Üdvözöljük a

Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-
InnoPortfólió
Klaszterportfólió

MEGHÍVÓ - CSALÁDI VÁLLALKOZÁS ÁTADÁSA AZ UTÓDOKNAK HATÁRON INNEN ÉS TÚL - 2017. február 28.

A Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 2017. február 28-án pódiumbeszélgetést szervez CSALÁDI VÁLLALKOZÁS ÁTADÁSA AZ UTÓDOKNAK HATÁRON INNEN ÉS TÚL címmel.

Március első napján forgalomba kerülnek a megújított 2000 és 5000 forintos bankjegyek

Az MNB bankjegycsere-programjának következő állomásaként 2017. március 1-jétől már a készpénzforgalomban is találkozhatunk a megújított 2000 és 5000 forintos bankjegycímletekkel. Az új bankjegyek azon túl, hogy képi megjelenésükben megújultak, biztonsági elemeiket tekintve is korszerűbbek lettek.

Megtévesztő adatbekérés - hiányzó közösségi adószámra hivatkozva

A napokban kapott kézhez számos  vállalkozás egy hivatalosnak tűnő, megtévesztő levelet, a feladó a European Business Number EBN, DAD GmbH. Az angol nyelven íródott levél végső emlékeztető, és a közösségi adószám, valamint a cég adatainak egyeztetésére szólít fel. Aki azonban eleget tesz a felszólításnak, sajnos szerződést köt, három évre kötelezi el magát, éves 771 EUR szolgáltatási díj megfizetésére.

Vállalkozások fogyasztóvédelmi érintettségű tájékoztatási kötelezettsége

Az elmúlt időszakban tévesen látott napvilágot az a hír, hogy a fogyasztóvédelmi hatóság bírságolja a kereskedőket akkor, ha azok nem írják ki a területileg illetékes fogyasztóvédelmi hatóság helyes elérhetőségét az üzletben. 

A MEKH-nél kell bejelenteni az energetikai szakreferenseket

2016. december 21-től kötelező egy független energetikai szakreferens igénybe vétele a jelentős energiafogyasztású gazdálkodó szervezetek számára. A szakreferenseket a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatalnál kell bejelenteni.

A Széchenyi Kártya Program a legeredményesebb évét zárta 2016-ban

A Széchenyi Kártya Program fennállásának legeredményesebb évét zárta 2016-ban, mintegy 180 milliárd forint értékben az elmúlt 15 év legmagasabb hitelkihelyezése valósult - mondta Krisán László, a Széchenyi Kártya Programot koordináló KAVOSZ vezérigazgatója az MTI-nek.

EKAER - Szeptembertől már élesben mérnek

A közutakba épített eszközökkel februárban kezdik automatikusan mérni az áthaladó járművek terhelését egyelőre tesztüzemben, a rendszer kiépítése folyamatos, a kapcsolódó jogszabály-módosítások pedig tavasszal készülnek el.

Kötelező kéményseprő-ipari szolgáltatások ellátási rendje

A kötelező kéményseprő-ipari szolgáltatások ellátási rendje – a jogszabályok módosulása miatt – 2016. július 1-jétől jelentősen megváltozott.

Eurochambers Elnökségi Ülés Budapesten

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) meghívására 2017. február 16-án Budapesten ülésezett az Európai Kereskedelmi és Iparkamarák Szövetségének (Eurochambres) elnöksége.

Munkavédelmi Szakmai Nap

A Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara konzultációval egybekötött Munkavédelmi Szakmai Napot szervez.

Szakma Kiváló Tanulója Verseny 2016/2017. írásbeli elődöntő eredményei

A Nemzetgazdasági Minisztérium a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával (MKIK) közösen hirdette meg a nappali tagozaton végzős tanulók számára a Szakma Kiváló Tanulója Versenyt (SZKTV) és az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyt (OSZTV). A verseny első állomása a 2017. januárjában lezajlott írásbeli elődöntő.

Módosultak a kötelező tervezői és kivitelezői felelősségbiztosítás szabályai

Az építésügyi és építésfelügyeleti hatósági eljárásokról és ellenőrzésekről, valamint az építésügyi hatósági szolgáltatásról szóló 312/2012. (XI. 8.) Korm. rendelet módosítása szerint az építésfelügyeleti hatóság ellenőrzi (vagy ellenőrizheti), hogy a kivitelező rendelkezik-e a kormányrendeletben meghatározott felelősségbiztosítással.

Kötelező tőkeemelés

A tőkeemelés határidejének első dátuma tavaly volt, de egy évvel meghosszabbították. Idén március 15-én lejár a meghosszabbított határidő is, addig a kft-knek a jegyzett tőkéjükkel meg kell felelni a 2014-ben hatályba lépett új Polgári Törvénykönyv előírásainak. Minimum 3 millió forint jegyzett tőkével kell rendelkezniük a korábbi 500 ezer forint helyett.

Nemzetgazdasági Minisztérium Fenntartható Gazdaságfejlesztés Főosztályának tájékoztatója

A Nemzetközi Gazdasági Kapcsolatok Főosztályából kivált és a jövőben külön szervezeti egységként működik a Fenntartható Gazdaságfejlesztés Főosztály.

uzlet@halon
TÁMOP - „Dolgozva tanulj!”
Magyar Nemzeti Kereskedőház