Zalai élménybeszámoló dobogós helyen

Trömböczki Bonifác Filemon, a Gárdonyi Géza és Szegi Suli Általános Iskola Becsvölgyei Telephelyiskolája hetedik osztályos diákjának dolgozata az ország három legjobb díjazottja közé került a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által meghirdetett pályázaton.

Díjátadó ünnepség a Parlamentben

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara június 26-án a Parlament felsőházi termében díjátadó ünnepséget szervezett az áprilisi VIII. Szakma Sztár Fesztivál országos szakmai versenyein legjobban szereplő, a szakmánkénti első három helyezést elért tanulók, gyakorlati felkészítő tanáruk és iskolájuk igazgatója, valamint a szakmák győzteseinek szülei részére. 

Újabb kamarai iroda és együttműködés

Új helyre, a Vörösmarty utcába költözött a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Zalaszentgrót térségi irodája. A helységeket június 24-én avatták fel. A kamara egyúttal együttműködési megállapodást kötött Zalaszentgrót városával. 

A Nemzeti Klímavédelmi Hatóság felhívása jogszabályváltozás kapcsán

Mellékelten olvasható a Nemzeti Klímavédelmi Hatóság felhívása „a fluortartalmú üvegházhatású gázokkal és az ózonréteget lebontó anyagokkal kapcsolatos tevékenységek végzésének feltételeiről szóló 14/2015. (II. 10.) Korm. rendelet hatályba lépéséről és az abban foglalt kötelezettségekről”.

Segítő családtag fogalma - vasárnapi munkavégzés

A vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló 2014. évi CII. törvényben megjelent a segítő családtag fogalma, amelynek  értelmezése  és  alkalmazása sokakban kérdéseket  vetett  fel.

Kisinasokat avattak Nagykanizsán

Első alkalommal rendeztek pályaválasztást segítő tábort 7. osztályos gyerekeknek Nagykanizsán. A Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Kanizsa TISZK által szervezett tábor keretében olyan szakmákkal ismerkedhettek meg a táborozók, melyeket nagykanizsai szakképző iskolákban is elsajátíthatnak.

Jó döntés katát, kivát választani

A vállalkozások adóterheinek könnyítése és az adminisztráció csökkentése érdekében 2013-ban új adózási módszereket vezettek be. Az új lehetőségek választása esetén az adózó havonta egy összegű tételes adót vagy 16%-os vállalati adót fizet.

Herszoni kamarai látogatás

A Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara kiterjedt nemzetközi kapcsolatai között több éves múltra tekint vissza az ukrán herszoni kamarával ápolt partnerség. 

Kőműves mestervizsga

Kőműves mestervizsgát tartottak csütörtökön a Deák Széchényi Szakképző Iskola tanműhelyében.

Két hétig láthatók a Kereszturyban a bútorasztalos mesterremekek

Idén egymást követik különféle szakmákból a mestervizsgák, nemrég például a bútorasztalosok gyakorlati vizsgája fejeződött be. A mesterjelöltek úgynevezett mesterremekeiből pedig kiállítás nyílt a Keresztury Dezső Művelődési Központban.

uzlet@halon
Innoportfolio
Klaszterportfolio
Magyar Nemzeti Kereskedőház
TÁMOP - „Dolgozva tanulj!”