Üdvözöljük a

Mentorprogram Zalában is

honlapján!

-

Kamarai rendezvények

<< 2020 Február >>
KeSzeCsüSzoVa
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627
28
29 

Mentorprogram Zalában is

A megyei nyitórendezvénnyel szeptember 9-én hivatalosan is útjára indult Zalában is az Országos Vállalkozói Mentorprogram. A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program GINOP finanszírozásában megvalósulón projektre október 9-ig zalai kis- és középvállalkozások jelentkezhetnek, sikeres pályázatuk esetén egy évig kapnak segítséget beszállítói, külpiaci készségeik, tevékenységük fejlesztéséhez, ugyanakkor s program egy másik moduljában általános vállalkozási tanácsokban részesülhetnek személyes mentorálás keretében.

A mentorprogramot részben a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, részben a SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány gondozza. Utóbbi a Személyes Vállalkozói Mentorprogram gazdája, míg a kamara a beszállítói és a külpiaci mentorálást koordinálja. A beszállítói mentorálás célja, hogy a mentorált vállalkozások szakszerű segítséget és támogatást kapjanak abban, hogy termelésükkel és/vagy szolgáltatásaikkal be tudjanak lépni a hazai, illetve az uniós beszállítói láncokba, vagy a már meglévő ilyen irányú tevékenységüket tovább fejleszthessék. A külpiaci mentorprogrammal ugyanakkor a kis –és középvállalkozások nemzetközi piacra lépését ösztönöznék, segítenék, szélesítve az exportképes vállalkozások körét.

 

A nyitórendezvény résztvevőit, köztük azt az öt zalai céget, amelyek mentorként vesznek majd részt a programban (A 3B Hungária Kft-t, a CREATON South-East Kft-t, az Avius Kft.-t, a Nilfisk Production Kft-t, illetve a Siroma-Plast Kft-t) Kovács Dezső, a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara ügyvivő elnöke köszöntötte, majd Dr. Surányi Róbert a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara vezető programkoordinátora ismertette a projekt hátterét és célkitűzéseit.

Vatics László megyei programkoordinátor a jelentkezés feltételeiről szólva kiemelte, a jelentkezési határidő október 9-e, a pályázatokat elektronikusan kell benyújtani.

 

Az érdeklődő vállalkozások a www.vallalkozztudatosan.hu oldalon olvashatnak részletesen is a feltételekről és itt találják meg a pályázati adatlapot is. Személyesen a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara székhelyén (Zalaegerszeg, Petőfi u. 24), telefonon, e-mailben pedig alábbi elérhetőségeken érhetik el a program megyei koordinátorát: +36 20/293-6798; vatics.laszlo@mkik.hu