Üdvözöljük a

A Nemzeti Művelődési Intézet díjai

honlapján!

-

Kamarai rendezvények

<< 2019 Július >>
KeSzeCsüSzoVa
1234567
891011121314
15161718192021
22
232425262728
293031    

A Nemzeti Művelődési Intézet díjai

A Nemzeti Művelődési Intézet díjak átadásával kívánja kifejezni szakmai megbecsülését azon személyek, szervezetek, közösségek irányában, akik kiemelkedő és magas szakmai színvonalú közösségépítő, értékfeltáró tevékenységet végeznek.

A Nemzeti Művelődési Intézet idén alapított díjai közül a Közösségépítő Önkéntes Díjat ajánljuk figyelmébe.

 

Az alábbiakban felsorolt díjak esetében az elismerések adományozására vonatkozó felterjesztési határidő: 2019. augusztus 1.

 

A Nemzeti Művelődési Intézet által alapított díjak:

  • „Illyés Gyula Közművelődési Életműdíj”

Az emlékérem azoknak a közösségi művelődés területén dolgozó szakembereknek adományozható, akik kiemelkedő tevékenységükkel a helyi társadalom életerejének erősödéséhez, valamint a szakmai utánpótlás fejlesztéséhez meghatározóan hozzájárulnak, mintegy életmű-elismerésként.

 

  • „Kovalcsik József-díj”

Az emlékérem azoknak a helyi értékek feltárásával, a helyi közösségek megerősítésével foglalkozó szakembereknek adományozható, akik kiemelkedően hozzájárulnak a helyi és nemzeti öntudat erősítéséhez, valamint a szakmai utánpótlás fejlesztéséhez.

 

  • „Karácsony Sándor-díj”

Az emlékérem azoknak a fiatal szakembereknek adományozható, akik kiemelkedő eredményekkel alkalmassá teszik fejlesztő tevékenységük adaptálását, elterjesztését.

 

  • „Durkó Mátyás-díj”

A díj azoknak a művelődéskutatás területén tevékenykedő szakembereknek adományozható, akik a szakterületen olyan eredmények felkutatására képesek, amelyek segítik a szakterület integrációját a tudományos közéletbe, illetve a felsőoktatásba, valamint hozzájárulnak a tudományos utánpótlás fejlesztéséhez.

 

  • „Közösséget Támogató Önkormányzat Díj”

Az emlékérem azoknak az önkormányzatoknak adományozható, amelyek jelentős mértékben támogatják a településükön működő közösségeket, valamint példaértékű szerepet vállalnak a közösségeik megerősítésében, fejlesztésében, a közösségeikkel történő együttműködésben, és új közösségek létrehozásában.

 

  • „Közösségépítő Önkéntes Díj”

Az emlékérem azoknak a közösségi művelődésben tevékenykedő, aktív önkénteseknek adományozható, akik példaértékű, alulról jövő kezdeményezéseket generálnak, mentorálnak, előremozdítva a társadalmi aktivitást és megerősítve a helyi identitástudatot.

 

Az elismeréshez kapcsolódóan az érintett önkéntes megjelölhet egy, a következő évben általa tervezett közösségépítő projektet, amelynek megvalósulását a Nemzeti Művelődési Intézet megyei szakmai módszertani mentorálás mellett maximum 200.000,- Ft értékben finanszírozza a saját Feladatfinanszírozási Rendszere keretében.

 

Az elismerések további részletei a csatolt dokumentumban találhatóak.

 

A felterjesztéshez szükséges nyomtatvány és egyéb információ az alábbi honlapon érhető el:

https://nmi.hu/2019/06/03/uj-kozmuvelodesi-dijakat-alapitott-a-nemzeti-muvelodesi-intezet/