KÖTELEZŐ KAMARAI REGISZTRÁCIÓ

A gazdasági kamarákról szóló törvény szerint 2012. január 1-től, a nem agrártevékenységet folytató gazdálkodó szervezetek kötelesek kamarai nyilvántartásba vételüket kezdeményezni a székhely szerint illetékes kereskedelmi és iparkamaránál, a kamarai közfeladatok ellátásához évente március 31-ig 5.000,- Ft kamarai hozzájárulást fizetni, a Kamara pedig köteles részükre a törvényben meghatározott szolgáltatásokat térítésmentesen nyújtani. A kötelező regisztráció független a gazdasági és szakmai kamarai tagságtól, a kereskedelmi és iparkamarai tagság továbbra is önkéntes maradt, így a regisztrált vállalkozások nyilvántartásba vételükkel nem válnak kamarai taggá.

 

A gazdasági kamarákról szóló 1999. évi CXXI. törvénynek a gazdálkodó szervezetek kamarai nyilvántartására vonatkozó rendelkezéseit módosította az egyes igazságügyi, jogállási és belügyi tárgyú törvények módosításáról szóló 2013. évi CCXLIII. törvény 8.§-a. Az új rendelkezések hatálybalépésének időpontja 2014. január 1.

 

 

Felhívjuk a tisztelt vállalkozók figyelmét, hogy az Országgyűlés által 2011. november 21-én elfogadott törvényjavaslat alapján az idei évben

2015. március 31-ig kell megfizetni a kamarai hozzájárulást,

melynek összege 5.000,- forint,

melyért az alábbi szolgáltatásokat vehetik igénybe a vállalkozások: tanácsadás gazdasági, pénzügyi, adózási, hitelhez jutási kérdésekben; üzleti partnerkeresés és pályázatfigyelés.

A megfizetett hozzájárulás összege önkéntes kamarai tagok esetén levonásra kerül a tagdíjból. A befizetést készpénzben a kamarai ügyfélszolgálati irodákban vagy átutalással a kamara OTP Banknál vezetett 11749008-20186162 számú bankszámlájára lehet teljesíteni. A közlemény rovatban minden esetben tüntessék fel a vállalkozás adószámát.

 

 

On-line regisztráció itt!
 
Kapcsolódó linkek:

Magyar-horvát turisztikai projekt indult a kamaránál

Május 21-én megkezdődött a kamara közreműködésével a legújabb, TOURISM4C elnevezésű horvát-magyar projekt.

Kézápoló és műkörömépítő és Lábápoló Mesterképzés

A Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Szakképzési és Szolgáltató Nonprofit Kft. Kézápoló és műkörömépítő, valamint Lábápoló mesterképzést indít 2015. szeptemberi kezdéssel.

A behajtási költségátalány polgári jogi és adójogi (illetve számviteli) megítélése

A Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény 6:155. § (2) bekezdése értelmében, ha vállalkozások közötti szerződés esetén a kötelezett fizetési késedelembe esik, köteles a jogosultnak a követelése behajtásával kapcsolatos költségei fedezésére negyven eurónak a Magyar Nemzeti Bank késedelmi kamatfizetési kötelezettség kezdőnapján érvényes hivatalos deviza-középárfolyama alapján meghatározott forintösszeget megfizetni.

Vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló törvény

2015. május 8-án délután megjelent a 2015. évi LVI. törvény a vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló 2014. évi CII. törvény módosításáról. A törvényt 2015. május 9-től kell alkalmazni.

Gazdára vár a Fogyasztókért Díj

A díj sorsáról maguk a fogyasztók dönthetnek. Szavazni május 15-­én 9 óráig lehet.

Kamarai Védnöki Tábla

A három Balaton-parti megye – Veszprém, Somogy, Zala – kereskedelmi és iparkamarái 2002 óta működtetik a három megyében és a Balaton Kiemelt Üdülőkörzetben található vendéglátóhelyek minősítésére és népszerűsítésére szolgáló Kamarai Védnöki Tábla rendszert, amelyben közel 150 minősített, kiváló szolgáltatást nyújtó vendéglátóhely működik.

Gazdasági Fórum

A Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara évente elismeri a gazdasági életben és a szakképzésben jeleskedő vállalkozásokat. A kamara május 18-án megtartott gazdasági konferenciáján került sor a díjazásukra. 

Társasági adózás

A társasági adóval és adózással kapcsolatos aktuális tudnivalókról kaptak felvilágosítást az érdeklődők a Kamarák Házában.

I. Zalai Közösségi Vásár

Kereskedők, szolgáltatók figyelmébe ajánljuk a május 25-én (pünkösd hétfőn) 9.00-15.00 között megrendezésre kerülő I. Zalai Közösségi Vásárt, melynek helyszínéül  a Zalaegerszegi Piac és Vásárcsarnok szolgál. 

uzlet@halon
Innoportfolio
Klaszterportfolio
Magyar Nemzeti Kereskedőház
TÁMOP - „Dolgozva tanulj!”