-

Europe Direct

 

  • Szeretne többet tudni az Európai Unióról? 
  • Érdeklik Európa legfrissebb hírei, eseményei?
  • Találkozna az EU-val az interneten és a közösségi hálózatokon?
  • Szeretne hozzájutni az EU ingyenes kiadványaihoz?
  • Részt venne uniós eseményeken?
  • Észrevétele, véleménye, javaslata van az EU számára?

 

Segítünk eligazodni!

Fenntartható fejlődés: jó irányba halad Európa?

Az Európai Unió Statisztikai Hivatala (EUROSTAT) ma hatodik alkalommal hozta nyilvánosságra az EU fenntartható fejlődési stratégiájáról készült nyomonkövetési jelentést.  A dokumentum több mint 100 mutató alapján ad rövid és hosszú távú értékelést a célkitűzések tekintetében elért eredményekről.

Az Európai Bizottság Magyarországot is segíti a migrációs válság kezelésében

Az egész Európát érintő válság csak együttes európai fellépéssel kezelhető hatékonyan. Az Európai Bizottság tisztában van azzal, hogy Magyarországnak is egyre növekvő migrációs nyomással kell szembenéznie, éppen ezért más tagállamokhoz hasonlóan Magyarországot is aktívan támogatja.

Eurobarometer felmérés: online tartalmak előfizetéseinek hordozhatósága

Gondolt már arra, hogy előfizessen online tartalmakra, hogy filmeket tudjon nézni, zenét tudjon hallgatni vagy könyveket tudjon olvasni online? A megkérdezettek közül majdnem minden harmadik európai fiatal fontosnak tartja, hogy hozzáférjen az online tartalmakhoz való előfizetéséhez akkor is, amikor egy másik uniós országba utazik.

Nyugat-Balkán csúcstalálkozó Bécsben

Augusztus 27-én rendezik meg Bécsben a Nyugat-Balkán csúcstalálkozót, amelyen az EU is képviselteti magát. Jelen lesz Federica Mogherini külügyi és biztonságpolitikai főképviselő, a Bizottság alelnöke, Maroš Šefčovič alelnök, energiapolitikáért felelős biztos, valamint Johannes Hahn a szomszédságpolitikáért és bővítésért felelős biztos.

Befogadóbb jövőkép az európai iskolákban

A Bizottság és a tagállamok ma közzétett közös jelentése arra szólít fel, hogy az oktatás és képzés terén folytatott európai együttműködés 2020-ig érvényes keretrendszerében fűzzék szorosabbra az együttműködést, főképpen azért, hogy az iskolákban Európa-szerte jobban előtérbe kerüljön a társadalmi befogadás kérdése.

Nyilvános konzultáció az alkoholtartalmú italok adózási szabályairól

Az Európai Bizottság nyilvános konzultációt indított arról, hogy a sör, a bor, illetve más szeszesitalok jövedéki adózási szabályait meg kell-e változtatni azért, hogy eredményesebb legyen az adócsalás és a hamisított szeszesitalok elleni küzdelem. A Bizottság emellett meg szeretné vizsgálni, hogyan lehetnek a kis és a házi szeszesital-gyártók az egyszerűbb szabályok és az alacsonyabb jövedéki adók kedvezményezettjei.

EYE 2016: Európai ifjúsági rendezvény az EP-ben

Az Európai Parlament ismét megnyitja kapuit fiatalok ezrei előtt 2016-ban ismét megszervezi az Európai ifjúsági rendezvényt (European Youth Event - EYE), amelynek előkészítéséhez lelkes fiatalokat és szervezeteket keresnek. Kapcsolódj rá az #EYE2016-ra, látogass el Facebook-oldalra a friss hírekért, és vegyél részt a jövő évi rendezvény megtervezésében! 

uzlet@halon
Innoportfolio
Klaszterportfolio
Magyar Nemzeti Kereskedőház
TÁMOP - „Dolgozva tanulj!”