Üdvözöljük a

MKIK Sajtószemle

honlapján!

-

Kamarai rendezvények

<< 2018 Április >>
KeSzeCsüSzoVa
      1
2345678
9101112131415
16171819
20
2122
23242526272829
30      

MKIK Sajtószemle

1. További személyi jövedelemadó csökkentést javasol majd a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara – Parragh László – Trend FM

A műsorban Parragh László az MKIK elnöke arról beszél, hogy további személyi jövedelemadó csökkentést javasol majd a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara az újonnan megalakuló kormánynak májusban, míg a munkát terhelő adók kulcsa csökkenhet, a fogyasztást terhelő adók, így az ÁFA is maradhat 27 százalékos. Emellett a bérek emelése is kiemelt szempont, akár a hatéves bérmegállapodás felülvizsgálatára is szükség lehet.

Az interjút ide kattintva meghallgathatja

 

2. Csökkentené a kenyér és a liszt áfáját az iparkamara – Parragh László – mfor. hu

Elkészült a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) átfogó gazdaságpolitikai javaslata a kormány részére - erősítette meg portálunknak Parragh László a Magyar Idők szerdai cikkében megjelenteket. Az MKIK elnöke egyebek mellett azt mondta a lapnak, hogy javaslatot tettek a költségvetési újraelosztás mértékének átalakítására. Az mfor-nak részleteket is elárult a javaslatcsomagról. A kamara szerint a kedvező nemzetközi pénzpiaci, gazdasági környezet és erős magyar makroszámok mellett gyorsabb ütemben is lehetne haladni például a hatéves bérmegállapodásban foglaltaknál.

A teljes hír itt olvasható

 

3. Az Európai Unió nem valami messzi dolog, hanem itt van köztünk – SKIK – Somogyi Hírlap

Középiskolás diákokkal beszélgetett Európa jövőjéről Zupkó Gábor, az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének vezetője, kedden a kaposvári Noszlopy Gáspár Szakközépiskolában. A „Párbeszéd a diákokkal Európa jövőjéről” elnevezésű programot Zupkó Gábor interaktív előadással kezdte, melyben feltérképezte, mennyire tájékozottak a diákok az Európai Unióval kapcsolatban. A kaposvári előadás a Somogyi Kereskedelmi és Iparkamarában működő Europe Direct Tájékoztató Központ szervezésében valósulhatott meg.

A teljes hír itt olvasható

 

4. Újabb partnere van a Nyíregyházi Egyetemnek – SZSZBMKIK – kolcseytv. hu

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Iparkamarával kötött együttműködési megállapodást az intézmény. A két szervezet mind oktatási mind pedig tudományos területen együtt dolgozik majd a jövőben annak érdekébe, hogy a hallgatók közelebb kerüljenek a gazdasági szférához. A megállapodás értelmében a kamara is kínálja majd az egyetem képzéseit a vállalkozások felé, emellett pedig a vállalkozások igényeit is tolmácsolja a felsőoktatási intézmény vezetésének.

A teljes hír itt olvasható

 

5. Kamarai nyílt nap két városban – KEMKIK – 24 Óra 

A megyei kereskedelmi és iparkamara (KEMKIK) nyílt napokat rendez a Munkában megrokkantak és elhunytak emléknapja címmel Tatabányán és Esztergomban. A helyszíneken dr. Szerencsés László, a KEMKIK elnöke köszönti a megjelenteket. Munkavédelem témakörben Pataky János munkavédelmi szakmai vezető tart tájékoztatót, az időszerű kérdések is szerepelnek a prezentációban, valamint a munkavédelmi törvény változásai, a képviselők választása is.

A teljes hír itt olvasható

 

6. Már biztos, hogy szombathelyi lesz a kertépítő csapat egyik tagja az EuroSkillsen – VKIK – vaol. hu

Az EuroSkills válogatóversenyének elmúlt héten rendezett országos döntőjén Pap Levente személyében szombathelyi fiú lett a kertépítő verseny egyik első helyezettje. Másodmagával ő képviselheti hazánkat a szeptemberi Európa-bajnokságon. Leventének, aki 2017-ben végzett a Herman Ottó szakgimnáziumban parképítő és -fenntartó technikusként, a szeptemberi Európa-bajnokságon Pintér Márton lesz a párja. Ők a megmérettetésig egy száznapos, intenzív felkészítőn vesznek részt a kereskedelmi és iparkamara ösztöndíjával.

A teljes hír itt olvasható