-

Tájékoztató a munkabalesetek alakulásáról

Szíves figyelmébe ajánlom a Nemzetgazdasági Minisztérium Munkafelügyeleti Főosztályának tájékoztatását, a munkabalesetek alakulásáról.

A tájékoztató a 2015. július 8-ig beérkezett és nyilvántartásba vett munkabaleseti jegyzőkönyvek összesített, feldolgozott adatait tartalmazza.

Krisán László KAVOSZ vezérigazgató nyilatkozata

Az alábbi linken Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatójának nyilatkozatát olvashatják "Badarság, hogy ne lenne elég projekt az uniós pénzekhez" címmel.

­ Rekordok a jótékonysági napon

Az idén 14. alkalommal életre hívott jótékonysági nap szinte minden tekintetben fölülmúlta az előző évek rekordjait. Soha ennyi csapat nem főzött, soha ennyi fürdővendég nem érkezett, s mindezeknek köszönhetően soha ekkora bevételt nem könyvelhettek el a szervezők.

Pályázati lehetőség montenegrói befektetések támogatására

Az alábbi tájékoztató a montenegrói kormányzat által meghirdetett, elsősorban kisebb külföldi beruházók montenegrói beruházásait elősegíteni hivatott pályázatos támogatási lehetőségről szól. 

Tájékoztató a NGM akcióellenőrzéséről

A munkaügyi hatóság a munkavállalók jogviszonyának rendezettsége érdekében a foglalkoztatásra vonatkozó jogszabályok érvényre juttatására irányuló akcióellenőrzést 2015. június 22. és július 10. között lefolytatta.

Gasztrovasárnap

A Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a Somogyi és Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával 2002 óta működtetik a három megyében és a Balaton Kiemelt Üdülőkörzetben található vendéglátóhelyek minősítésére szolgáló Kamarai Védnöki Tábla rendszert, amely 2015-ben megújult arculattal és feltételekkel folytatja működését.

A világ legjobbjai között a magyar fiatal szakemberek

Aranyérmet szerzett László Attila a bútorasztalos, ezüstérmes lett Csongrádi Dávid, az informatikai hálózati rendszergazda kategóriában a Sao Paulóban megrendezett szakmák olimpiáján, a WorldSkills versenyen.

Konzultáció az építményadóról

A téma aktualitása és anyagi vonzata előre vetítette, hogy nagy lesz az érdeklődés, ennek megfelelően teltház volt augusztus 10­én a Kamarák Háza termében, ahol az önkormányzat adóosztályának vezetője tartott előadást az építményadó bevallásával kapcsolatos kérdésekről.

Kkv Konferencia - Exportbővítési lehetőségek és stratégiák az aktuális trendek jegyében

Magyarország Főkonzulátusa, Düsseldorf

A kapcsolatépítés mellett az aktuális trendek és a kkv-k számára releváns információk köré épül az évente megrendezésre kerülő Kkv Konferencia. Az idei, június 17-i rendezvényt a kamara szervezése mellett a Düsseldorfi Tőzsde, az NRW.BANK, Sparkasse és a „Die Zeit” kiadója is szponzorálta. 

Új kapuk nyíltak a kis- és középvállalkozók előtt

Megjelentek az első várva várt, magyarországi kis és középvállalkozók számára kiírásra kerülő gazdaságfejlesztési pályázatok, melyekhez a Széchenyi Önerő Kiegészítő és Támogatás Megelőlegező Hitelek (SZÖK / SZTM) igénybevétele is kapcsolódhat.

uzlet@halon
Innoportfolio
Klaszterportfolio
Magyar Nemzeti Kereskedőház
TÁMOP - „Dolgozva tanulj!”