Üdvözöljük a

Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-
InnoPortfólió
Klaszterportfólió

Europe Direct

 

  • Szeretne többet tudni az Európai Unióról? 
  • Érdeklik Európa legfrissebb hírei, eseményei?
  • Találkozna az EU-val az interneten és a közösségi hálózatokon?
  • Szeretne hozzájutni az EU ingyenes kiadványaihoz?
  • Részt venne uniós eseményeken?
  • Észrevétele, véleménye, javaslata van az EU számára?

 

Segítünk eligazodni!

Erős a Bizottság politikai prioritásainak a támogatottsága

Az európaiak a bevándorlást és a terrorizmust tartják a két legnagyobb kihívásnak, amelyekkel az EU-nak jelen pillanatban szembe kell néznie, ugyanakkor a Bizottság politikai prioritásai erős támogatottságot élveznek a válaszadók körében. 

Energiaunió és éghajlat-politika: áttérés az alacsony szén-dioxid-kibocsátású gazdaságra

A Bizottság olyan intézkedéscsomagot terjeszt elő, amely az alacsony szén-dioxid-kibocsátásra való áttérést hivatott felgyorsítani az európai gazdaság valamennyi ágazatában.  Az előterjesztett javaslatok egyértelmű és méltányos elveket határoznak meg, amelyeket követve a tagállamok felkészülhetnek a jövőre, Európa pedig megőrizheti versenyképességét. 

Uniós jelentés a nemzeti kutatási és innovációs rendszerekről

Az Európai Kutatási és Innovációs Megfigyelőközpont (RIO)  nyilvánosságra hozta második jelentését, mely az egyes uniós tagállamokat áttekintve értékeli a nemzeti kutatási és innovációs (K+I) rendszereket, és azonosítja a legjelentősebb kihívásokat.

Horizont 2020 kkv-támogató eszköz: a Bizottság 90 millió euróval támogat 65 innovatív vállalkozást

18 ország 65 kis- és középvállalkozását választották ki támogatásra a Horizont 2020 keretprogram kkv-támogató eszköz legutóbbi, júniusi pályázati fordulójában. A 65 vállalkozás összesen 90 millió eurós finanszírozásban részesül. 

500 millió eurós támogatási csomag az európai gazdálkodóknak

Az Európai Bizottságelőterjesztette új intézkedéscsomagját, mely 500 millió euró uniós finanszírozást nyújt a jelenlegi piaci kihívásokkal nehezen megbirkózó gazdálkodóknak, elsősorban a tejiparban. A csomag három elemei: a tejtermelés csökkentésének ösztönzése, felzárkóztatási támogatás, valamint számos technikai intézkedés.

uzlet@halon
TÁMOP - „Dolgozva tanulj!”
Magyar Nemzeti Kereskedőház