KÖTELEZŐ KAMARAI REGISZTRÁCIÓ

A gazdasági kamarákról szóló törvény szerint 2012. január 1-től, a nem agrártevékenységet folytató gazdálkodó szervezetek kötelesek kamarai nyilvántartásba vételüket kezdeményezni a székhely szerint illetékes kereskedelmi és iparkamaránál, a kamarai közfeladatok ellátásához évente március 31-ig 5.000,- Ft kamarai hozzájárulást fizetni, a Kamara pedig köteles részükre a törvényben meghatározott szolgáltatásokat térítésmentesen nyújtani. A kötelező regisztráció független a gazdasági és szakmai kamarai tagságtól, a kereskedelmi és iparkamarai tagság továbbra is önkéntes maradt, így a regisztrált vállalkozások nyilvántartásba vételükkel nem válnak kamarai taggá.

 

A gazdasági kamarákról szóló 1999. évi CXXI. törvénynek a gazdálkodó szervezetek kamarai nyilvántartására vonatkozó rendelkezéseit módosította az egyes igazságügyi, jogállási és belügyi tárgyú törvények módosításáról szóló 2013. évi CCXLIII. törvény 8.§-a. Az új rendelkezések hatálybalépésének időpontja 2014. január 1.

 

 

Felhívjuk a tisztelt vállalkozók figyelmét, hogy az Országgyűlés által 2011. november 21-én elfogadott törvényjavaslat alapján az idei évben

2014. március 31-ig kell megfizetni a kamarai hozzájárulást,

melynek összege 5.000,- forint,

melyért az alábbi szolgáltatásokat vehetik igénybe a vállalkozások: tanácsadás gazdasági, pénzügyi, adózási, hitelhez jutási kérdésekben; üzleti partnerkeresés és pályázatfigyelés.

A megfizetett hozzájárulás összege önkéntes kamarai tagok esetén levonásra kerül a tagdíjból. A befizetést készpénzben a kamarai ügyfélszolgálati irodákban vagy átutalással a kamara OTP Banknál vezetett 11749008-20186162 számú bankszámlájára lehet teljesíteni. A közlemény rovatban minden esetben tüntessék fel a vállalkozás adószámát.

 

 

On-line regisztráció itt!
 
Kapcsolódó linkek:

Konzultáció a 2014. évi szakképzési hozzájárulás elszámolásával kapcsolatban

2014. november 18.

A szakképzési hozzájárulás megállapításával és a fizetési kötelezettség teljesítésével kapcképsolatban az elmúlt években jelentős változások léptek életbe.

A bevallásra kötelezetteknek, mint például a szakképzési hozzájárulásukat a gyakorlati képzés szervezésével teljesítő vállalkozások, az éves elszámoló bevallást 2014. decemberre vonatkozó bevallásban 2015. január 12-ig kell benyújtaniuk.

Zalaszentgrót térségi elnökválasztás

Tisztelt Kamarai Tagunk!

Ezúton szeretnénk tájékoztatni, hogy Zalaszentgrót térségében az Alapszabály értelmében térségi elnökválasztást kell tartani a térségi elnök tisztségének megszűnése miatt.

A Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) magyar beszállítókat keres

A Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) magyar beszállítókat keres Magyarországon működő külföldi nagyvállalat részére az alábbi területeken:

  • Termék: The material for FTTX project and base station installation.
  • Technológia / eszköz / gépek: The RF (radiofrequency) or optical technology and relevant testing tools.
  • Szolgáltatás: Engineering service on telecom infrastructure implementation and also managed service for operators.

Megtévesztő e-mailt küldenek vállalkozásoknak

A napokban több vállalkozás is jelezte, hogy e-mailben értesítették: vállalkozását még nem regisztrálta a www.kamaratagok.hu oldalon. 

ÁNTSZ tájékoztató levele

Szíves figyelmébe ajánlom az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat mellékelt levelét, mely tájékoztatást tartalmaz az ivó- és használati melegvíz-ellátásban, illetve a medencés fürdővízellátásban használt termékek, anyagok, technológiák engedélyeinek érvényességével kapcsolatban.

Jár a kamat az adózónak - Sajtóközlemény

Jár a kamat az adózónak – A korábbi magyar szabályozást lerontva az Európai Unió jogát közvetlenül alkalmazta a Zalaegerszegi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság egy, a NAV ellen indult közigazgatási iránti perben, igazat adva a felperes cégnek.

Építésügyi Szakmai Nap

Ezúton tájékoztatom, hogy a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara konzultációval egybekötött Építésügyi Szakmai Napot szervez.

 

Időpont: 2014. november 24. (hétfő) 10.00 órától

 

Helyszín:  Kamarák HázaZalaegerszeg, Petőfi út 24.

Iparjogvédelmi és innovációs konferencia

A Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalával együttműködve

 

„IPARJOGVÉDELEM ÉS INNOVÁCIÓ ZALAI VÁLLALKOZÁSOKKAL EGYÜTTMŰKÖDVE

 

címmel 2014. november 26-án konferenciát szervez, melyre tisztelettel meghívja az érdeklődőket. 

 

Tájékoztató a pénztárgépnapló kötelező használatáról

A 48/2013. (XI.15.) NGM rendelet 54 § (2) bekezdése értelmében „A pénztárgép üzemeltetéséről és szervizeléséről pénztárgépnapló vezetése kötelező. Egy pénztárgépről egy pénztárgépnapló vezethető.” 

uzlet@halon
Vállalkozói adattár
Innoportfolio
Klaszterportfolio
Nyilvános konzultáció az Európa 2020 stratégiáról
TÁMOP - „Dolgozva tanulj!”