Üdvözöljük a

Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-
InnoPortfólió
Klaszterportfólió

Europe Direct

 

  • Szeretne többet tudni az Európai Unióról? 
  • Érdeklik Európa legfrissebb hírei, eseményei?
  • Találkozna az EU-val az interneten és a közösségi hálózatokon?
  • Szeretne hozzájutni az EU ingyenes kiadványaihoz?
  • Részt venne uniós eseményeken?
  • Észrevétele, véleménye, javaslata van az EU számára?

 

Segítünk eligazodni!

Termőföldvásárlás: A Bizottság iránymutatást ad ki a tagállamok számára

Az Európai Bizottság iránymutatást adott ki azzal a céllal, hogy segítsen a tagállamoknak megvédelmezni a termőföldeket a túlzott árspekulációval, a földtulajdon túlzott mértékű koncentrációjával és egyéb veszélyekkel szemben.

A legújabb kohéziós jelentés lendületet ad a 2020 utáni uniós támogatásokról folyó vitához

Bizottság a mai napon közzétette a hetedik kohéziós jelentést. A dokumentum helyzetjelentéssel szolgál az uniós régiókról, levonja a válság során nyújtott kohéziós támogatásokkal kapcsolatos tanulságokat, és felvázolja a kohéziós politika 2020 utáni időszakra vonatkozó jövőképét.

A Bizottság az uniós hozzáadottértékadó-rendszer mélyreható reformját szorgalmazza

A hozzáadottérték-adó (Magyarországon az általános forgalmi adó, vagyis az áfa) jelentős és egyre fontosabbá váló bevételi forrás az EU-ban. 2015-ben több mint 1 billió euró összegű bevételt eredményezett, ami az uniós GDP 7%-ának felel meg.

Kettős élelmiszer-minőség: bizottsági iránymutatás a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatok felszámolásához

A Bizottság  – a Juncker elnök által az Unió helyzetéről elmondott idei értékelő beszédben tett bejelentésnek megfelelően – iránymutatást adott ki az uniós élelmiszerjog és fogyasztóvédelmi jog eltérő minőségben forgalmazott élelmiszerekre történő alkalmazásáról.

A Bizottság azt szorgalmazza, hogy 2018-ig teljes körűen épüljön ki a bankunió

Az európai polgárok és vállalkozások egyaránt hasznát fogják látni, ha a Bizottság terveinek megfelelően gyorsított ütemben kiépülnek a bankunió jelenleg még hiányzó elemei. Ezáltal ugyanis elmélyül a pénzügyi integráció, és stabilabbá válik a pénzügyi rendszer.

Kötelezettségszegési eljárások: a Magyarországra vonatkozó októberi döntések

A különböző ágazatokat és szakpolitikai területeket érintő kötelezettségszegési eljárások célja, hogy a polgárok és a vállalkozások érdekében biztosítsák az uniós jog megfelelő alkalmazását. Az Európai Bizottság elsősorban párbeszéd keretében próbálja meg rendezni a problémákat az érintett tagállamokkal.

A közberuházások hatásfokának javítása hatékony és professzionális közbeszerzés révén

Az uniós gazdaságban a közberuházások jelentős része közbeszerzések formájában valósul meg. Ezek értéke 2 billió eurót tesz ki évente, ami 14%-os részesedést jelent az EU GDP-jéből. Mindnyájunknak érdekében áll tehát gondoskodni arról, hogy az európai adófizetők pénzének felhasználására hatékonyan és eredményesen kerüljön sor.

A szociális jogok európai pillére: A Bizottság tovább munkálkodik a tisztességes és kiszámítható munkaszerződések érdekében

Az Európai Bizottság további megbeszéléseket kezdett uniós szinten a szakszervezetekkel és a munkáltatói szervezetekkel a munkaszerződésekre vonatkozó szabályok korszerűsítéséről. A cél az, hogy a szerződések minden munkavállaló számára méltányosabbá és kiszámíthatóbbá váljanak.

uzlet@halon
TÁMOP - „Dolgozva tanulj!”
Magyar Nemzeti Kereskedőház