-

Europe Direct

 

  • Szeretne többet tudni az Európai Unióról? 
  • Érdeklik Európa legfrissebb hírei, eseményei?
  • Találkozna az EU-val az interneten és a közösségi hálózatokon?
  • Szeretne hozzájutni az EU ingyenes kiadványaihoz?
  • Részt venne uniós eseményeken?
  • Észrevétele, véleménye, javaslata van az EU számára?

 

Segítünk eligazodni!

További 30 millió euró a palesztin menekültek támogatására

A menekültek nehéz helyzetét a tágabb értelemben vett közel-keleti régióban enyhíteni kívánó erőfeszítések részeként az Európai Unió 30 millió eurós új finanszírozást különített el a palesztin menekültek támogatására. A tegnap bejelentett támogatási csomag révén az EU  idén összesen 125 millió euró támogatást mozgósít.

Költségvetési intézkedések az európai menekültügyi stratégia keretében

Miután, a biztosi testület bemutatta a menekültügyi válság kezelése érdekében meghozandó kiemelt intézkedéseket, az Európai Bizottság megtette az első konkrét javaslatokat arra, hogy a válság kezelése érdekében hogyan mozgósítsák azt az 1,7 milliárd eurós uniós finanszírozást 2015-ben és 2016-ban, amelynek kiegészítésére az uniós állam- és kormányfők kötelezettséget vállaltak a múlt héten. 

146 millió eurós uniós támogatás a Magyarország és Szlovákia közötti együttműködés megerősítésére

Az Európai Bizottság elfogadta a 2014–2020 közötti időszakra vonatkozó, Magyarország és Szlovákia közötti, határon átnyúló együttműködési programot. A  program célja a foglalkoztatás fellendítése, a fenntartható turizmus ösztönzése, valamint a mobilitás fokozása új tömegközlekedési összeköttetések és beruházások által a magyar-szlovák határ menti régióban.

Személyautók károsanyag-kibocsátása

Miután kiderült, hogy a Volkswagen autógyártó olyan szoftvert használt a károsanyag-kibocsátás mérésénél, amelynek segítségével ki lehetett játszani bizonyos előírásokat, a Bizottság felszólította a nemzeti hatóságokat, hogy vizsgálják meg, lehetnek-e további érintettségek az Európában eladott autók esetében és biztosítsák, hogy az uniós kibocsátási előírásokat lelkiismeretesen betartják.

Az európaiak fele szerint széles körben elterjedt a vallási alapon történő megkülönböztetés

Az Európai Bizottság szervezésében október 1–2-án Brüsszelben tartják első alkalommal az alapjogokról szóló éves kollokviumot. Frans Timmermans első alelnök és Věra Jourová uniós biztos vezetésével rendezik azokat az eszmecseréket, melyek a tolerancia és a tisztelet szellemiségének terjesztését járják körbe, kiemelt szerepet szánva az antiszemitizmussal és a muzulmánellenes gyűlölettel szembeni küzdelemnek.

Tőkepiaci unió: cselekvési terv a vállalkozások és a beruházások finanszírozásának fellendítésére

Az Európai Bizottság útjára indítja a tőkepiaci unióra vonatkozó cselekvési tervet, amely segít abban, hogy 2019-re létrejöjjön a 28 uniós tagállam egységes tőkepiaca. Szintén közzéteszi a testület a terv első és legsürgősebb lépéseit jelentő intézkedéseket, például a stabil értékpapírosítási piac újraindítására vonatkozó javaslatokat.

Nyilvános konzultáció a határon átívelő elektronikus kereskedelemre alkalmazandó héa modernizálásáról

Az Európai Bizottság nyilvános konzultációt indított azért, hogy az EU-ban a határokon átnyúló e-kereskedelmi ügyletek utáni héa-befizetések egyszerűsítésével kapcsolatos kérdésekre választ kapjon. A Bizottság cégtulajdonosok és más érdekelt felek széles körével kíván egyeztetni, mielőtt 2016-ban elkészíti a  jogalkotási javaslatokat a témában.

uzlet@halon
Innoportfolio
Klaszterportfolio
Magyar Nemzeti Kereskedőház
TÁMOP - „Dolgozva tanulj!”