Üdvözöljük a

Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Kamarai rendezvények

<< 2018 December >>
KeSzeCsüSzoVa
     12
3456789
1011121314
15
16
17181920212223
24252627282930
31      

Europe Direct

 

  • Szeretne többet tudni az Európai Unióról? 
  • Érdeklik Európa legfrissebb hírei, eseményei?
  • Találkozna az EU-val az interneten és a közösségi hálózatokon?
  • Szeretne hozzájutni az EU ingyenes kiadványaihoz?
  • Részt venne uniós eseményeken?
  • Észrevétele, véleménye, javaslata van az EU számára?

 

Segítünk eligazodni!

2800 európai – köztük 91 magyarországi – település nyert el WiFi4EU-utalványt

Az Európai Bizottság kihirdette az első – november 7–én meghirdetett – WiFi4EU pályázati felhívás eredményét. A több mint 13 ezer pályázó közül a Bizottság 2800 települést választott ki és részesít WiFi4EU-utalványban.

EU-költségvetés 2021–2027

Az Európai Bizottság közleményt adott ki, melyben az Európai Tanács közelgő, 2018. december 13–14-i ülése előtt számba veszi az EU következő hosszú távú költségvetésének elfogadására irányuló tárgyalások során eddig elért eredményeket. A Bizottság biztatónak találja az előrehaladást, és szorgalmazza, hogy ne lankadjon a tárgyalások lendülete.

A Bizottság 2050-re klímasemlegessé kívánja tenni Európát

Az Európai Bizottság „Tiszta bolygót mindenkinek” címmel ma hosszú távú stratégiát fogadott el, melyben felvázolja a klímasemleges és egyben versenyképes és jövedelmező európai gazdaság 2050-ig történő megteremtéséhez vezető utat.

Eurobarométer felmérés: a polgárok külső beavatkozástól tartanak az európai parlamenti választások kapcsán

Az Európai Bizottság tartja Éves Alapjogi Kollokviumát Brüsszelben. A „Demokrácia az Unióban” című tanácskozáson politikusok, kutatók, újságírók, nem kormányzati szervezetek és aktivisták azt vitatják meg, hogyan lehet az európai demokráciákat ellenállóbbá és befogadóbbá tenni, a civil társadalmat támogatni, illetve a szabad és tisztességes választások védelmében hatékonyabban fellépni.

A Bizottság fokozni kívánja az egységes piacon zajló szabványosítás hatékonyságát

Az Európai Bizottság cselekvési tervet terjeszt elő annak érdekében, hogy fokozza a hatékonyságot, az átláthatóságot és a jogbiztonságot az egységes piacot szolgáló harmonizált szabványok kidolgozása terén.

Határozottabb uniós fellépés a félretájékoztatással szemben

Tekintettel a 2019. évi európai parlamenti választásokra, valamint arra, hogy 2020-ig több tagállamban országos és helyhatósági választásokra kerül sor, az Európai Bizottság és Federica Mogherini, a közös kül- és biztonságpolitika főképviselője ma cselekvési tervet terjesztett elő a félretájékoztatás elleni küzdelem fokozása és a demokratikus rendszerek védelme érdekében.

Digitális egységes piac: érvénybe léptek a határok nélküli online vásárlást lehetővé tevő új szabályok

2018. december 3-án az EU egész területén érvénybe lép az az uniós rendelet, amely megszünteti az indokolatlan területi alapú korlátozásokat az e-kereskedelemben. Az uniós polgároknak többé nem kell aggódniuk amiatt, ha valamelyik weboldal letiltja vagy átirányítja őket – vagy elutasítja bankkártyájukat – csak azért, mert máshonnan származnak vagy más uniós országban tartózkodnak.

A külkereskedelem több mint 36 millió munkahelyet biztosít Unió-szerte

Az Európai Bizottság tanulmányt tett közzé, mely megállapítja, hogy az EU-n kívüli országokba irányuló export fontosabb, mint valaha, és mind Európában, mind Európán kívül egyre nagyobb jelentőséggel bír a munkahelyteremtés szempontjából. A világ más részeire irányuló uniós export 36 millió munkahelyet biztosít

Egészségügyi helyzet az EU-ban

Az Európai Bizottság és a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) közzétette Egészségügyi pillanatkép: Európa című 2018. évi közös jelentését, mely az uniós polgárok egészségi állapotára, valamint a 28 tagállam, az 5 tagjelölt ország és 3 EFTA-ország egészségügyi rendszerének teljesítményére vonatkozó összehasonlító elemzéseken alapul.

Jó úton halad az európai beruházási terv megvalósítása

Az Európai Bizottság közleményt adott ki, amelyben bemutatja, hogy az európai beruházási terv – a Juncker-terv – az elindítása óta eltelt négy évben miként segítette az európai beruházások fenntartható szintjének helyreállítását.