Üdvözöljük a

Kamarai küldöttgyűlés

honlapján!

-

Kamarai rendezvények

<< 2019 November >>
KeSzeCsüSzoVa
    123
45678910
1112
13
14151617
18192021222324
252627282930 

Kamarai küldöttgyűlés

Május 30-án, Hévízen tanácskozott a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Küldöttgyűlése. A küldötteket Dr. Szabó Antal, a kamara általános alelnöke köszöntötte. A tavalyi évről szóló szakmai és pénzügyi beszámoló mellett elfogadta a testület az idei évi költségvetést, módosításra került a kamara Alapszabálya, és Kovács Dezső személyében ügyvivő elnököt is választott. Ez utóbbira azért volt szükség, mert Mazzag Ferenc elnök május 15-i hatállyal lemondott posztjáról.

Vörös Anikó titkár a szakmai beszámoló kapcsán kiemelte, a szervezet legfontosabb törekvése - a törvényben meghatározott feladatai maradéktalan teljesítése mellett – 2018-ban is a kamara szolgáltatói szerepének erősítése volt.  A szakmai beszámolóról szóló határozatot, csakúgy, mint a tavalyi gazdálkodásról szólót egyhangúan fogadta el a kamara Küldöttgyűlése.

 

Határozott a testület az idei évi költségvetésről és a kamara 2019. évi szakmai programjáról, illetve módosította a testület a kamara Alapszabályát is. Ez utóbbira többek között azért volt szükség, mert a kamara működésének alapdokumentuma eddig nem szabályozta a kamarai elnök mandátumának két választás közötti megszűnését. A Mazzag Ferenc elnök május közepi lemondása miatt előállt helyzet feloldása az ügyvivő elnöki intézmény beemelése volt a kamarai Alapszabályba. Az ügyvivő elnök mandátuma a következő kamarai választásokig tart, jogkörei megegyeznek az elnök jogköreivel.

Az Alapszabály elfogadását követően a testület Kovács Dezsőt, a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara ipari tagozatának elnökét választotta meg egyhangúan ügyvivő elnöknek.

 

A Küldöttgyűlés döntéseiről bővebben a kamara lapja, Zalai Gazdaság júniusi számában olvashatnak.