Üdvözöljük a

Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Europe Direct

 

  • Szeretne többet tudni az Európai Unióról? 
  • Érdeklik Európa legfrissebb hírei, eseményei?
  • Találkozna az EU-val az interneten és a közösségi hálózatokon?
  • Szeretne hozzájutni az EU ingyenes kiadványaihoz?
  • Részt venne uniós eseményeken?
  • Észrevétele, véleménye, javaslata van az EU számára?

 

Segítünk eligazodni!

Kötelezettségszegési eljárások

A kötelezettségszegésekkel kapcsolatos e havi határozatait tartalmazó csomag keretében az Európai Bizottság jogi lépéseket tesz azon tagállamokkal szemben, amelyek nem tettek eleget az uniós jog alapján rájuk háruló kötelezettségeiknek.

E-kereskedelem: javaslat az egységes piac előnyeit kihasználó új szabályokra

Az Európai Bizottság intézkedéscsomagot terjesztett elő, mely EU-szerte hozzájárul ahhoz, hogy a fogyasztók könnyebben és nagyobb bizalommal vásároljanak online, és a kereskedők is egyszerűbben értékesítsenek árukat vagy szolgáltatásokat az interneten. Az Európai Bizottság egy három fő irányvonal köré felépített tervet nyújtott be az elektronikus kereskedelem ösztönzésére.

Kitüntetés hat példaértékű környezetvédelmi projektnek

Az Európai Bizottság nyilvánosságra hozta, hogy idén mely kezdeményezések nyerték el a Natura 2000 díjat. A hat győztes projekt között, a határokon átnyúló együttműködés és hálózatépítés kategóriában díjazták azt a projektet, mely többek között Magyarországra is kiterjedően a legritkább európai vízimadár, a kis lilik megóvására jött létre.

Javul Európa fürdővizeinek minősége

A fürdővizek minőségéről készült legújabb éves jelentés alátámasztja, hogy az európai uniós minőségügyi előírások, valamint a szennyvízkezelés terén eszközölt infrastrukturális beruházások és a szennyezés csökkentését célzó egyéb intézkedések meghozták a gyümölcsüket. 

Audiovizuális szolgáltatások és online platformok

A Bizottság javaslatot tett az audiovizuális szolgáltatásokra vonatkozó uniós szabályok felülvizsgálatára: az európai digitális egységes piaci stratégiája részeként előterjesztette a közel 30 éve megalkotott, audiovizuális médiaszolgáltatásokról szóló irányelv frissített változatát. Manapság az emberek egyre gyakrabban online szolgáltatókon keresztül tekintenek meg videótartalmakat.

uzlet@halon
Innoportfolio
Klaszterportfolio
Magyar Nemzeti Kereskedőház
TÁMOP - „Dolgozva tanulj!”