Üdvözöljük a

Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Europe Direct

 

  • Szeretne többet tudni az Európai Unióról? 
  • Érdeklik Európa legfrissebb hírei, eseményei?
  • Találkozna az EU-val az interneten és a közösségi hálózatokon?
  • Szeretne hozzájutni az EU ingyenes kiadványaihoz?
  • Részt venne uniós eseményeken?
  • Észrevétele, véleménye, javaslata van az EU számára?

 

Segítünk eligazodni!

Energiaunió és éghajlat-politika: áttérés az alacsony szén-dioxid-kibocsátású gazdaságra

A Bizottság olyan intézkedéscsomagot terjeszt elő, amely az alacsony szén-dioxid-kibocsátásra való áttérést hivatott felgyorsítani az európai gazdaság valamennyi ágazatában.  Az előterjesztett javaslatok egyértelmű és méltányos elveket határoznak meg, amelyeket követve a tagállamok felkészülhetnek a jövőre, Európa pedig megőrizheti versenyképességét. 

Uniós jelentés a nemzeti kutatási és innovációs rendszerekről

Az Európai Kutatási és Innovációs Megfigyelőközpont (RIO)  nyilvánosságra hozta második jelentését, mely az egyes uniós tagállamokat áttekintve értékeli a nemzeti kutatási és innovációs (K+I) rendszereket, és azonosítja a legjelentősebb kihívásokat.

Tisztességes adózás: az átláthatóság és adóvisszaélések megakadályozása érdekében

A Bizottság az adók átláthatóságáról szóló  kampányában meghatározta a következő uniós lépéseket az adócsalás és az adókikerülés elleni küzdelem érdekében, tekintettel az ún.  "Panama-papírok" által ismertté vált és kiszivárogtatott problémákra.

500 millió eurós támogatási csomag az európai gazdálkodóknak

Az Európai Bizottságelőterjesztette új intézkedéscsomagját, mely 500 millió euró uniós finanszírozást nyújt a jelenlegi piaci kihívásokkal nehezen megbirkózó gazdálkodóknak, elsősorban a tejiparban. A csomag három elemei: a tejtermelés csökkentésének ösztönzése, felzárkóztatási támogatás, valamint számos technikai intézkedés.

Innovációs körkép az EU-ban

Az Európai Bizottság közzétette az EU-országok és néhány másik ország kutatási és innovációs teljesítményét értékelő idei európai innovációs eredménytáblát; és ennek régiókra összpontosító kiegészítését, valamint az uniós, svájci és egyesült államokbeli vállalkozások innovációs vonatkozású tevékenységével kapcsolatos legújabb fejleményeket áttekintő Innobarométer 2016. évi adatait.

uzlet@halon
Innoportfolio
Klaszterportfolio
Magyar Nemzeti Kereskedőház
TÁMOP - „Dolgozva tanulj!”