szervez Zalaegerszeg, Nagykanizsa és Keszthely városokban középpontban a szakképzéssel.

Tavaszi tárgyzsűrizés a kamaránál

Negyvenkét alkotó 162 alkotásának zsűrizésére került sor a minap a Zala Megyei Népművészeti Egyesület szervezésében. A tavaszi népi iparművészeti tárgyzsűrizésre Zalán kívül Somogy, Pest és Vas megyékből érkeztek alkotások. A zsűri tagjait a Hagyományok Háza Népi Iparművészeti Tanácsa delegálta.

Az MKIK is csatlakozik az agrártámogatások csökkentése ellen indított aláírásgyűjtéshez

Csatlakozik a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK), a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) által az agrártámogatások csökkentése ellen indított aláírásgyűjtéshez, amelyet február végi indulása óta több mint 165 ezren írtak alá - jelentették be a két kamara közös sajtótájékoztatóján, Budapesten.

III. Mobil Járműipari és Logisztikai Szakkiállítás és Konferencia

2019-ben harmadik alkalommal is megrendezésre kerül a MOBIL Járműipari és Logisztkai Szakkiállíás, Konferencia rendezvény. Az esemény központi üzenetei ezúttal is az elektromobilitás és az autonóm járművek témakörei köré épülnek. 

Konjunktúra kérdőív

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Gazdaság- és Vállalkozáskutató Nonprofit Kft. (MKIK GVI) 1998 óta évente kétszer rendszeresen felméri a magyar vállalkozások üzleti helyzetét és várakozásait.

Zala Megyei Kormányhivatal aktuális hírlevele

A Zala Megyei Kormányhivatal időszerű információkat tartalmazó hírlevele mellékelve, melyben összefoglalják a foglalkoztatási szervezet által nyújtott támogatásokat, valamint a szakterület szolgáltatásait, az aktuális jogszabályváltozásokat.

Szakértői pályázat felhívás

A Teljesítésigazolási Szakértői Szerv (TSZSZ) pályázatot hirdet a szerv tagjainak nyilvántartásba vételére. A pályázat jelentkezési határideje 2019. április 30, további információk találhatók a mellékelt pályázati felhívásban.

Mestervizsga felkészítő tanfolyamok indulnak

A Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara az alábbi mestervizsga felkészítő tanfolyamokat indítja:

  • kozmetikus mester – Keszthely (2019. április 10.)
  • központifűtés- és gázhálózat rendszerszerelő mester – Zalaegerszeg (2019. április 12.)
  • festő, mázoló, tapétázó mester – Keszthely (2019. április)
  • autószerelő mester – Zalaegerszeg (2019. április)

Jelentkezőket még tudunk fogadni a kezdési időpontokig támogatott és önerős formában is.

 

A támogatott formában való részvétel feltétele: az adott szakmára vonatkozó jelentkezési feltételeknek való megfelelés és a mesterlevél megszerzését követően tanuló gyakorlati képzésének vállalása, nyilatkozat alapján.

 

További információ: Herczeg Csabáné 92/550-518, e-mail: mesterkepzes@zmkik.hu

Még több adózónak készít szja-bevallási tervezetet a NAV

Idén a NAV már mindenkinek elkészíti szja-bevallási tervezetét, akiről kifizetői, munkáltatói adattal rendelkezik: legyen munkavállaló, őstermelő, áfa fizetésére kötelezett magánszemély vagy akár egyéni vállalkozó. A változásokról, a teendőkről, a határidőről és az 1+1%-ról minden fontos információ megtalálható a NAV honlapján.

Vállalatbiztonsági keretrendszer megtervezése - szakdolgozati kérdőív

Az Óbudai Egyetem egyik kiberbiztonsági szakmérnök képzés hallgatója megkereste a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamarát szakdolgozatához kapcsolódó kérdőívével, melyben a magyarországi nagyvállalati és KKV szektor üzleti információszerzéssel kapcsolatos szokásait, igényeit szeretné felmérni és megvizsgálni, majd az ehhez tartozó vállalatbiztonsági keretrendszert megtervezni, implementálni és lehetőség szerint a gyakorlatban is letesztelni.

0%-os hitel az MFB Pontoknál - 150 m Ft-ra emelkedett a hitelösszeg

Az MFB Pontokon elérhető „Mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai korszerűsítése célú Hitelprogram” (GINOP-8.3.5-18) maximálisan igényelhető hitelösszege 50 millió Ft-ról 150 millió Ft-ra megemelésre került. A programban rendelkezésre álló forrás 50 Mrd Ft.

WorldSkills Kazan 2019 - zalai versenyzők a magyar csapatban!

Három szakmában képviseli országunkat zalai fiatal a világversenyen: Balogh Krisztián kőfaragó, Cságoly Laura szépségápoló és Markó Ákos kőműves.