Üdvözöljük a

Elektronikus ügyintézés a munkavédelemben

honlapján!

-

Kamarai rendezvények

<< 2019 Június >>
KeSzeCsüSzoVa
     12
3456789
10111213141516
171920212223
24252627282930

Elektronikus ügyintézés a munkavédelemben

A Zala Megyei Kormányhivatal az elektronikus ügyintézés elősegítése érdekében az alábbiakban olvasható információkkal segíti az ügyfeleket.

Infótérkép:

Az ügyfelek könnyebb tájékozódása érdekében létrehozták a Zala Megyei Kormányhivatal honlapján az ún. infótérképet, egy tárgymutatót, ahol az egyes ügyek intézéséről kaphatnak részletes információt az érdeklődők: milyen ügyet, melyik osztály, milyen szükséges adatok, dokumentumok biztosítása mellett intéz, melyek a hatóság elérhetőségei. Az infótérkép az alábbi linken érhető el:

http://www.kormanyhivatal.hu/hu/zala/hirdetmenyek/targymutato

 

E- ügyintézés:

A honlapon a különböző munkavédelmi bejelentésekről is tájékozódhatnak. Az e-ügyintézés http://www.kormanyhivatal.hu/hu/zala/hirek/elektronikus-munkavedelmi-bejelentesek linkre kattintva elérhetőek a jogszabály alapján kötelező bejelentések, amelyekhez bejelentési formanyomtatványt/űrlapot és kitöltési útmutatót mellékeltünk.

A bejelentésekre az Általános Nyomtatványkitöltő Keretprogramot (ÁNYK) kell használni, amelynek telepítéséhez a linket szintén megadtuk.

Az e-ügyintézés oldal navigáción az ún. e-papírt is megtalálják az alábbi linken https://epapir.gov.hu/, amely egy ingyenes, hitelesített üzenetküldő alkalmazás. Az alkalmazás a bejelentkezés után egyszerűen végigvezet a szükséges lépéseken.

 

Elektronikus küldemények:

2018. január 1-től kötelező az ügyfélkapu használata a munkavédelmi és munkaügyi hatóság, valamint a belföldi gazdálkodó szervezetek számára. A hivatalos levelezés gyakorlatilag csak az ügyfélkapun keresztül történik. Ide kapják értesítéseiket az eljárás alá vont ügyfelek. A hatóság az ügyfélkapun keresztül küldi ki az eljárásban meghozott döntéseit. Rendkívül fontos az ügyfeleink részére, hogy figyeljék a továbbiakban az ügyfélkapuhoz megadott levelezési címüket, mert hasonlóan a megszokott postai levelezéshez, a küldemények egy idő után kézbesítettnek minősülnek.

 

Hivatali kapu:

 A Zala Megyei Kormányhivatal Zalaegerszegi Járási Hivatal hivatali kapus elérhetősége a következő: KRID 313503740.

A Zala Megyei Kormányhivatal Zalaegerszegi Járási Hivatal Foglalkoztatási, Családtámogatási és Társadalombiztosítási Főosztály Munkaügyi és Munkavédelmi Osztálya hivatali kapus elérhetősége a következő: KRID 249361339.

Hivatali Kapuval rendelkező szervezetek naponta frissülő listája a következő linken érhető el:

https://ugyintezes.magyarorszag.hu/szolgaltatasok/hivatallista.html