Üdvözöljük a

Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Kamarai rendezvények

<< 2019 Június >>
KeSzeCsüSzoVa
     12
3456789
10111213141516
171920212223
24252627282930

Pályaválasztás

A Kamara fontos feladata pályaválasztás előtt álló diákok szakképzés felé irányítása, kiemelten a hiány és keresett, azaz a kiemelten fontosnak minősített szakképesítésekben.

 

Pályaválasztással és pályaorientációval kapcsolatos tájékoztatásaz általános iskolás felső tagozatos tanulói, szüleik, tanáraik körében, illetve szakmát tanulni kívánó középfokú oktatási intézmények tanulóinak.

Segíteni az eligazodást és tájékozódást a képzési kínálat, az oktatott szakmák terén, annak érdekében, hogy a megfelelő szakmaválasztással csökkenjen a lemorzsolódás, későbbi pályaelhagyás, növekedjék a munkaerőpiacon való hatékony elhelyezkedés.

Kisinas Tábor 2019. Nagykanizsa, Zalaegerszeg

A Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara pályaorientációs tevékenysége keretében 5. alkalommal  Kisinas Tábort szervez Nagykanizsán és Zalaegerszegen.

Hasznos linkek

Mielőtt jelentkeznél valamelyik iskolába, érdemes elgondolkodni, hogy milyen oktatási intézményt válassz!

Zala megyei hiányszakmák, ösztöndíjak

Kép

 

A kamara mellett működő Megyei Fejlesztési és Képzési Bizottság (korábban a Regionális Fejlesztési és Képzési Bizottság) a gazdasági igényekre alapozva minden évben meghatározza azt a 10 2015-től 20 hiányszakmát, ahol a leginkább szükség lenne szakember utánpótlásra.

Pályaorientációs Kisinas Tábor Nagykanizsán - képek

A Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara pályaválasztási programsorozatán belül az idei évben megszervezte 7. osztályos tanulók részére napközis Kisinas Táborát Nagykanizsán, melynek képei a csatolt mellékletben találja. 

Mi leszek, ha nagy leszek? rajzpályázat eredményei

A Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a pályaorientációs tevékenysége részeként megyei rajzrajzpályázatot hirdetett általános iskolák felső tagozatos diákjai számára.

Szakmaszerkezeti döntés a 2019/2020-es tanévre

A Magyar Közlöny 2019. évi 28. számában megjelent a 21/2019. Kormányrendelet a 2019/2020. tanévre vonatkozó szakmaszerkezeti döntésről és a 2019/2020. tanévben a Szabóky Adolf Szakképzési Ösztöndíjra jogosító szakképesítésekről.

Többféle karrierutat kínál a fiataloknak a szakképzés

2019. január 8.

A tanműhelyek fejlesztését a cégekkel együttműködve tervezzük, mert a cél, hogy a diákoknak a duális képzésbe belépve meglegyen a szükséges alaptudásuk, ismerjék a korszerűbb gépeket, eszközöket és technológiákat – mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára. Pölöskei Gáborné kiemelte: a szakmai képzés megerősítésének három fő pillére a vonzó környezet, a karrier lehetősége és az oktatók naprakész tudása.

Kisinas Táborok 2018 - Zalaegerszeg, Nagykanizsa, Lenti

A Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara pályaválasztási programsorozatán belül 2018-ban is meghirdette 7. osztályos tanulók részére napközis Kisinas Táborát Zalaegerszegen, Nagykanizsán és Lentiben. 

Tájoló Nap - Segítség a pályaválasztásban

A Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara "Tájoló Nap" címmel pályaorientációs programot szervezett a Zalaegerszegi Öveges József Általános Iskolában,  ezzel is segítve a fiatok pályaválasztási döntését. A nap folyamán a két 7. osztály diákjai, összesen 41 fő vett részt a pályaorientációs célú rendezvényen, melyben a diákok 5 szakmacsoportban próbálhatták ki magukat, felmérhették képességeiket.

Pályaorientációs Kisinas Tábor Zalaszentgróton - képek

A Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara pályaválasztási programsorozatán belül az idei évben megszervezte 7. osztályos tanulók részére napközis Kisinas Táborát Zalaszentgróton, melynek képei a csatolt mellékletben találhatóak. 

Pályaorientációs Kisinas Tábor Zalaegerszegen - képek

A Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara pályaválasztási programsorozatán belül az idei évben is megszervezte 7. osztályos tanulók részére napközis Kisinas Táborát Zalaegerszegen, melynek képei a csatolt mellékletben találja. 

Pályaválasztás kutatások eredményei

Az iskolaválasztásban, pályaválasztásban a döntéssel kapcsolatos bizonytalanságot gyakran az információ hiánya okozza. A Kamara fontos feladata pályaválasztás előtt álló diákok szakképzés felé irányítása, kiemelten a hiány és keresett szakmák, azaz a hiányszakmák felé.