Üdvözöljük a

Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-
InnoPortfólió
Klaszterportfólió

Europe Direct

 

  • Szeretne többet tudni az Európai Unióról? 
  • Érdeklik Európa legfrissebb hírei, eseményei?
  • Találkozna az EU-val az interneten és a közösségi hálózatokon?
  • Szeretne hozzájutni az EU ingyenes kiadványaihoz?
  • Részt venne uniós eseményeken?
  • Észrevétele, véleménye, javaslata van az EU számára?

 

Segítünk eligazodni!

Uniós fogyasztói felmérés: Növekszik a kereslet a határon átnyúló online vásárlás iránt

Az Európai Bizottság közzétette a fogyasztói körülmények eredménytáblájának 2017. évi kiadását, mely szerint egyre több uniós fogyasztó intézi vásárlásait az interneten, és erősödik az elektronikus kereskedelembe vetett bizalmuk, különösen a más uniós országokból történő internetes vásárlás esetében.

Kötelezettségszegési eljárások: júliusi döntések

A különböző ágazatokat és szakpolitikai területeket érintő kötelezettségszegési eljárások célja, hogy a polgárok és a vállalkozások érdekében biztosítsák az uniós jog megfelelő alkalmazását. Az Európai Bizottság elsősorban párbeszéd keretében próbálja meg rendezni a problémákat az érintett tagállamokkal.

Jelentések a 2016-os uniós költségvetésről

Az Európai Bizottság három jelentést tett közzé a 2016. évi uniós költségvetés végrehajtásáról. A dokumentumok megállapítják, hogy a költségvetés hozzájárult az EU politikai prioritásainak megvalósításához, hozzáadott értéket hozott létre az uniós polgárok számára, valamint az összegeket az uniós szabályokkal összhangban használták fel.

Európai Szolidaritási Testület: lehetőség szakmai munkára és gyakornoki tevékenységre

Az Európai Bizottság fél évvel ezelőtt hozta létre az Európai Szolidaritási Testületet, azóta több mint 32 ezer fiatal csatlakozott a testülethez. Idén márciustól az érdeklődő szervezetek is hozzáférhetnek az Európai Szolidaritási Testület adatbázisához, és megfelelő jelentkezőket kereshetnek projektjeikhez.

Vita Európa jövőjéről

Négy hónappal azután, hogy a Bizottság előterjesztette az Európa jövőjéről szóló fehér könyvet, új erőre kap az Európa jövőjéről szóló vita, amely eddig potenciálisan több mint 30 millió polgárt szólított meg. A Bizottság öt forgatókönyvet vázolt fel azzal kapcsolatban, hogy milyen irányba fejlődhet tovább az EU a következő évtizedben.

A Bizottság jóváhagyja a megújuló energiaforrásból származó villamos energia termelésére vonatkozó magyar támogatási programot

Magyarország 2017 áprilisában terveket jelentett be a megújuló energiaforrásból előállított villamos energia támogatására. A Bizottság megállapította, hogy a program segíteni fogja Magyarországot abban, hogy növelje a megújuló energiaforrások arányát az energiaszerkezetében.

Javaslatok az uniós forrásokhoz való hozzáférés egyszerűsítésére

A kohéziós politikával foglalkozó független szakértők csoportja ismertette jelentését az uniós alapok 2020 utáni egyszerűsített jogi keretére vonatkozóan. Bár az uniós kohéziós politika eredményei pozitívak, a szabályok jelenlegi mennyisége nem mindig könnyíti meg az uniós forrásokat kezelő helyi hatóságok és az uniós finanszírozásra pályázni kívánó vállalkozások dolgát.

Nyilvános konzultáció a fogyasztóvédelemről

Az Európai Bizottság nyilvános konzultációt indított, hogy felmérje, miként lehetne javítani az uniós fogyasztóvédelmi jogszabályokat. A konzultációban minden uniós polgár érintett lehet; ám a fogyasztók mellett vállalkozások és fogyasztóvédelmi szervezetek véleményét is várják. 

uzlet@halon
TÁMOP - „Dolgozva tanulj!”
Magyar Nemzeti Kereskedőház