Üdvözöljük a

Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-
InnoPortfólió
Klaszterportfólió

Europe Direct

 

  • Szeretne többet tudni az Európai Unióról? 
  • Érdeklik Európa legfrissebb hírei, eseményei?
  • Találkozna az EU-val az interneten és a közösségi hálózatokon?
  • Szeretne hozzájutni az EU ingyenes kiadványaihoz?
  • Részt venne uniós eseményeken?
  • Észrevétele, véleménye, javaslata van az EU számára?

 

Segítünk eligazodni!

60. évfordulóját ünnepli az Európai Szociális Alap

Az Európai Szociális Alap (ESZA) napjainkban fontos szerepet játszik a munkahelyteremtésben, valamint az oktatás javításának, a közigazgatás korszerűsítésének és a társadalmi befogadásnak az előmozdításában, és ily módon valamennyi polgár számára a méltányosabb lehetőségek biztosításának kulcsfontosságú eszköze.

A Bizottság a versenyjogi visszaélések bejelentésére szolgáló új, névtelenséget biztosító eszközt vezet be

Az Európai Bizottság útjára indította azt az eszközt, amely megkönnyíti az egyének számára, hogy – névtelenségük megőrzése mellett – felhívják a Bizottság figyelmét a titkos kartellekre és az antitröszt-szabályokkal kapcsolatos egyéb jogsértésekre.

Rajzpályázat általános iskolai tanulók részére

A Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a Europe Direct Tájékoztató Központ rajzpályázatot hirdet általános iskolás diákoknak „Digitális Európa – Lehetőségek és kihívások” címmel.

 

Egyszerűbb szabályok és több támogatás a gyümölcs- és zöldségtermelők számára

Az Európai Bizottság által  elfogadott új szabályoknak köszönhetően az európai gyümölcs- és zöldségtermelők válság idején az egyszerűbb szabályok, a csökkentett adminisztratív terhek és a fokozott pénzügyi támogatás előnyeit élvezhetik. 

Meghívó - Hogyan utazzuk be a világot minimálbérből

A Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a Europe Direct Tájékoztató Központ Zala Megye április 5-én előadást szervez "Hogyan utazzuk be a világot minimálbérből?" címmel. A rendezvény előadója Zárug Zita és Harkányi Árpád, akik 4 évig utaztak a világ körül, összesen 46 országban és 4 kontinensen, fejenként 3353 forintos napi átlagbüdzsével.

Jelentés a veszélyes termékek riasztási rendszeréről

A Bizottság ismertette legutóbbi jelentését a veszélyes termékek riasztási rendszeréről. 2016-ban a rendszert aktívabban használták a nemzeti hatóságok, amelyek eltávolították a veszélyes termékeket a kereskedelemből. 

5 KIHÍVÁS – BERUHÁZÁSI TERV - #investEU

A Zala megyei Kereskedelmi és Iparkamara „5-napos kihívás” néven játékos programsorozatot szervez azzal a céllal, hogy egyre többen ismerhessék meg itthon is az európai beruházási terv mivoltát. A programsorozatban a résztvevőknek 5 különböző feladatot kell megoldani meghatározott időn belül. 

104 millió euró támogatás innovatív kkv-knak, köztük két magyar cégnek

A „Horizont 2020” kutatási és innovációs keretprogram égisze alatt 22 ország 71 innovatív kis- és középvállalkozása részesül rövidesen összesen közel 104 millió euró uniós támogatásban. A kkv-eszköz második szakaszában nyújtott támogatás 66 projekt innovációs tevékenységeinek finanszírozásához járul hozzá legfeljebb 2,5 millió euróval.

uzlet@halon
TÁMOP - „Dolgozva tanulj!”
Magyar Nemzeti Kereskedőház