Üdvözöljük a

Figyelemfelhívás

honlapján!

-

Kamarai rendezvények

<< 2019 Június >>
KeSzeCsüSzoVa
     12
3456789
10111213141516
171920212223
24252627282930

Figyelemfelhívás

Zalaegerszegi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztály Betörési Csoportjának tájékoztatója, figyelemfelhívása a Zalaegerszeg város és városkörnyéki cégek vezetőinek.

 

Tisztelt Cégvezetők!

 

 

Tájékoztatom Önöket, hogy a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya több eljárást is folytat betöréses lopás bűncselekményének elkövetése miatt ismeretlen tettes, tettesek ellen.

 

Az elmúlt időszakban ezen eljárások főbb helyszínei Zalaegerszeg város és a város környékén található cégek, cégek telephelyei voltak. Az elkövetők a telephelyek irodaépületeibe erőszakkal, nyílászárók be- kifeszítésével jutnak, majd a támadott objektumból széfeket, a széfekből készpénzt, valamint a széfekben tartott iratokat, dokumentumokat, kulcsokat tulajdonítanak el, mely iratok, kulcsok pótlása jelentős anyagi kiadással jár, így a lopási kár a járulékos költségekkel még magasabbra emelkedik.

 

A cégek telephelyei az eddigi tapasztalatok alapján ugyan biztonsági kamerákkal, távfelügyelettel „védettek”, de az elkövetők a kamerák elforgatásával, megrongálásával az objektumokba mégis bejutnak, mire a távfelügyelet (munkájuk szakszerű, pontos ellátása ellenére) a helyszínre ér, az elkövetők már nem tartózkodnak a cselekmény helyszínén. A tettesek cselekményeiket munkaszüneti és ünnepnapokon követik el az éjszakai, hajnali órákban és sajnos eddig eredményesek is voltak, hiszen a széfekben minden esetben volt bent hagyott készpénz, ha nem is több millió forint (de ilyen is volt már), de lopási kár szinte minden esetben volt.

 

A fentiekben (a nyomozások érdekeire tekintettel) szűken ismertetettek alapján azonban felhívnám figyelmüket az ismételten közeledő hosszú hétvégére, munkaszüneti és ünnepnapokra!!

 

 

Tisztelettel kérem tehát Önöket az alábbiak megfontolására, a szükséges, fokozottabb biztonsági intézkedések megtételére, miszerint:

  • amennyiben lehetőségük van, úgy fontolják meg az eddig már megtett biztonsági intézkedések (biztonsági kamerák, riasztó rendszerek) mellett az esetleges élő erős biztonsági szolgálat, megbízható éjjeliőr alkalmazását a munkaszüneti és  ünnepnapokra az éjszakai órákra, 
  • amennyiben ez nem megoldható, az irodákban elhelyezett széfek hosszú hétvégére, ünnepnapokra történő kiürítésére, az abban tárolt értékek más módon történő elhelyezésére, őrzésére (pl.: banki trezor).

 

Kérem Tisztelt Cégvezetőket a fentiekben ismertetettek elolvasására, majd lehetőség szerint az abban foglaltak szerint eljárni, a szükséges biztonsági intézkedéseiket a közelgő ünnepnapok miatt is megtenni szíveskedjenek!

 

 

Köszönöm figyelmüket, együttműködésüket!  

 

 

Zalaegerszeg, 2018. október 30.

 

                                                                                  Tisztelettel:

 

                                                                                                          Végh József r. százados

                                                                                                             betörési csoportvezető