-

Europe Direct

 

  • Szeretne többet tudni az Európai Unióról? 
  • Érdeklik Európa legfrissebb hírei, eseményei?
  • Találkozna az EU-val az interneten és a közösségi hálózatokon?
  • Szeretne hozzájutni az EU ingyenes kiadványaihoz?
  • Részt venne uniós eseményeken?
  • Észrevétele, véleménye, javaslata van az EU számára?

 

Segítünk eligazodni!

Mondja el a véleményét a roaming-díjak megszüntetéséről!

A Bizottság nyilvános konzultációt indított, hogy össszegyűjtse az észrevételeket azokról a technikai intézkedésekről, amelyek a roaming-díjak megszüntetéséhez köthetőek. Nemrég megszületett a döntés arról, hogy az EU 2017 június közepéig megszünteti a roaming-díjakat, így az európaiak ugyanazt az árat fizetik mobiltelefonálás közben minden egyes uniós tagállamban, mint otthon.  

Uniós támogatás 38 innovatív kkv-nak, köztük három magyar vállalkozásnak

A „Horizont 2020” kutatási és innovációs keretprogram égisze alatt 13 ország 38 innovatív kis- és középvállalkozása részesül támogatásban a kkv-támogató eszköz második szakaszának legutóbbi pályázati fordulójában. A nyertes projektek között három magyarországit találunk: R-fire Kft., IFEX Tűzvédelmi Kft., INNOWASTE Kft.

Európai Nyelvi Díj 2016 - Pályázati felhívás

A Tempus Közalapítvány pályázatot hirdet az idegen nyelvek oktatása terén működő intézmények számára az EURÓPAI NYELVI DÍJ 2016 elnyerésére. Az Európai Nyelvi Díj az Európai Bizottság által indított kezdeményezés, amelynek célja, hogy hivatalos elismerésben részesítse az idegen nyelvek tanítása terén megvalósuló, példaértékűnek minősülő és innovatív programokat, folyamatokat az oktatás és képzés bármely szintjén.

96 új környezetvédelmi projekt

A Bizottság 264,8 millió eurós beruházási csomagot fogadott el az európai környezet, a természet és a zöld növekedés javára. Ez az összeg 96, összesen 21 tagállamot érintő új projekt között kerül elosztásra a LIFE környezetvédelmi program keretében

A párizsi éghajlat-politikai konferencia történelmi lehetőség az éghajlatváltozás veszélyeinek mérséklésére

Az Európai Bizottság arra hívta fel a figyelmet, hogy az ENSZ soron következő, november 30. és december 11. között Párizsban tartandó éghajlat-változási konferenciáján létfontosságú elérni egy méltányos és nagyratörő, jogilag kötelező erejű megállapodást.

Erősebb bankunió: intézkedések a betétesek védelmére

A Bizottság ma javaslatot terjesztett elő az euróövezet egészére kiterjedő betétbiztosítási rendszer létrehozása és a bankszektorban még meglévő kockázatok további csökkentése érdekében. A közelmúltbeli válság megmutatta, hogy a jelentős gazdasági és pénzügyi sokkok megrendíthetik a bankrendszerbe vetett bizalmat.

Több mint 98 millió euró uniós támogatás az ivóvíz minőségének javítására Magyarországon

Az Európai Bizottság elfogadta a 129,8 millió euró értékű, „Békés megyei ivóvízminőség-javító program” elnevezésű nagyprojektet, amelyhez a Kohéziós Alap 98,2 millió euró hozzájárulást nyújt. A beruházás az ivóvíz minőségének javítását eredményezi 66 településen mintegy 300 ezer lakos számára.

uzlet@halon
Innoportfolio
Klaszterportfolio
Magyar Nemzeti Kereskedőház
TÁMOP - „Dolgozva tanulj!”