Üdvözöljük a

Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Kamarai rendezvények

<< 2018 Április >>
KeSzeCsüSzoVa
      1
2345678
9101112131415
16171819
20
2122
23242526272829
30      

Europe Direct

 

  • Szeretne többet tudni az Európai Unióról? 
  • Érdeklik Európa legfrissebb hírei, eseményei?
  • Találkozna az EU-val az interneten és a közösségi hálózatokon?
  • Szeretne hozzájutni az EU ingyenes kiadványaihoz?
  • Részt venne uniós eseményeken?
  • Észrevétele, véleménye, javaslata van az EU számára?

 

Segítünk eligazodni!

Meghívó - Sikeres vállalkozások online - Webáruház indítása és menedzselése

A Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a Europe Direct Tájékoztató Központ Zala Megye április 18-án előadást szervez "Sikeres vállalkozások online - Webáruház indítása és menedzselése" címmel.

653 millió eurós támogatás 269 élvonalbeli kutatónak, köztük három magyarnak

Az Európai Kutatási Tanács bejelentette, hogy idén 269 tapasztalt kutatót részesít Európa-szerte ún. élkutatói támogatásban, melynek összege kutatási projektekre lebontva hozzávetőleg 2,5 millió eurót, összesítve pedig 653 millió eurót tesz ki. 

WiFi4EU: EU-s támogatás ingyenes wifi-hotspotokra

Az Európai Bizottság a mai napon elindította a WiFi4EU portált. Az európai települések ezen a portálon regisztrálhatják adataikat, ha uniós támogatással ingyenes wifi-hotspotokat (vezeték nélküli internet-hozzáférési pontokat) szeretnének létesíteni közterületeiken.

Küzdelem az online félretájékoztatás ellen

Az álhírekkel és az online félretájékoztatással foglalkozó magas szintű munkacsoport tagjai jelentést terjesztettek elő Marija Gabriel digitális gazdaságért és társadalomért felelős európai biztosnak, amelyben meghatározzák a félretájékoztatás fogalmát, és több ajánlást is megfogalmaznak. 

Rajzpályázat általános iskolai tanulók részére: Európa kulturális öröksége - Magyar népszokások

A Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a Europe Direct Tájékoztató Központ rajzpályázatot hirdet általános iskolás diákoknak „Európa kulturális öröksége - Magyar népszokások” címmel.

A Bizottság meghatározta a strukturálisreform-támogató program 2018. évi prioritásait

A Bizottság elfogadta azt a 2018. évi munkaprogramot, amely meghatározza a strukturálisreform-támogató programból finanszírozandó reformtámogató intézkedéseket. A strukturálisreform-támogató program 2018 folyamán 24 tagállamnak nyújt technikai támogatást több mint 140 projekt végrehajtásához. Ezek a programok a 2017-ben kiválasztott több mint 150 projekten felül értendők.

EU-s finanszírozás fiataloknak oktatási és kulturális többletértéket kínáló utazási lehetőségekre

Az Európai Bizottság megtette az első lépéseket annak érdekében, hogy több ezer, 18. életévét betöltő európai polgár ingyenes InterRail-bérletet kaphasson. Az erre vonatkozó javaslatot az Európai Parlament terjesztette elő, ennek a javaslatnak a megvalósítását szolgálja a Bizottság által ma elfogadott finanszírozási határozat.

Az Európai Bizottság határozottabban lép fel a jogellenes online tartalmak ellen

A jogellenes online tartalmak terjedése aláássa a polgárok internetbe fektetett bizalmát és biztonsági fenyegetést jelent. Az Európai Bizottság 2017 szeptemberében ígéretet tett arra, hogy figyelemmel kíséri a jogellenes tartalmak elleni fellépés terén tett előrehaladást, és értékelni fogja, szükség van-e további intézkedésekre az illegális tartalom gyors és proaktív felismerése és eltávolítása érdekében.

Meghívó - Eurogóbék: Az élet kaland! Vállald

A Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a Europe Direct Tájékoztató Központ Zala Megye április 25-én előadást szervez "EuroGóbék: Az élet kaland! Vállald!" címmel. A rendezvény előadója Ilyés Szabolcs és Koffol Gábor, azaz az EuroGóbék mesélnek kalandjukról, mely alatt bejárták Európa legtöbb országát Interrail vonatjeggyel.

25 éves az egységes piac

Antonio Tajani, az Európai Parlament elnöke, Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke, valamint Bojko Boriszov bolgár miniszterelnök, a Tanács soros elnöke közös nyilatkozatot adott ki az egységes piac létrejöttének 25. évfordulója alkalmából.

Az európai fogyasztók védelme: játékok és autók vezetik a veszélyes termékek listáját

Az Európai Bizottság közzétette 2017. évi jelentését a veszélyes termékek riasztási rendszeréről. A rendszer 2003 óta biztosítja, hogy az Európai Bizottság és a tagállamok a lehető leghamarabb értesüljenek az Európa bármely részén kereskedelmi forgalomból kivont és/vagy visszahívott, nem élelmiszer jellegű veszélyes termékekről.

Tőkepiaci unió: új bizottsági intézkedések

Az Európai Bizottság további intézkedéseket jelentett be a tőkepiaci unió kiépítése érdekében. Az intézkedések 3 fő eleme a fenntartható finanszírozásról szóló cselekvési terv, a pénzügyi technológiákban rejlő lehetőségek jobb kiaknázását célzó cselekvési terv, valamint a közösségi finanszírozást biztosító platformok térnyerését szolgáló rendeletjavaslat.

Az európai szemeszter téli csomagja: áttekintés a gazdasági és szociális prioritások tekintetében a tagállamok által elért haladásról

Az Európai Bizottság közzétette a tagállamok gazdasági és szociális helyzetéről készített éves elemzését, benne az országspecifikus ajánlások végrehajtásában elért eredményekkel és a lehetséges egyensúlyhiányok értékelésével.

Nemzetközi nőnap: 14 uniós biztos közös nyilatkozata

A közelgő nőnap alkalmából az Európai Bizottság közös nyilatkozatot adott ki, melyet a biztosok testületének számos tagja – köztük Frans Timmermans első alelnök, Federica Mogherini alelnök és Navracsics Tibor oktatásért, kultúráért, ifjúságért és sportért felelős biztos is – aláírt.

A Dohány utcai zsinagóga elnyerte az Európai Örökség címet

Az Európai Bizottság a mai napon kilenc olyan európai történelmi helyszínnek ítélte oda az Európai Örökség címet, amely az európai eszményekért és értékekért folytatott küzdelem, illetve az európai történelem és integráció kiemelkedő emléke, jelképe.