Üdvözöljük a

Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Indul az MKIK GVI 2016. oktatási online konjunktúra felvétele

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Gazdaság és Vállalkozáskutató Nonprofit Kft. (MKIK GVI) 1998 óta évente kétszer rendszeresen felméri a magyar vállalkozások üzleti helyzetét és várakozásait.

Változások az EU-n belüli kiküldetés területén - Tájékoztató

Hatályba lépett az egyes foglalkoztatási tárgyú törvények jogharmonizációs célú módosításáról szóló 2016. évi LXXIX. törvény, amely változásokat iktatott be egyebek mellett a foglalkoztatási törvénybe (1991. évi IV. tv.), a közalkalmazotti törvénybe (1992. évi XXXIII. tv.), a munkavédelmi törvénybe (1993. évi XCIII. tv.) és munkaügyi ellenőrzésről szóló 1996. évi LXXV. törvénybe is.

Partnerség a foglalkoztatás biztonságáért

Szíves tájékoztatásul mellékelem az „Összefoglaló jelentés a fémfeldolgozási  tevékenységek munkavédelmi célvizsgálatáról (2016. április 15. – május 31.)” c. dokumentumot, valamint a „PÉLDATÁR - Fémfeldolgozási tevékenységek munkavédelmi célvizsgálatához - 2016.” c. dokumentumot, amelyeket a Nemzetgazdasági Minisztérium Munkafelügyeleti Főosztálya juttatott el a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara részére.

Partnerség a foglalkoztatás biztonságáért

Szíves tájékoztatásul mellékelem a „Jelentés a nemzetgazdaság 2015. évi munkavédelmi helyzetéről” c. dokumentumot, amelyet a Nemzetgazdasági Minisztérium Munkafelügyeleti Főosztálya állított össze és juttatott el az MKIK részére. 

Védett Szervezetek Országos Szövetség tájékoztatója

 

A Védett Szervezetek Országos Szövetsége (VSZOSZ) érdekvédelmi szervezetként képviseli a megváltozott munkaképességű dolgozókat foglalkoztató akkreditált munkaadókat.

 

Eredményhirdetés - Euroguidance Pályatanácsadói Díj

A Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal által működtetett Euroguidance Magyarország Központ 2016-ban első alkalommal hirdette meg a Euroguidance Pályatanácsadói Díjat.

Választási Bizottság közleménye

A Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamaránál a kamarai választás 2016. szeptember 27-én a Kamarák Házában megtartott tisztújító küldöttgyűlésen fejeződött be.

Ennek alapján mellékelem a Választási Bizottság közleményét.

Tájékoztatás - a távmunka munkavédelmi és munkajogi szempontú megítéléséről

Ezúton mellékelem az NGM Munkafelügyeleti Főosztályának és Munkaerőpiaci Szabályozási Főosztályának tájékoztatását a távmunka munkavédelmi és munkajogi szempontú megítéléséről.

Partnerség a foglalkoztatás biztonságáért

Szíves tájékoztatásul mellékelem az NGM Munkafelügyeleti Főosztályának „Jelentés a munkavédelmi hatóság 2016. I. félévi ellenőrzési tapasztalatairól” c. dokumentumát.

 

BGE Gazdálkodási kar szakirányú továbbképzési kínálata

Ezúton ajánlom figyelmébe a BGE Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg megújult szakirányú továbbképzési kínálatát.

Tizenhat új mester

A Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 2016. október 17-én mesterlevél ünnepséget tartott. A kamara fontos feladata a szakember utánpótlás szempontjából is a jelentőséggel bíró mesterek képzésének és vizsgáztatásának szervezése. A legutóbbi mestertanfolyamok tizenhat sikeres vizsgázója, autószerelők, szakácsok és kozmetikus vehette át mesterlevelét. Közülük tíz fő 80 százalékos támogatással, hat pedig önköltségesen végezte el a mestertanfolyamot.

FELHÍVÁS! Új rendelet On-line pénztárgép kapcsán

A Magyar Közlöny 2016. évi 148. számában (2016. szeptember 27.) megjelent „A nemzetgazdasági miniszter 36/2016. (IX. 27) NGM rendelete az online pénztárgép használatára és a forgalmazási engedély módosítására vonatkozó határidők módosításáról”.

Rendezvénysorozat a Kézművesség Ezer Évéről Debrecenben

Debrecen adott otthont a „Kézművesség ezer éve a Kárpát-medencében” programsorozatnak szeptember 21-25. között. A szakmai rendezvényekkel párhuzamosan szeptember 22-től kezdődött el a VI. Debreceni Népi Kézműves Fesztivál is. A Kossuth téren három napon át tizenkétféle népi kézműves mesterséget mutattak be, huszonöt népi kézműves alkotó árusította portékáját. „Tizennegyedik alkalommal szervezte meg a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara az eseménysorozatot,- közölte Parragh László, az MKIK elnöke szeptember 21-én, a debreceni Lycium Hotelben tartott sajtótájékoztatón.

Pályázati felhívás a Teljesítésigazolási Szakértői Szerv tagjainak nyilvántartásba vételére

A Teljesítésigazolási Szakértői Szerv (TSZSZ) pályázatot hirdet a szerv tagjainak nyilvántartásba vételére igazságügyi szakértők és műszaki ellenőrök részére.

Tájékoztató az online pénztárgépekkel kapcsolatban

 

Ezúton tájékoztatom, hogy a Magyar Közlöny 2016. évi 148. számában (2016. szeptember 27.) megjelent „A nemzetgazdasági miniszter 36/2016. (IX. 27) NGM rendelete az online pénztárgép használatára és a forgalmazási engedély módosítására vonatkozó határidők módosításáról”.

 

Kérdőív Széchenyi hitellel kapcsolatban

Ezúton mellékelem alábbi linken elérhető kérdőívet, amely egy, a Széchenyi hitellel kapcsolatos szakdolgozat elkészítését segítő kutatás része.

„Munkaügyi ellenőrzés tapasztalatai (2016. I. félév)” c. dokumentum

Szíves tájékoztatásul mellékelem az NGM Munkafelügyeleti Főosztályának „Munkaügyi ellenőrzés tapasztalatai (2016. I. félév)” c. dokumentumát.

Vámfelfüggesztések

Tájékoztatásul a Külgazdasági és Külügyminisztérium ismertetője az autonóm vámfelfüggesztések és vámkontingensek igénylésére és módosítására vonatkozóan.

uzlet@halon
TÁMOP - „Dolgozva tanulj!”
Magyar Nemzeti Kereskedőház