Üdvözöljük a

Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Kamarai rendezvények

<< 2018 Április >>
KeSzeCsüSzoVa
      1
2345678
9101112131415
16171819
20
2122
23242526272829
30      

Kisinas Táborok 2018 - Zalaegerszeg, Nagykanizsa, Lenti

A Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara pályaválasztási programsorozatán belül az idei évben is meghirdeti 7. osztályos tanulók részére napközis Kisinas Táborát Zalaegerszegen, Nagykanizsán és Lentiben. 

Keressük a középiskolás tehetségeket a XI. Szakma Sztár Fesztiválon való fellépésre!

A Szakma Sztár Fesztiválra, a Szakma Kiváló Tanulója Verseny (SZKTV) és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny (OSZTV) döntőjére évről évre egyre több, az idén várhatóan közel 15.000 látogató érkezik az ország minden területéről. Az érdeklődők több mint 60%-a pályaválasztás előtt álló fiatal lesz. Az országos versenyek 43 szakmában zajlanak majd.

Kisinas Tábor Zalaszentgrót 2017

 

Kisinas Táborok tervezett időpontjai:

Zalaegerszeg: 2018. június 18.-22.

Nagykanizsa: 2018. június 25.-29.

Lenti: 2018. júlis 2.-6.

TECHTOGETHER JUNIOR ZALAEGERSZEG 2017

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzatának közalapítványa, a Zalaegerszeg Felsőfokú Oktatásáért Közalapítvány az Autopro.hu autóipari üzleti szakportállal és a Mobilis Interaktív Kiállítási Központtal együttműködve 2016. március 3-án először rendezte meg a Techtogether Junior Zalaegerszeg versenyt, pályaorientációs rendezvényt általános és középiskolai tanulók részére. Ezt folytatva és bővítve, november 23-án ismét megrendezésre kerül az ügyességi verseny és karrier nap.

Pályaválasztási szülői értekezlet

A Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a szülők és a pályaválasztás előtt álló általános iskolai diákok számára idén is pályaválasztási napokat tart. A rendezvény célja a szakmaválasztási döntés elősegítése. 

Pályaorientációs Kisinas Tábor Zalaszentgróton - képek

A Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara pályaválasztási programsorozatán belül az idei évben megszervezte 7. osztályos tanulók részére napközis Kisinas Táborát Zalaszentgróton, melynek képei a csatolt mellékletben találhatóak. 

Pályaorientációs Kisinas Tábor Zalaegerszegen - képek

A Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara pályaválasztási programsorozatán belül az idei évben is megszervezte 7. osztályos tanulók részére napközis Kisinas Táborát Zalaegerszegen, melynek képei a csatolt mellékletben találja. 

Hasznos linkek

Mielőtt jelentkeznél valamelyik iskolába, érdemes elgondolkodni, hogy milyen oktatási intézményt válassz!

Mi leszek, ha nagy leszek? rajzpályázat eredményei

A Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a pályaorientációs tevékenysége részeként megyei rajzrajzpályázatot hirdetett általános iskolák felső tagozatos diákjai számára.

Pályázati Felhívás

A II. MOBIL JÁRMŰIPARI ÉS LOGISZTIKAI SZAKKIÁLLÍTÁS, KONFERENCIA rendezvény kereti között pályázatot hirdetünk „ZALAEGERSZEG – HIGH TECH” címmel. 

Legyél te az egyik élő videós műsorvezető a Szakma Sztár Fesztiválon!

2018. február 15.

A Szakma Sztár Fesztivál, a Szakma Kiváló Tanulója Verseny (SZKTV) és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny (OSZTV) döntője, melyen 43 szakmában mérik össze tudásukat a diákok. Majdnem 15.000 látogatónk van évente, akiknek nagyobb része pályaválasztás előtt álló fiatal.

Zala megyei hiányszakmák, ösztöndíjak

Kép

 

A kamara mellett működő Megyei Fejlesztési és Képzési Bizottság (korábban a Regionális Fejlesztési és Képzési Bizottság) a gazdasági igényekre alapozva minden évben meghatározza azt a 10 2015-től 20 hiányszakmát, ahol a leginkább szükség lenne szakember utánpótlásra.

Tájoló Nap - Segítség a pályaválasztásban

A Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara "Tájoló Nap" címmel pályaorientációs programot szervezett a Zalaegerszegi Öveges József Általános Iskolában,  ezzel is segítve a fiatok pályaválasztási döntését. A nap folyamán a két 7. osztály diákjai, összesen 41 fő vett részt a pályaorientációs célú rendezvényen, melyben a diákok 5 szakmacsoportban próbálhatták ki magukat, felmérhették képességeiket.

Pályaorientációs Kisinas Tábor Nagykanizsán - képek

A Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara pályaválasztási programsorozatán belül az idei évben megszervezte 7. osztályos tanulók részére napközis Kisinas Táborát Nagykanizsán, melynek képei a csatolt mellékletben találja. 

Pályaválasztás kutatások eredményei

Az iskolaválasztásban, pályaválasztásban a döntéssel kapcsolatos bizonytalanságot gyakran az információ hiánya okozza. A Kamara fontos feladata pályaválasztás előtt álló diákok szakképzés felé irányítása, kiemelten a hiány és keresett szakmák, azaz a hiányszakmák felé.