Üdvözöljük a

Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-
InnoPortfólió
Klaszterportfólió

Europe Direct

 

  • Szeretne többet tudni az Európai Unióról? 
  • Érdeklik Európa legfrissebb hírei, eseményei?
  • Találkozna az EU-val az interneten és a közösségi hálózatokon?
  • Szeretne hozzájutni az EU ingyenes kiadványaihoz?
  • Részt venne uniós eseményeken?
  • Észrevétele, véleménye, javaslata van az EU számára?

 

Segítünk eligazodni!

Április 29 – május 17.: Európa-nap Magyarországon

A minden évben megrendezett Európa-nap (május 9.) az európai béke és egység ünnepe. Országszerte színes Európa-napi programokkal, nyereményjátékkal várja a családokat április 29. és május 17. között az  Európai Bizottság Magyarországi Képviselete, az Európai Parlament Tájékoztatatási Irodája és a Europe Direct tájékoztató hálózat.

Meghívó - Pályázati Információs Nap

A Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a Europe Direct Tájékoztató Központ Zala Megye május 4-én Pályázati Információs Napot szervez. A rendezvény programját és a jelentkezési lapot  a csatolt mellékletben találja. 

A Bizottság fellép a félrevezető utazásfoglalási weboldalak ellen

Miközben az internetes szálloda- és repülőjegy-foglalás egyre általánosabbá válik, a fogyasztók mind több problémával szembesülnek az online utazási szolgáltatások terén. Az Európai Fogyasztói Központok szerint az említett szolgáltatásokkal kapcsolatos sérelmek a leggyakoribb fogyasztóvédelmi panaszok közé tartoznak.

40 milliárd forintos megállapodás ezer magyar kkv támogatására

Az Európai Beruházási Alap és az Erste Bank megállapodást írt alá, melynek keretében az Erste Bank 40 milliárd forintot helyezhet ki magyar kis- és középvállalkozásoknak. Az EU kis- és középvállalkozások versenyképességét segítő programjához  fűződő konstrukcióhoz szükséges uniós támogatást az európai beruházási terv egyik kulcseleme, az Európai Stratégiai Beruházási Alap nyújtja.

Két kiválósági központ indul Magyarországon uniós támogatással

Az Európai Unió összesen 13,4 milliárd forinttal támogatja két új kutatási konzorcium létrehozását a termelésinformatika és termelésirányítás, valamint a molekuláris orvostudományok területén. A Termelésinformatikai és Termelésirányítási Kiválósági Központ és a Magyar Molekuláris Medicina Kiválósági Központ elnevezésű projekteket a Horizont 2020 partnerségalakítási eszköze (Teaming) támogatja.

Bizottsági jelentés az alacsony jövedelmű és a csekély gazdasági növekedésű régiókról

Az Európai Bizottság jelentést tett közzé, melyben áttekinti, miként lehet a gazdasági növekedés, illetve a jólét tekintetében lemaradó régiókat uniós források segítségével támogatni. A jelentés megvizsgálja, hogy mi segíti elő és mi akadályozza e régiók versenyképességét, és azok miért nem érték el az EU esetében elvárt szintű gazdasági növekedést és jövedelmet.

Kallós Zoltán elnyerte az Európai Unió Kulturális Örökség díját

Az Európai Bizottság és az Europa Nostra nyilvánosságra hozta a kulturális örökségvédelem terén legnevesebbnek számító uniós elismerés, az Europa Nostra-díj 2017. évi díjazottjait. Az idei év díjazottja Kallós Zoltán, erdélyi magyar néprajzkutató, népzenegyűjtő is. Kallós Zoltán egyike a XX. század legkiemelkedőbb és legsikeresebb magyar népzenegyűjtőinek.

Az uniós kohéziós politika javítja a beruházási környezetet

A 2014–2020-as időszakra szóló kohéziós politika reformjának egyik legfontosabb eleme azoknak az előfeltételeknek a bevezetése volt, melyeket a tagállamoknak teljesíteniük kell ahhoz, hogy forrásokban részesülhessenek az európai strukturális és beruházási alapokból.

uzlet@halon
TÁMOP - „Dolgozva tanulj!”
Magyar Nemzeti Kereskedőház