Üdvözöljük a

Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-
InnoPortfólió
Klaszterportfólió

Europe Direct

 

  • Szeretne többet tudni az Európai Unióról? 
  • Érdeklik Európa legfrissebb hírei, eseményei?
  • Találkozna az EU-val az interneten és a közösségi hálózatokon?
  • Szeretne hozzájutni az EU ingyenes kiadványaihoz?
  • Részt venne uniós eseményeken?
  • Észrevétele, véleménye, javaslata van az EU számára?

 

Segítünk eligazodni!

Meghívó - Önéletrajz ambulancia

A Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a Europe Direct Tájékoztató Központ Zala Megye március 2-án előadást szervez "Önéletrajz ambulancia, sikeres álláskeresés, munkaerő piaci trendek" címmel. A rendezvény előadója Baráth András, a Gerilla Önéletrajz Műhely megálmodója és vezetője, okleveles önéletrajz-szakértő és elhelyezkedési tanácsadó.

Kötelezettségszegési eljárások: a legfontosabb februári döntések

A különböző ágazatokat és szakpolitikai területeket érintő kötelezettségszegési eljárások célja, hogy a polgárok és a vállalkozások érdekében biztosítsák az uniós jog megfelelő alkalmazását. Az Európai Bizottság elsősorban párbeszéd keretében próbálja meg rendezni a problémákat az érintett tagállamokkal.

Egymilliárd euró a fenntartható közlekedés fejlesztésére

A Bizottság új pályázati felhívást tett közzé az Európai Hálózatfinanszírozási Eszköz és más pénzalapok, köztük az Európai Stratégiai Beruházási Alap forrásainak igénybevételére. Az innovatív konstrukció keretében az Európai Hálózatfinanszírozási Eszköz közlekedést támogató programjából összesen egymilliárd euró hívható le.

Pályázati felhívás Beruházási projektötlet modellezése

A Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a munkahelyteremtést, a növekedést és a beruházásokat, különösen az európai beruházási terv megvalósítását elősegítő jelentős uniós kezdeményezések kommunikációjára irányuló tevékenységének keretében pályázatot hirdet Beruházási projektötletek modellezésére, melynek célja, hogy a pályázók valós vagy kitalált (fiktív) projektötleteiket végiggondolják megvalósíthatóság, finanszírozás és kommunikálhatóság szempontjából. 

Energiaunió: 444 millió euró európai projektekre

Az EU tagállamai jóváhagyták azt a bizottsági javaslatot, melynek értelmében 444 millió eurót ruháznak olyan kiemelt projektekbe, melyek célja az európai energiainfrastruktúra fejlesztése. A 18 kiválasztott villamosenergia-, gáz- és intelligens energiahálózat-projekt hozzájárul az energiaunió céljai megvalósításához.

2017. téli gazdasági előrejelzés: a Bizottság minden tagállamban növekedésre számít

Az Európai Bizottság közzétette téli előrejelzését, mely szerint az európai gazdasági élénkülés tavaly ellenállónak bizonyult a globális kihívásokkal szemben, és a várakozások szerint az idén és a következő évben is folytatódni fog: csaknem tíz év óta először fordul elő, hogy a teljes előrejelzési horizonton (2016, 2017 és 2018 tekintetében) az EU minden tagállamában növekedésre számít a Bizottság.

Digitális egységes piac: új megállapodás az online tartalomszolgáltatások hordozhatóságáról

Az uniós tárgyalófelek – az Európai Parlament, a tagállamok és az Európai Bizottság – között létrejött megállapodásnak köszönhetően hamarosan lehetővé válik, hogy az európai polgárok az EU-n belül bárhol teljes körűen igénybe vehessék filmekre, sporteseményekre, e-könyvekre, videojátékokra vagy zenei szolgáltatásokra való előfizetéseiket.

Nyilvános konzultáció az Európai Szolidaritási Testület továbbfejlesztéséről

Az Európai Bizottság nyilvános konzultációt indít, mert képet szeretne kapni arról, hogyan vélekednek a fiatalok, a tanárok, az ifjúságsegítők, a kezdeményezés iránt érdeklődő szervezetek, a munkavállalók és más érdekeltek a nemrég életre hívott Európai Szolidaritási Testület elsődleges feladatairól és a testület tervezett megerősítéséről.

uzlet@halon
TÁMOP - „Dolgozva tanulj!”
Magyar Nemzeti Kereskedőház