Üdvözöljük a

Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Kamarai rendezvények

<< 2018 December >>
KeSzeCsüSzoVa
     12
3456789
1011121314
15
16
17181920212223
24252627282930
31      

Pályaválasztás

A Kamara fontos feladata pályaválasztás előtt álló diákok szakképzés felé irányítása, kiemelten a hiány és keresett, azaz a kiemelten fontosnak minősített szakképesítésekben.

 

Pályaválasztással és pályaorientációval kapcsolatos tájékoztatásaz általános iskolás felső tagozatos tanulói, szüleik, tanáraik körében, illetve szakmát tanulni kívánó középfokú oktatási intézmények tanulóinak.

Segíteni az eligazodást és tájékozódást a képzési kínálat, az oktatott szakmák terén, annak érdekében, hogy a megfelelő szakmaválasztással csökkenjen a lemorzsolódás, későbbi pályaelhagyás, növekedjék a munkaerőpiacon való hatékony elhelyezkedés.

Hasznos linkek

Mielőtt jelentkeznél valamelyik iskolába, érdemes elgondolkodni, hogy milyen oktatási intézményt válassz!

Kisinas Táborok 2018 - Zalaegerszeg, Nagykanizsa, Lenti

A Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara pályaválasztási programsorozatán belül 2018-ban is meghirdette 7. osztályos tanulók részére napközis Kisinas Táborát Zalaegerszegen, Nagykanizsán és Lentiben. 

Tájoló Nap - Segítség a pályaválasztásban

A Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara "Tájoló Nap" címmel pályaorientációs programot szervezett a Zalaegerszegi Öveges József Általános Iskolában,  ezzel is segítve a fiatok pályaválasztási döntését. A nap folyamán a két 7. osztály diákjai, összesen 41 fő vett részt a pályaorientációs célú rendezvényen, melyben a diákok 5 szakmacsoportban próbálhatták ki magukat, felmérhették képességeiket.

Pályaorientációs Kisinas Tábor Zalaszentgróton - képek

A Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara pályaválasztási programsorozatán belül az idei évben megszervezte 7. osztályos tanulók részére napközis Kisinas Táborát Zalaszentgróton, melynek képei a csatolt mellékletben találhatóak. 

Pályaorientációs Kisinas Tábor Zalaegerszegen - képek

A Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara pályaválasztási programsorozatán belül az idei évben is megszervezte 7. osztályos tanulók részére napközis Kisinas Táborát Zalaegerszegen, melynek képei a csatolt mellékletben találja. 

Pályaválasztás kutatások eredményei

Az iskolaválasztásban, pályaválasztásban a döntéssel kapcsolatos bizonytalanságot gyakran az információ hiánya okozza. A Kamara fontos feladata pályaválasztás előtt álló diákok szakképzés felé irányítása, kiemelten a hiány és keresett szakmák, azaz a hiányszakmák felé.

Zala megyei hiányszakmák, ösztöndíjak

Kép

 

A kamara mellett működő Megyei Fejlesztési és Képzési Bizottság (korábban a Regionális Fejlesztési és Képzési Bizottság) a gazdasági igényekre alapozva minden évben meghatározza azt a 10 2015-től 20 hiányszakmát, ahol a leginkább szükség lenne szakember utánpótlásra.

Pályaorientációs Kisinas Tábor Nagykanizsán - képek

A Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara pályaválasztási programsorozatán belül az idei évben megszervezte 7. osztályos tanulók részére napközis Kisinas Táborát Nagykanizsán, melynek képei a csatolt mellékletben találja. 

Mi leszek, ha nagy leszek? rajzpályázat eredményei

A Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a pályaorientációs tevékenysége részeként megyei rajzrajzpályázatot hirdetett általános iskolák felső tagozatos diákjai számára.