Üdvözöljük a

Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Kamarai rendezvények

<< 2018 Augusztus >>
KeSzeCsüSzoVa
  12345
6789101112
13141516171819
20
212223242526
2728293031  

Europe Direct

 

  • Szeretne többet tudni az Európai Unióról? 
  • Érdeklik Európa legfrissebb hírei, eseményei?
  • Találkozna az EU-val az interneten és a közösségi hálózatokon?
  • Szeretne hozzájutni az EU ingyenes kiadványaihoz?
  • Részt venne uniós eseményeken?
  • Észrevétele, véleménye, javaslata van az EU számára?

 

Segítünk eligazodni!

A Bizottság nyilvános konzultációt indít az óraátállításról

Az Európai Bizottság nyilvános konzultációt indított a nyári és a téli időszámításról, és az ezekkel kapcsolatos óraátállításról. Az európai polgárok és az érdekelt felek online konzultáció keretében juttathatják kifejezésre a témával kapcsolatos véleményüket. Az interneten elérhető kérdőívet augusztus 16-ig lehet kitölteni.

12 millió euró támogatás 242 innovatív kkv-nak, köztük 5 magyar cégnek

A jelenleg kísérleti szakaszban járó Európai Innovációs Tanács égisze alatt 30 ország 242 innovatív kis- és középvállalkozása részesül rövidesen összesen 12 millió euró összegű uniós támogatásban. Az ún. kkv-eszköz első szakaszában nyújtott támogatásra a kkv-k közös projektekkel is pályázhattak, ez magyarázza, hogy a 242 kedvezményezett cég összesen 239 projekthez nyert el finanszírozást.

Termékbiztonsági vállalás a veszélyes termékek eltávolításáért

A négy nagy online cég – az Alibaba (az AliExpress nevében), az Amazon, az eBay és a Rakuten-France – kötelezettséget vállalt arra, hogy a jövőben gyorsabban távolítják el online piacterükről az általuk értékesített veszélyes termékeket.

Kohéziós politika 2020 után: a Bizottság támogatja a régiók innovativitásának növelését

Az Európai Bizottság megújította „A kiválósághoz vezető út” elnevezésű kezdeményezést, hogy a továbbiakban is testre szabott pénzügyi és szakértői támogatást nyújtson az innováció terén hátramaradt régióknak.

Uniós adózási körkép: megjelent a Bizottság új jelentése

Az Európai Bizottság közzétette az „Adózási trendek az Európai Unióban” című 2018. évi jelentését. Az évente megjelentetett kiadvány részletes áttekintéssel és összehasonlítható adatokkal szolgál a 28 uniós tagállam, valamint Izland és Norvégia adórendszeréről és adókulcsairól.

Új uniós szabályok: hatékonyabb védelem idén nyártól a turisták számára

Július 1-jétől szigorúbb fogyasztói jogszabályok védik a szervezett utazásokat foglaló nyaralók érdekeit. Az új szabályok nemcsak a szervezett társasutazásokra vonatkoznak, hanem azokat a fogyasztókat is védik, akik a kombinált nyaralás más formáit veszik igénybe. 

Kiváló Közútbiztonságért díj: magyarországi kezdeményezés is a díjazottak között

Brüsszel adott otthont a mai napon annak a rendezvénynek, ahol Violeta Bulc közlekedéspolitikáért felelős uniós biztos átadta a 2018. évi Kiváló Közútbiztonságért díjakat. Az elismerést hatan vehették át olyan innovatív kezdeményezésekért, melyek elősegítik, hogy javuljon a közúti közlekedésbiztonság, és kevesebben veszítsék életüket az európai közutakon.

A tagállamok új eszközöket vetnek be az EU-n belüli áfacsalások ellen

Az Európai Bizottság üdvözli, hogy a mai napon politikai egyetértés született az EU-tagállamok között az uniós áfarendszer (uniós terminussal: a hozzáadottértékadó-rendszer) kiskapuinak megszüntetését célzó új eszközöket illetően.

50 millió eurós megállapodás szociális vállalkozások támogatására

Az Európai Beruházási Alap és az Erste Group bankcsoportot alkotó hét pénzintézet a mai napon garanciamegállapodást kötött abból a célból, hogy finanszírozást biztosítson szociális vállalkozásoknak a foglalkoztatás és a szociális innováció európai uniós programja (EaSI) keretében.

Június 12-től jelentkezhetnek a 18 évesek a DiscoverEU-ra

Az utazni vágyó 18 éves fiatalok holnap déli 12 órától június 26-án déli 12 óráig pályázhatnak jegyekre a DiscoverEU kezdeményezés keretében. Azok jelentkezhetnek, akik 1999. július 2. és 2000. július 1. között születtek, uniós ország állampolgárai, és utazásukat idén nyárra tervezik.