Üdvözöljük a

MKIK Sajtószemle

honlapján!

-

Kamarai rendezvények

<< 2019 Június >>
KeSzeCsüSzoVa
     12
3456789
10111213141516
171920212223
24252627282930

MKIK Sajtószemle

Azonnal állást kapnak a végzős asztalosok – BMKIK – beol.hu
A héten megkezdték nyári, szakmai gyakorlatukat a fiatalok, köztük azok az asztalosnak tanuló diákok is, akik az idei képzésüket a Bólem Kft. egy új, korszerű berendezésekkel ellátott üzemében tölthetik. A szakmát művelőkből egyébként hiány van: a végzős asztalosok lényegében azonnal állást találnak. A tájékoztatón jelen volt Orosz Tivadar, a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, aki elmondta, Békés megyében 1400 fiatal kezdte meg nyári, szakmai gyakorlatát 270 munkahelyen. Hozzátette, a gyakorlati képzőhelyek száma folyamatosan bővül, megyénkben közel négyszáz ilyen munkahely van. A képzésekről szólva úgy fogalmazott, nagyon fontos a gyakorlati helyek fejlesztése, az hogy korszerű körülmények közt, megfelelő szakoktatókkal történjen a munka.
A teljes hír itt olvasható

Kisinas tábor - szakmabemutató tábor pályaválasztás előtt állóknak – ZMKIK – MTV Ma reggel
5 napos pályaorientációs táborokat rendez hetedik osztályosoknak a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. A Kisinas Táborokban a gyakorlatban ismerhetik meg az egyes szakmákat a fiatalok, a táborok sora ma kezdődik Nagykanizsán. A témában Bangó-Rodek Viktória, a ZMKIK szakképzési csoportvezetője adott interjút.
A videó ide kattintva megtekinthető (10:23)

Innovációs díj tizedszer – CSMKIK – Délvilág
Az MTA Szegedi Akadémiai Bizottságának elnöksége az iparkamarával és a Dél-alföldi Regionális Innovációs Ügynökséggel közösen hirdet pályázatot a vállalkozásoknak és feltalálóknak. Cél a három megye területén létrejött szellemi alkotások elismerése.
Pályázni új, saját feltalálói munkán alapuló, iparilag alkalmazható és piacképes megoldást tartalmazó innovációs eredménnyel lehet.
A teljes hír itt olvasható

Öt év alatt 7500 milliárd forintnyi beruházás érkezhet Budapestre – BKIK - origo.hu
A budapesti építőiparban ma látható lendület fenntartása miatt szervezte meg a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara és az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége az első Budapesti Építőipari Konferenciát. A tervek szerint évente megrendezik majd a szakmai találkozót. Nagy Elek, a BKIK elnöke nyitóbeszédében elmondta, hogy a Fővárosi Önkormányzat és a budapesti vállalkozásokat képviselő BKIK közös érdekeiket felismerve döntöttek úgy még 2011-ben, hogy együttműködnek céljaik megvalósításában. Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes szerint a főváros két szempontból is jó úton jár: végre van egyértelmű fejlesztési terve, és ennek megvalósításához minden eszköz adott is. Koji László, az ÉVOSZ elnöke szerint Budapest méretében és gazdasági teljesítményében méltó párja számos európai metropolisznak, hatékonysági problémák pedig minden országban vannak.
A teljes hír itt olvasható