Üdvözöljük a

Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Kamarai rendezvények

<< 2018 Június >>
KeSzeCsüSzoVa
    123
45678910
11121314151617
182021222324
252627282930 

Europe Direct

 

  • Szeretne többet tudni az Európai Unióról? 
  • Érdeklik Európa legfrissebb hírei, eseményei?
  • Találkozna az EU-val az interneten és a közösségi hálózatokon?
  • Szeretne hozzájutni az EU ingyenes kiadványaihoz?
  • Részt venne uniós eseményeken?
  • Észrevétele, véleménye, javaslata van az EU számára?

 

Segítünk eligazodni!

Uniós adózási körkép: megjelent a Bizottság új jelentése

Az Európai Bizottság közzétette az „Adózási trendek az Európai Unióban” című 2018. évi jelentését. Az évente megjelentetett kiadvány részletes áttekintéssel és összehasonlítható adatokkal szolgál a 28 uniós tagállam, valamint Izland és Norvégia adórendszeréről és adókulcsairól.

2021–2027-es uniós költségvetés: regionális fejlesztés és kohéziós politika 2020 után

A 2021 és 2027 közötti időszakra szóló többéves uniós költségvetési keret egyik elemeként az Európai Bizottság a mai napon a kohéziós politika korszerűsítésére tesz javaslatot. A kohéziós politika az EU fő beruházási politikája, egyben szolidaritásának egyik legkonkrétabb megnyilvánulása.

DiscoverEU: idén nyáron 15 000 fiatal utazhatja be Európát egy új uniós kezdeményezésnek köszönhetően

A DiscoverEU lehetőséget kínál az EU 18 éves állampolgárai számára, hogy beutazzák a kontinens országait. Az Európai Parlament javaslata alapján életre hívott kezdeményezés 2018-ban 12 millió eurós költségvetéssel gazdálkodhat, és várhatóan 15 000 fiatal számára teremti meg az utazás lehetőségét. 

Natura 2000 díjat nyert a parlagi sasokat védő magyarországi projekt

Karmenu Vella környezetpolitikáért, tengerügyekért és halászati politikáért felelős uniós biztos kihirdette a 2018. évi Natura 2000 díj hat nyertesét. A természetvédelem kategóriában a parlagi sasokat érintő mérgezések megszüntetését célzó magyarországi partnerséget díjazták.

12 kérdés Európa jövőjéről: online civil konzultációt indít a Bizottság

Az Európai Bizottság online konzultációt indított, melynek keretében arra vár választ az uniós polgároktól, milyen irányt vegyen az Európai Unió jövője. A konzultációs kérdések összeállítása céljából május 5–6-án 27 tagállamból 96 uniós polgár vett részt Brüsszelben azon a polgári fórumon, ahol közösen döntötték el, milyen kérdések szerepeljenek az európai polgártársaiknak szóló kérdőíven. 

Június 12-től jelentkezhetnek a 18 évesek a DiscoverEU-ra

Az utazni vágyó 18 éves fiatalok holnap déli 12 órától június 26-án déli 12 óráig pályázhatnak jegyekre a DiscoverEU kezdeményezés keretében. Azok jelentkezhetnek, akik 1999. július 2. és 2000. július 1. között születtek, uniós ország állampolgárai, és utazásukat idén nyárra tervezik. 

110 millió euró támogatás 65 innovatív kkv-nak, köztük egy magyar cégnek

A „Horizont 2020” kutatási és innovációs keretprogram alatt 20 ország 65 innovatív kis- és középvállalkozása részesül összesen több mint 110 millió euró összegű uniós támogatásban. Egy magyar innovatív céget is kiválasztottak: a Virtrtual Solutions Kft. szoftverrobotok témájában kidolgozott projektjére fordíthatja az uniós forrásokat. 

A digitális gazdaság és társadalom fejlettségét mérő 2018. évi mutató

Az Európai Bizottság közzétette a digitális gazdaság és társadalom fejlettségét mérő mutató (DESI) 2018-as értékeit. A DESI segítségével nyomon követhető a tagállamok teljesítménye a digitális hálózatok fejlettsége, a digitális készségek, az online tevékenység, a digitális technológiák vállalkozások általi alkalmazása, valamint a digitális közszolgáltatások tekintetében.

WiFi4EU: pályázhatnak a települések az ingyenes wifi-hotspotok létesítését szolgáló EU-s finanszírozásra

Május 15-én délután 1 órakor teszi közzé az Európai Bizottság annak a pályázatnak az első felhívását, melynek keretében az európai települések uniós finanszírozásban részesülhetnek ingyenes wifi-hotspotok (vezeték nélküli internet-hozzáférést biztosító pontok) létesítésére. Az első felhívás során hozzávetőleg 1183 település részesül majd egyenként 15 000 euró értékű WiFi4EU-utalványban.

InvestEU: félmilliárd euró összegű támogatás közép-európai innovatív kkv-knak a Juncker-terv keretében

Az Európai Beruházási Alap (EIF) és az UniCredit megállapodást írt alá az InnovFin kkv-garanciaeszköz bővítéséről. A garanciaeszköz arra irányul, hogy nyolc országban – köztük Magyarországon – könnyebben jussanak forráshoz az innovatív kis- és középvállalkozások, valamint a közepes piaci tőkeértékű vállalatok.