Üdvözöljük a

Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Mestervizsga

MESTERVIZSGA FELKÉSZÍTŐ TANFOLYAMOK INDULNAK

80 %-os TÁMOGATÁSI LEHETŐSÉGGEL

 

A Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara megfelelő számú jelentkezés esetén mestervizsga felkészítő tanfolyamot és vizsgát szervez 2017. február-márciusi kezdéssel.

MKIK Jogi Szekció beszámolója

Szíves tájékoztatásul mellékelem a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Jogi Szekciójának 2016. évi tevékenységéről szóló beszámolóját, valamint e tevékenység keretében lezajlott rendezvények, előadások listáját.

Gyakori kérdések az étkeztetési szolgáltatásra alkalmazható kedvezményes adómértékkel összefüggésben

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal tájékoztatót tett közé, melyben megválaszolásra kerültek a vendéglátásban január elsejétől alkalmazható 18 százalékos áfával kapcsolatos gyakran ismételt kérdések.

Energetikai szakreferens igénybe vétele

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal levélben fordult a Magyar Kereskedelmi és Iparkamrához, amelyben arra hívta fel a figyelmet, hogy a 122/2015. (V. 26.) Korm. rendelet az energiahatékonyságról szóló törvény végrehajtásáról 2016. december 21-től úgy módosult, hogy bizonyos gazdálkodó szervezetek energetikai szakreferens igénybe vételére kötelesek.

Tájékoztatás az EU ETS január 20-i változás-bejelentési adatszolgáltatásának 2017. évi követelményeiről

Az alábbiakban idézem a Nemzetgazdasági Minisztérium Nemzetközi Gazdasági Kapcsolatok Főosztályától kapott tájékoztatót, amelynek témája az EU ETS január 20-i változás-bejelentési adatszolgáltatása:

MKIK mellett szervezett Állandó Választottbíróság hírlevele

Ezúton mellékelem a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara mellett szervezett Állandó Választottbíróság hírlevelét.

Tájékoztatás a munkavédelmi érdekképviseletről

Szíves tájékoztatásul mellékelem az NGM Munkafelügyeleti Főosztálya által a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara részére továbbított dokumentumot „A Munkavédelmi  Bizottság  Tájékoztatása és Ajánlása a munkavédelmi érdekképviselet, érdekegyeztetés egyes kérdéseiről” címmel és az ehhez kapcsolódó függeléket „A Munkavédelmi képviselők választásának szabályai” címmel.

A közös jogkezelő szervezetek 2017. évi díjszabásai

Tájékoztatásul mellékelem Dr. Trócsányi László Igazságügyi miniszter 2016. december 2-án kelt, xx-3/449/27/2016.; xx-3/449/30/2016., valamint xx-3/449/31/2016. ügyiratszámú,  a közös jogkezelő szervezetek 2017. évi díjszabásaival kapcsolatos határozatait. 

 

EuroSkills Göteborg 2016 – a végeredmények

Két ezüst, négy bronz és három kiválósági éremmel tért haza a magyar csapat a szakmák Európa-bajnokságáról, a EuroSkills Göteborg 2016 versenyről, melyen 16 magyar fiatal, 14 szakmában képviselte hazánkat.

Kérdőív az exportteljesítményről

Az MTA KRTK Világgazdasági Intézetében jelenleg folyik egy nemzetközi kutatás az exporttevékenységről a válság után. E kutatás keretében összehasonlítják a balti, ibériai és visegrádi országok exportjának jellemzőit és a kivitelre ható tényezőket.

Adóváltozások 2017. előadás anyag

Ezúton mellékelem a 2017. január 17-én megtartott "Adóváltozások 2017." című előadás anyagát további szíves felhasználásra.

Együttműködés a munkahelyek biztonságáért

Ezúton mellékelem a „Tájékoztatás a Munkavédelmi Bizottság 2016. december 12-i üléséről” c. dokumentumot, amelyet az NGM Munkavédelmi Főosztálya juttatott el a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara részére.

EU ETS adatszolgáltatás - Határidő 2017. január 20.

Az Európai Unió Emisszió-kereskedelmi Rendszerének (EU ETS) hatálya alá tartozó hazai létesítményeknek minden év január 20-ig szükséges adatszolgáltatást benyújtania a Nemzetgazdasági Minisztérium részére a működésükben a tárgyévet megelőzően bekövetkezett azon jelentős változásokról, amelyekből kifolyólag módosítani szükséges a korábbiakban a részükre térítésmentes kiosztásra megállapított kibocsátási egységmennyiséget.

Mi mennyi 2017-ben?

Ezúton mellékelem a Kormányhivatal által összeállított táblázatot, amely tartalmazza a 2017. évi változásokat:

Dr. Almási Kitti – Félelmeink és gátlásaink leküzdése

A Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a Europe Direct Információs Központ Zala megye előadást szervez 2017. február 16-án Félelmeink és gátlásaink leküzdése címmel, melynek előadója Dr. Almási Kitti. 

Együttműködés a munkahelyek biztonságáért

Szíves tájékoztatásul mellékelem az „Összefoglaló jelentés a munkaidővel, pihenőidővel és ezek nyilvántartásával kapcsolatos szabályok célellenőrzéséről [2016. október 17. - november 4.]” című dokumentumot, amelyet a NGM Foglalkoztatás-felügyeleti Főosztálya juttatott el a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara részére.

Az üres hordozói díj fogyasztói visszaigénylésének lehetőségére vonatkozó kötelezettségvállalással zárult a közös jogkezelők ügye

Tájékoztatásul mellékelve található a Gazdasági Versenyhivatal sajtóközleménye, mely a közös jogkezelőknek az üres hordozói díj fogyasztói visszaigénylésének lehetőségére vonatkozó kötelezettségvállalással zárult ügyéről ad tájékoztatást.

Együttműködés a munkahelyek biztonságáért

Szíves tájékoztatásul csatolt mellékletben megtalálható  az NGM Foglalkoztatás-felügyeleti Főosztálya által az MKIK számára továbbított „A munkaügyi ellenőrzés tapasztalatai (2016. I-III.  negyedév)” c. dokumentumot: 

Munkafelügyeleti tájékoztatás

Szíves tájékoztatásul mellékeltem az NGM Munkafelügyeleti Főosztálya által a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara számára továbbított következő dokumentumokat:

uzlet@halon
TÁMOP - „Dolgozva tanulj!”
Magyar Nemzeti Kereskedőház