Üdvözöljük a

Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Hild Szakközépiskola Győr - A műemlékfenntartó képzést is folytatnak

A képzés egy éves, ingyenes ráépülő jellegű, bemeneti feltétele: magasépítő technikus végzettség.

A műemlékfenntartó technikus feladatai: részt vesz a projektek előkészítő munkálataiban  a műemléki helyreállítást/fenntartást megelőző kutatásban és diagnosztizálásban, a beruházási munkákban előkészíti a kivitelezés folyamatát, a műemlék-helyreállítási munkák lebonyolítását.

Az ország bármely tájáról fogadnak jelentkezőket.

Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

Barkó Judit a kamarában

Ahhoz, hogy sikeres legyen egy prezentáció, vizsga, állásinterjú, vagy bármilyen nyilvános szereplés, nem elég a tárgyi tudás. A lámpaláz, a nyilvános szerepléstől való félelem az emberek többségének nehézséget okoz.

Bővül a kötelezettek köre augusztus 1-től: változik az EKÁER

Az Országgyűléshez a május elején beterjesztett indítvány szerint a jövőben regisztrálni kellene az adóhivatal rendszerében a nem kockázatos szállítmányokat akkor is, ha kisebb járművet használnak, de a raktérbe 3,5 tonnánál több árut rakodnak. Ezzel azt akadályozná meg a kormányzat, hogy a kisteherautók túlpakolásával ki lehessen kerülni a regisztrációt és – s adott esetben – az ellenőrzést. 

Tájékoztató az őstermelői igazolványok kiadásával kapcsolatban

Július 1-jétől új szabályok lépnek életbe az őstermelői igazolványok kiadásánál. Az NFC (near field communication – érintés nélküli kommunikációs) technológiával is ellátott kártyák az év végéig váltják fel a régebbi igazolványokat.

Vállalkozási feltételek Németországban és Ausztriában 2016

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) közreműködésével adja közre tájékoztató kiadványát „Vállalkozási feltételek Németországban és Ausztriában – 2016” címmel.

 

Figyelemfelhívás

Egy budapesti kft. ügyvezetője az alábbi esetről tájékoztatta a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarát:

Online pénztárgép - újabb kör érintett

Szeptember 30-tól bővül az online pénztárgép használatára kötelezettek köre. A gyógyszertárak, gépjármű és motorkerékpár javítók, alkatrész-kiskereskedők, az egyes vendéglátók, szálláshely-szolgáltatók, kölcsönzők, online pénztárgépet kell hogy használjanak. 

Megjelent a lakóépület építésének egyszerű bejelentéséről szóló új rendelet

A Magyar Közlöny június 13-i számában jelent meg az a kormányrendelet, ami lényegében megszünteti az építésügyi hatóságok közreműködésével történő egyszerű bejelentést. Ebben a számban jelent meg az egyes építésüggyel összefüggő kormányrendeletek módosításáról szóló rendelet is, amely szinte az összes fontosabb építésügyi jogszabályt érinti.

Agrárkamarai tagság a törvény erejénél fogva?

Kereskedelmi és Iparkamara és/vagy Agrárkamara? - Jó tudni, hova tartoznak az egyes vállalkozások!

A vonatkozó törvényi szabályozás igen bonyolult, ezért kamaránk szeretne segítséget nyújtani a vállalkozásoknak az egyes esetek tisztázásában.

Társasági jogi digitalizációs kérdőív

Az Európai Bizottság felkérte a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarát, hogy továbbítsa a kamara tagok felé az alábbi linken található kérdőívet. A kérdőív alapján készülő tanulmány célja a társasági jog digitalizációján keresztül annak modernizálása és egyszerűsítése.

 

https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/digitalisation_company_law

uzlet@halon
Innoportfolio
Klaszterportfolio
Magyar Nemzeti Kereskedőház
TÁMOP - „Dolgozva tanulj!”