KÖTELEZŐ KAMARAI REGISZTRÁCIÓ

A gazdasági kamarákról szóló törvény szerint 2012. január 1-től, a nem agrártevékenységet folytató gazdálkodó szervezetek kötelesek kamarai nyilvántartásba vételüket kezdeményezni a székhely szerint illetékes kereskedelmi és iparkamaránál, a kamarai közfeladatok ellátásához évente március 31-ig 5.000,- Ft kamarai hozzájárulást fizetni, a Kamara pedig köteles részükre a törvényben meghatározott szolgáltatásokat térítésmentesen nyújtani. A kötelező regisztráció független a gazdasági és szakmai kamarai tagságtól, a kereskedelmi és iparkamarai tagság továbbra is önkéntes maradt, így a regisztrált vállalkozások nyilvántartásba vételükkel nem válnak kamarai taggá.

 

A gazdasági kamarákról szóló 1999. évi CXXI. törvénynek a gazdálkodó szervezetek kamarai nyilvántartására vonatkozó rendelkezéseit módosította az egyes igazságügyi, jogállási és belügyi tárgyú törvények módosításáról szóló 2013. évi CCXLIII. törvény 8.§-a. Az új rendelkezések hatálybalépésének időpontja 2014. január 1.

 

 

Felhívjuk a tisztelt vállalkozók figyelmét, hogy az Országgyűlés által 2011. november 21-én elfogadott törvényjavaslat alapján az idei évben

2015. március 31-ig kell megfizetni a kamarai hozzájárulást,

melynek összege 5.000,- forint,

melyért az alábbi szolgáltatásokat vehetik igénybe a vállalkozások: tanácsadás gazdasági, pénzügyi, adózási, hitelhez jutási kérdésekben; üzleti partnerkeresés és pályázatfigyelés.

A megfizetett hozzájárulás összege önkéntes kamarai tagok esetén levonásra kerül a tagdíjból. A befizetést készpénzben a kamarai ügyfélszolgálati irodákban vagy átutalással a kamara OTP Banknál vezetett 11749008-20186162 számú bankszámlájára lehet teljesíteni. A közlemény rovatban minden esetben tüntessék fel a vállalkozás adószámát.

 

 

On-line regisztráció itt!
 
Kapcsolódó linkek:

Tájékoztató 2005. évi CLXIV. törvény és a 2015. évi XVII. törvény módosításairól

Tájékoztatásul mellékelem a 2015. évi XVI. törvényt a kereskedelemről szóló 2005. évi CLXIV. törvény módosításáról és a 2015. évi XVII. törvényt a kiskereskedelmi szektorban történő vasárnapi munkavégzés tilalmával összefüggésben a munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvény módosításáról.

A Bérügyvitel Bajnoka címért szállnak ringbe a bérszámfejtők

A hazai humánügyvitel piacvezető szolgáltatója,a NEXON harmadik alkalommal rendezi meg az Országos Bérügyviteli Bajnokságot. A bajnokság szakmai támogatója a Budapesti Gazdasági Főiskola (BGF), a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK), valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Isztambuli Kereskedelmi Kamara / ERASMUS+ program 2015

Az Isztambuli Kereskedelmi Kamara létrehozott egy konzorciumot az Isztambuli Kereskedelmi Egyetemmel, a Nişantaşi Egyetemmel és az ERASMUS+ programmal közösen, hogy egyetemistákat gyakornokként kamarákhoz, civil szervezetekhez küldjenek.

Népi iparművész tárgyak zsűrizése

A Zala Megyei Népmûvészeti Egyesület feladatainak ellátása során az egyesület tagsága, illetve a tagságon kívüliek részére, mint közhasznú tevékenység, 2007 óta lehetõséget nyújt  a népmûvészeti tárgyak zsûriztetésére megyénkben.

Vasárnapi zárva tartás

Tájékoztatom, hogy a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara a kiskereskedelmi szektorban történő vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló 2014. évi CII. törvény kapcsán az alábbi két kérdésben kérte állásfoglalását a Nemzetgazdasági Minisztériumtól:

Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program 2015. évre szóló éves fejlesztési keretének megállapítása

Szíves tájékoztatásul mellékelem a Magyar Közlöny 38. számát, amelyben a Kormány 1173/2015. (III. 24.) Korm. határozata a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program 2015. évre szóló éves fejlesztési keretének megállapításáról szól.

A választottbíráskodás helyreállított hatáskörei

2015. március 19-én lépett hatályba a 2015. évi VII. sz. törvény, melynek 33. és 35. §-ai visszaállították a választottbíráskodás korábbi hatásköreit Magyarországon.

A kereskedelmi törvény módosításai

 

Az Országgyűlés 2015. március 17-én a kereskedelmi törvény alábbi  módosításait szavazta meg:  

Érdemes már most elkezdeni a fejlesztést a számlázó programokkal kapcsolatban

A számla és a nyugta adóigazgatási azonosításáról, valamint az elektronikus formában megőrzött számlák adóhatósági ellenőrzéséről szóló 23/2014. (VI. 30.) NGM rendelet módosításáról szóló 2/2015. (II. 3.) NGM rendelet értelmében 2016. január 1-jétől változik azoknak a jogszabály által meghatározott követelményeknek a köre, amelyeknek az adózó által használt számlázó program meg kell, hogy feleljen.

uzlet@halon
Innoportfolio
Klaszterportfolio
Magyar Nemzeti Kereskedőház
TÁMOP - „Dolgozva tanulj!”