Üdvözöljük a

Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-
InnoPortfólió
Klaszterportfólió

Europe Direct

 

  • Szeretne többet tudni az Európai Unióról? 
  • Érdeklik Európa legfrissebb hírei, eseményei?
  • Találkozna az EU-val az interneten és a közösségi hálózatokon?
  • Szeretne hozzájutni az EU ingyenes kiadványaihoz?
  • Részt venne uniós eseményeken?
  • Észrevétele, véleménye, javaslata van az EU számára?

 

Segítünk eligazodni!

Légi közlekedés: nyitott és összekapcsolt Európa

Az Európai Bizottság az Európai légi közlekedési stratégia keretében intézkedéscsomagot fogadott el. A kezdeményezések célja, hogy tisztességes versenyt és megfelelő összeköttetéseket biztosítsanak a légi közlekedésben, egyszerűbbé tegyék az európai légitársaságokba történő beruházásokat, és valóban hatékonyan működő európai légteret alakítsanak ki.

100 millió euró támogatás 69 innovatív kkv-nak, köztük egy magyar cégnek

A „Horizont 2020” kutatási és innovációs keretprogram égisze alatt 21 ország 69 innovatív kis- és középvállalkozása részesül rövidesen összesen közel 100 millió euró uniós támogatásban. A kkv-eszköz második szakaszában nyújtott támogatás 64 projekt innovációs tevékenységeinek finanszírozásához járul hozzá legfeljebb 2,5 millió euróval.

Új európai konszenzus a fejlesztési politikáról

Az Európai Unió és a tagállamok ma írták alá az európai fejlesztéspolitika jövőjét felvázoló stratégiai tervet. Az „Új európai konszenzus a fejlesztési politikáról” új kollektív jövőképet és cselekvési tervet határoz meg a szegénység felszámolása és a fenntartható fejlődés megvalósítása céljából.

Videópályázat

A Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara gesztorálásával működő Europe Direct Központ a munkahelyteremtést, a növekedést és a beruházásokat, különösen az európai beruházási terv megvalósítását elősegítő jelentős uniós kezdeményezések kommunikációjára irányuló 2017. évben megvalósuló tevékenységei között Zala megyei beruházásokról készült promóciós video készítésére ír ki pályázatot. 

A tőkepiaci unió megvalósítása: az első körben elért eredmények továbbfejlesztése

Csaknem két évvel a tőkepiaci unióra vonatkozó cselekvési terv elindítása után a Bizottság újabb fontos kezdeményezéseket terjesztett elő az európai foglalkoztatás és növekedés fellendítésére irányuló reformprogram célszerűségének biztosítására.

Húsz tagállam az Európai Ügyészség létrehozása mellett döntött

Az Európai Bizottság üdvözli, hogy a Bel- és Igazságügyi Tanács ülésén húsz tagállam politikai megállapodásra jutott arról, hogy megerősített együttműködés keretében létrehozzák az Európai Ügyészséget. Következő lépésként az Európai Parlament egyetértésére van szükség.

Megalakult az Európai Állatjóléti Platform

A platformban az érdekelt felek, a nem kormányzati szervezetek, a tudományos élet, a tagállamok, az EGT-országok, a nemzetközi szervezetek és az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) 75 képviselője kapott helyet. A legfontosabb uniós szereplők összegyűlnek, hogy tapasztalatcserét folytassanak és közösen járuljanak hozzá az állatjólét javításához.

Fedezd fel EUrópát! - pályázat középiskolásoknak

A római szerződés1 aláírásnak 60. és az ERASMUS+ program 30. évfordulója alkalmából az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete, az Európai Parlament Tájékoztató Irodája, a Miniszterelnökség és a magyarországi Europe Direct tájékoztató irodák meghirdetik a "Fedezd fel Európát" videópályázatot középiskolások számára.

uzlet@halon
TÁMOP - „Dolgozva tanulj!”
Magyar Nemzeti Kereskedőház