Üdvözöljük a

Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Kamarai rendezvények

<< 2018 Október >>
KeSzeCsüSzoVa
1234567
891011121314
15161718192021
2223
24
25262728
293031    

Europe Direct

 

  • Szeretne többet tudni az Európai Unióról? 
  • Érdeklik Európa legfrissebb hírei, eseményei?
  • Találkozna az EU-val az interneten és a közösségi hálózatokon?
  • Szeretne hozzájutni az EU ingyenes kiadványaihoz?
  • Részt venne uniós eseményeken?
  • Észrevétele, véleménye, javaslata van az EU számára?

 

Segítünk eligazodni!

Meghívó - Így marketingeld a céged online

A Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a Europe Direct Információs Központ Zala megye tisztelettel meghívja Önt az

Így marketingeld a céged online

című rendezvényére.

A Bizottság intézkedéseket javasol 14 tagállamnak a hulladék-újrahasznosítási célok elérése érdekében

A Világbank legfrissebb becslései szerint az évente keletkező hulladék mennyisége a jelenlegi évi 2 milliárd tonnáról 2050-re 3,4 milliárd tonnára nő. Miközben Európában a hulladék-gazdálkodás és -újrahasznosítás fejlődik, egyértelmű, hogy többet kell tenni.

Az Európai Bizottság nyilvántartásba vesz két európai polgári kezdeményezést

A biztosi testület úgy döntött, hogy nyilvántartásba veszi a „Szüntessük meg a csalást és az uniós forrásokkal való visszaélést!” elnevezésű, valamint az „Egyél EREDETit! Leplezd le az ételed” nevű európai polgári kezdeményezéseket.

Fiatal filmrendezők versenye

Az EU lehetőséget nyújt fiatal filmrendezőknek, hogy elkészíthessék saját #EUandME rövidfilmjüket. Az öt nyertes mindegyike 7.500 eurós ösztöndíjban részesül, emellett ötletét egy híres európai filmrendező mentorálásával valósíthatja meg.

Fedezd fel EUrópát! - pályázat középiskolásoknak

A 2018 májusi európai parlamenti választásokra készülve az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete, az Európai Parlament Magyarországi Kapcsolattartó Irodája, az Innovációs és Technológiai Minisztérium és a magyarországi Europe Direct tájékoztató irodák videópályázatot hirdetnek középiskolások számára.

A Bizottság jóváhagyja a Magyarország által a BorsodChem részére nyújtott 45 millió euró összegű beruházási támogatást

Az Európai Bizottság megállapította, hogy a Magyarország által a BorsodChem Zrt. számára nyújtott 45 millió euró összegű beruházási támogatás összhangban áll az állami támogatásokra vonatkozó uniós szabályokkal.

Bizottsági tanulmány: az EU tagállamai még mindig csaknem 150 milliárd euró áfabevételtől esnek el

Az Európai Bizottság által közzétett új tanulmányból kiderül, hogy a tagállamok 2016-ban csaknem 150 milliárd euró adóbevételtől estek el a hozzáadottérték-adó (azaz Magyarországon az áfa) terén. A bevételkiesés a várt adóbevétel és a ténylegesen beszedett összeg közötti különbséget jelenti.

A Kereskedelmi Világszervezet modernizációjára vonatkozó bizottsági elképzelésék

Az Európai Bizottság ismertette a Kereskedelmi Világszervezet (WTO) korszerűsítésére, valamint a globális gazdasági kihívásoknak megfelelő nemzetközi kereskedelmi szabályok kidolgozására vonatkozó elképzeléseit. A közzétett dokumentumot az EU szeptember 20-án Genfben mutatja majd be partnereinek a WTO reformjával foglalkozó ülésen.

4 FOR EUROPE - országos középiskolai vetélkedő

A magyarországi Europe Direct Információs Hálózat, az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete és az Európai Parlament Magyarországi Kapcsolattartó Irodája „4 FOR EUROPE” címmel európai uniós témájú versenyt szervez középiskolás diákoknak.

Adatáramlás az EU és Japán között

2018. július 17-én sikeresen lezárultak az EU és Japán között a személyes adatok védelméről, ezen belül is egymás adatvédelmi rendszerének megfelelőségéről folytatott tárgyalások. A felek megállapodtak arról, hogy egymás adatvédelmi rendszereit megfelelőnek tekintik, ami lehetővé fogja tenni a személyes adatok biztonságos továbbítását az EU és Japán között.