Europe Direct

 

  • Szeretne többet tudni az Európai Unióról? 
  • Érdeklik Európa legfrissebb hírei, eseményei?
  • Találkozna az EU-val az interneten és a közösségi hálózatokon?
  • Szeretne hozzájutni az EU ingyenes kiadványaihoz?
  • Részt venne uniós eseményeken?
  • Észrevétele, véleménye, javaslata van az EU számára?

 

Segítünk eligazodni!

1,67 milliárd euró a legígéretesebb kutatásokra

Az Európai Bizottság elfogadta az Európai Kutatási Tanács 2016-os munkaprogramját. Az EKT 1,67 milliárd eurót rendelkezésre bocsátó új pályázatai a legkiválóbb kutatóknak szólnak, akik Európában tevékenykednek, vagy készek idetelepülni, hogy áttörést ígérő elgondolásaikon dolgozzanak.

Európai Szociális Alap: közel egymilliárd euró a magyar közigazgatás fejlesztésére

z Európai Bizottság  elfogadta a magyar Közigazgatás- és Közszolgáltatás Fejlesztési Operatív Programot (KÖFOP). E program keretében Magyarország több mint 935 millió eurót tud mozgósítani, ideértve a közel 795 millió eurós uniós finanszírozást (amelynek 75,7% -a az Európai Szociális Alapból és 24,3%-a Kohéziós Alapból származik), azért, hogy a hatóságok által nyújtott szolgáltatásokat továbbfejlesszék.

Startra kész az Európai Stratégiai Beruházási Alap

Az Európai Bizottság ma megállapodott azokban a reálgazdaságba történő beruházásokat beindító intézkedéscsomagokban, melyek alapján az Európai Stratégiai Beruházási Alap (ESBA) már idén ősszel megkezdheti működését. Ez egyúttal azt jelenti, hogy az európai beruházási terv végrehajtása az ütemtervnek megfelelően halad.

Új kezdet a foglalkoztatás és növekedés elősegítésére Görögországban

Az Európai Bizottság ismertette arra vontkozó terveit, hogy elősegítse az uniós források teljes körű felhasználását Görögországban. A július 12-13 euróövezeti csúcstalálkozó felhatalmazása alapján ez több mint 35 milliárd eurót mozgósítana a görög gazdaság támogatására 2020-ig.

Megállapodás a dunai hajózás fejlesztésére

Az Európai Bizottság Mobilitáspolitikai és Közlekedési Főigazgatósága és a Duna Bizottság igazgatási megállapodást írtak alá ma Budapesten, ami fontos lépés a fokozott együttműködés és a két intézmény egymást kiegészítő tevékenysége konszolidációjának irányába.

30 ezer álláskereső részesült uniós támogatásban

2013 és 2014 során az Európai Globalizációs Alkalmazkodási Alap összesen 27610, a gazdasági válság és a globalizáció következtében állását vesztett munkavállalónak nyújtott segítséget a munkaerő-piaci újrabeilleszkedéshez. Egy jelentés rámutat arra, hogy tavaly és tavalyelőtt az EGAA 13 tagállamban több mint 114,4 millió euróval támogatta az átmenetileg munkanélkülivé vált és új állást kereső munkavállalókat.

Európa energiarendszerének átalakítása

Az energiaunióra vonatkozó stratégia részeként a Bizottság javaslatokat terjesztett elő egy, az energiafogyasztói érdekeket szolgáló új megállapodás kidolgozásának, az európai villamosenergia-piac újrarajzolásának, az energiahatékonyságot jelölő címkézés aktualizálásának és az EU kibocsátáskereskedelmi rendszerének felülvizsgálatának céljából.

uzlet@halon
Innoportfolio
Klaszterportfolio
Magyar Nemzeti Kereskedőház
TÁMOP - „Dolgozva tanulj!”