Üdvözöljük a

Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Europe Direct

 

  • Szeretne többet tudni az Európai Unióról? 
  • Érdeklik Európa legfrissebb hírei, eseményei?
  • Találkozna az EU-val az interneten és a közösségi hálózatokon?
  • Szeretne hozzájutni az EU ingyenes kiadványaihoz?
  • Részt venne uniós eseményeken?
  • Észrevétele, véleménye, javaslata van az EU számára?

 

Segítünk eligazodni!

809,6 millió euró 16 magyar projektnek a közlekedési infrastruktúrák fejlesztésére

Az Európai Bizottság  nyilvánosságra hozta azon 195 közlekedési infrastruktúraprojekt listáját, amelyeket az Európai Hálózatfinanszírozási Eszköz (CEF) második pályázati körében összesen 6,7 milliárd euróval támogat. Az uniós finanszírozás jelentős lépés a Jean-Claude Juncker által az Európai Unió kiemelt prioritásaként megnevezett munkahelyteremtés és növekedésösztönzés felé.

Légi közlekedés: A Bizottság frissítette az EU repülésbiztonsági listáját

Az Európai Bizottság ma közétette a frissített uniós repülésbiztonsági listát, amely azoknak a légitársaságoknak a listáját tartalmazza, melyek nem felelnek meg a nemzetközi biztonsági előírásoknak, ezért működési tilalom vagy működési korlátozások alá helyezték őket az Unión belül. 

Új uniós stratégia: erősebb kulturális dimenzió az uniós nemzetközi kapcsolatokban

Az Európai Bizottság és az Unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselője ma nemzetközi kulturális kapcsolatokra vonatkozó stratégiát fogadott el, mely összhangban áll a Bizottság azon prioritásával, hogy az Európai Uniót erősebb globális szereplővé kell tenni.

Európai akadálymentes városok díja 2017

Az Európai Bizottság megnyitotta a versengést a 2017. évi Access City díjért, amely a fogyatékkal élő és idős emberek számára akadálymentes városok európai elismerése. A legalább 50 ezer lakossal rendelkező uniós városok szeptember 8-áig (brüsszeli idő szerint éjfélig) nyújthatják be jelentkezésüket.

Egyszerűsödik a közokiratok tagállamok közötti kölcsönös elismerése

Az Európai Parlament elfogadta azt a rendeletet, mely csökkenti a költségeket és az adminisztratív terheket abban az esetben, ha egy uniós polgárnak közokiratot kell benyújtania  egy másik tagállamban. Jelenleg a más uniós tagállamba költöző, illetve ott élő polgároknak – költséges bürokratikus eljárás árán – bélyegzővel kell igazolniuk közokirataik eredetiségét.

uzlet@halon
Innoportfolio
Klaszterportfolio
Magyar Nemzeti Kereskedőház
TÁMOP - „Dolgozva tanulj!”