Üdvözöljük a

Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Europe Direct

 

  • Szeretne többet tudni az Európai Unióról? 
  • Érdeklik Európa legfrissebb hírei, eseményei?
  • Találkozna az EU-val az interneten és a közösségi hálózatokon?
  • Szeretne hozzájutni az EU ingyenes kiadványaihoz?
  • Részt venne uniós eseményeken?
  • Észrevétele, véleménye, javaslata van az EU számára?

 

Segítünk eligazodni!

Indul a Szakmai Készségek Európai Hete

Az Európai Bizottság 2016. december 5. és 9. között első alkalommal rendezi meg a Szakmai Készségek Európai Hetét, amelynek keretében arra szeretné ösztönözni a résztvevőket, hogy fedezzék fel, használják, és szakképzés útján fejlesszék tehetségüket és képességeiket.

Új koalíció a digitális készségek javításáért

A Bizottság – a tagállamokkal, a vállalatokkal, a szociális partnerekkel, a nem kormányzati szervezetekkel és az oktatási szolgáltatókkal együttműködve – elindítja a digitális készségekkel és munkahelyekkel foglalkozó koalíciót. A koalíció a digitális készségek iránti erőteljes európai kereslet kielégítését hivatott elősegíteni, hiszen e készségek alapvető fontosságúak a mai munkaerőpiacon és a társadalomban.

Bizottsági javaslat a pénzügyi rendszer megerősítésére és az adófizetők fokozott védelmére

Az Európai Bizottság új szabályokat terjesztett elő annak érdekében, hogy hatékonyan lehessen kezelni a pénzügyi piacok rendszerszintű piaci infrastruktúráival, az ún. központi szerződő felekkel kapcsolatban jelentkező esetleges problémákat. A központi szerződő felek közvetítőként járnak el különféle pénzügyi eszközök ügyleteinek mindkét oldalán.

Kötelezettségszegési eljárások: a legfontosabb novemberi döntések

A kötelezettségszegésekkel kapcsolatos e havi határozatait tartalmazó csomag keretében az Európai Bizottság jogi lépéseket tesz azon tagállamokkal szemben, amelyek nem tettek eleget az uniós jog alapján rájuk háruló kötelezettségeiknek.

A Bizottság lendületet ad az európai induló vállalkozásoknak

Az induló innovatív vállalkozásokat és növekvő vállalkozásokat érintő bizottsági kezdeményezés célja, hogy Európa számos innovatív vállalkozójának minden esélye meglegyen ahhoz, hogy vállalkozását a világ élvonalába tartozó vállalattá fejlessze. 

Végzettségek elismertetése - előadás - 2016.12.06.

A Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a Europe Direct Tájékoztató Központ Zala Megye december 6-án előadást szervez "Képesítések elismerése Magyarországon, hatósági bizonyítvány magyarországi képesítésről és szakmai gyakorlatról" címmel.  A rendezvényen való részvétel ingyenes, a meghívót és a jelentkezési lapot a csatolt mellékletben találja. 

Európai beruházási terv: az értékelés alapján indokolt a bővítés

Az Európai Bizottság közzétette az  európai beruházási terv független szakértők által készített értékelését. A jelentés rávilágít a beruházási terv lényegét képező Európai Stratégiai Beruházási Alap (ESBA) megerősítésének és kiterjesztésének előnyeire.

A hiteles bővítési folyamat kulcsfontosságú Délkelet-Európa átalakítása és politikai stabilitása megerősítésében

Az Európai Bizottság elfogadta az idei bővítési csomagját. Az éves jelentésekben a Bizottság értékelte, hol tartanak jelenleg a Nyugat-Balkán országai és Törökország a kulcsfontosságú politikai és gazdasági reformok végrehajtásában, valamint meghatározta a továbbra is kihívást jelentő kérdések megoldásához szükséges lépéseket.

Befektetés az európai ifjúságba: A Bizottság létrehozza az Európai Szolidaritási Testületet

Az Európai Bizottság létrehozza az új Európai Szolidaritási Testületet. Mától a 18 és 30 év közötti fiatalok új lehetőségekre jelentkezhetnek, hogy Európa-szerte jelentős társadalmi hozzájárulást tehessenek, felbecsülhetetlen tapasztalatokhoz juthassanak, és karrierjük kezdetén értékes készségeket sajátíthassanak el.

Egyszerűsített adószabályozásra az Unión belüli elektronikus kereskedelemben

Az Európai Bizottság intézkedéseket terjesztett elő az Unión belüli elektronikus kereskedelmi vállalkozások áfa-környezetének javítására. A javaslat lehetővé teszi, hogy a fogyasztók és a vállalkozások, különösen a start-up vállalkozások és a kkv-k könnyebben vásároljanak és értékesítsenek árukat és szolgáltatásokat az interneten.

Bizottsági kampány a nők elleni erőszak megszüntetéséért

A nők elleni erőszak megszüntetésének világnapja alkalmából az Európai Bizottság bejelentette, hogy 2017-ben kampányt indít a nők elleni erőszak leküzdéséért, mivel a jelenség továbbra is elterjedt Európán belül és kívül egyaránt. Az Unióban minden harmadik nő átélte már a nemi alapú erőszak valamilyen formáját.

Uniós bankreform: erős bankok a növekedés és a bizalom helyreállítására

A Bizottság ma átfogó reformcsomagot terjesztett elő az uniós bankok ellenálló képességének további erősítésére. A javaslat a hatályos uniós banki szabályozásra épül, továbbá figyelembe veszi a pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos korábbi nyilvános konzultáció eredményeit.

Fizetésképtelen vállalkozások – korai szerkezetátalakítással a növekedésért és a munkahelyek védelméért

Az Európai Bizottság először tett közzé a vállalkozások fizetésképtelenségére vonatkozó uniós szabályokat. A jól működő fizetésképtelenségi és szerkezetátalakítási rendszerek kulcsszerepet játszhatnak a gazdasági növekedés támogatásában és a munkahelyteremtésben.

Zöld utat kapott az uniós Partnerségi Eszköz 8 új kezdeményezése

Az Európai Bizottság a Partnerségi Eszköz keretében nyolc új projektet hagyott jóvá összesen több mint 32 millió euró értékben. E fellépések támogatják majd az Európai Unió külkapcsolatokat érintő stratégiai célkitűzéseit a harmadik országokkal egyes nagy jelentőségű kérdésekben világszerte kialakított partnerségek javítása révén.

Adózási trendek az Európai Unióban

Megjelent az Európai Bizottság jelentése, mely részletes statisztikai és gazdasági elemzést nyújt az EU 28 tagállama, Izland és Norvégia adórendszeréről. Az uniós trendek áttekintése mellett a tanulmány valamennyi vizsgált országot külön fejezetben mutat be. A tanulmány a rendelkezésre álló adatokat egységes statisztikai keretben mutatja be.

uzlet@halon
TÁMOP - „Dolgozva tanulj!”
Magyar Nemzeti Kereskedőház