Üdvözöljük a

Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Kamarai rendezvények

<< 2019 Június >>
KeSzeCsüSzoVa
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425
26
27282930

Kamarai hírlevél feliratkozás

Kérjük, iratkozzon fel online hírlevelünkre, hogy folyamatosan értesülhessen a gazdaságot érintő változásokról, híreinkről, szakmai rendezvényeinkről és az aktuális finanszírozási lehetőségekről.

Letenyei Karriernap és Állásbörze - Ingyenes kiállítási lehetőség

A GINOP-5.1.5-16-2017-00015 projekt keretében 2019. július 25-én Karriernap és Állásbörzét szerveznek Letenyén, amely kiváló lehetőséget teremt a szakmai kapcsolatok építésére és a munkaerő-toborzásra. A rendezvényen ingyenesen van lehetőség kiállítóként megjelenni. 

SkillsHungary Team 2019 - Szépségápoló

Cságoly Laura képviseli hazánkat szépségápoló szakmában WorldSkills Kazan 2019 világbajnokságon. A felkészítő csapat tagjai mesélnek a szakmában rejlő szépségekről és kihívásokról.

Jelentkezzen támogatott szakács és pincér mesterképzésre!

Megújult szakmai tartalommal egy "pilot" program keretében, a kor követelményeinek megfelelő mestervizsgára felkészítő képzéssel várja a Vas Megyei Kereskedekmi és Iparkamara a szakmájuk iránt elhivatott szakembereket, akik a jövőben a MESTER cím büszke tulajdonosaiként szeretnék szakmájukat művelni.

Pénzügyminisztérium Foglalkoztatás-felügyeleti Főosztályának vizsgálatairól készített összefoglalója

A Pénzügyminisztérium (továbbiakban: PM) Foglalkoztatás-felügyeleti Főosztálya az építőipari ágazatban működő munkáltatók foglalkoztatási gyakorlatát, illetve a kötelező legkisebb munkabérre és garantált bérminimumra irányadó szabályok érvényesülését vizsgálta 2019. első felében. 

Open4Business Nemzetközi Üzletember-találkozó és Konferencia

Idén negyedik alkalommal 2019. október 3-4. között kerül megrendezésre a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara és az Enterprise Europe Network Dél-dunántúli irodája által szervezett Open4Business Nemzetközi Üzletember Találkozó és Konferencia.

 

 

További másfélmilliárd forint támogatás a kkv-k munkahelyteremtésére

Mintegy 100 vállalkozás nyert el másfélmilliárd forint vissza nem térítendő támogatást a Mikro-, kis- és középvállalkozások munkahelyteremtő beruházásainak támogatása program idei első kiírásának keretében – jelentette be Varga Mihály az MTI-nek. A pénzügyminiszter kiemelte: a program révén 2011 óta több mint 50 milliárd forint támogatás jutott el a magyar vállalkozásokhoz, amelynek köszönhetően 27 ezer új munkahely jött létre Magyarországon.

A munkavállalók kétharmadát a kis- és középvállalatok alkalmazzák

A munkavállalók kétharmadát a kis- és középvállalatok (kkv) alkalmazzák, ezért a kormány feladata, hogy olyan gazdasági környezetet teremtsen, amely erőteljesebben támogatja a magyar tulajdonú vállalkozásokat - közölte az innovációs és technológiai miniszter.

Indul a kis kapacitású napelemes rendszerek támogatásának pályáztatása

Hétfőtől adhatják be a mikro-, kis- és középvállalkozások a támogatási kérelmeiket kis kapacitású napelemes rendszerek telepítésének támogatására - tudatta Rákossy Balázs, a Pénzügyminisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára az MTI-vel.

Több mint 360 ezer számla készült a NAV programjával

Több mint 360 ezer számla készült a Nemzeti Adó- és Vámhivatal saját fejlesztésű, ingyenes online számlázó programjával, amelyet az adóhivatal elsősorban a kevés számlát kibocsátó mikro- és kisvállalkozások számára készített.

Nyári diákmunka 2019-ben is

A fiatalkori inaktivitás csökkentésére, a korai munkatapasztalat és munkajövedelem szerzés elősegítésére a 2013-2018-as években indított „Nyári diákmunka” program tapasztalatait felhasználva a 2019. évben ismét meghirdetésre kerül a program.

Még ezen a héten regisztrálhatnak a szállodák az NTAK-ba

A már működő szállodáknak június 1. és 30. között, most vasárnapig kell regisztrálniuk a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központba (NTAK). A regisztrációs időszakot követően, a szállodák esetében július 1-től elindul a digitális adatszolgáltatás.

SkillsHungary Team 2019 - Kőfaragó

Kőfaragó szakmában Balogh Krisztián képviseli Magyarországot a WorldSkills Kazan 2019 világbajnokságon. A sokszor csak a háttérben munkálkodó felkészítő csapat tagjai mesélnek a szakmában rejlő szépségekről és kihívásokról.

Szakmai oktatók vehették át a tanúsítványokat

Az idei évben 79 szakember végezte el sikeresen a szakmai oktatói képzést, a tanúsítványokat június 20-án, ünnepélyes keretek között adták át a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara székházában. Az ünnepség keretében vehette át életműdíját a májusi Gazdasági Fórumon díjazott pókaszepetki Németh Tibor villanyszerelő.

Incoterms® 2020 képzések és rendezvények

Az Incoterms® 2020 hivatalos elindítása előtt a Nemzetközi Kereskedelmi és Iparkamara (ICC) közzétette az új Incoterms®2020 szabályainak 2019-2020-as képzési és rendezvénynaptárát.

Elindult a beszállítói- és külpiaci mentorok kiválasztása

Megjelent a beszállítói- és külpiaci mentorok kiválasztására vonatkozó pályázati felhívás az Országos Vállalkozói Mentorprogram keretében. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) beszállítói mentornak olyan gyártó-, termelő tevékenységet folytató integrátor vállalkozásokat keres, amelyek elkötelezettek a hazai beszállítófejlesztés iránt és kellő tapasztalattal rendelkeznek ahhoz, hogy segítsenek másoknak.

Kérdőíves kutatás

Az Óbudai Egyetem Egyetem Biztonságtudományi Doktori Iskolája doktorjelölte, Horváth Ádám megkereste a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamarát a PhD-kutatásának lebonyolításához.

Egyre több felvételiző választja a szakképzést

Magyarországon egyre többen választják a szakképzést, az idén felvitelezők 40 százaléka a szakképzési rendszerbe, míg 37 százaléka gimnáziumba jelentkezett - emelte ki Kucsák László, a szakképzési rendszer fejlesztéséért felelős miniszteri biztos, a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal (NSZFH) elnöke a tanévzáró sajtótájékoztatón, Budapesten.

Erasmus fiatal vállalkozóknak

Az Erasmus a fiatal vállalkozóknak egy határokon átnyúló mobilitási program, amely lehetőséget ad a fiatal vállalkozók számára, hogy olyan tapasztalt vállalkozóktól tanuljanak, akik kisvállalkozásokat működtetnek más részt vevő országokban. 

A nyári diákmunkához és a hőségriasztás alatti munkavégzéshez kapcsolódó összefoglaló

A nyári időszak beköszöntével néhány időszakos téma aktuális lett, így a hőségben történő munkavégzés és a diákmunka. Ezen témákhoz kapcsolódva szeretnék a figyelmébe ajánlani néhány tájékoztató anyagot.