Üdvözöljük a

MKIK Sajtószemle

honlapján!

-

Kamarai rendezvények

<< 2018 Október >>
KeSzeCsüSzoVa
1234567
891011121314
15161718192021
2223
24
25262728
293031    

MKIK Sajtószemle

1. Kemény dió a generációváltás: iskola határok nélkül - gazdaságfehérítésről a kamarában – CSMKIK – delmagyar. hu
A Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara tavaly hagyományteremtő szándékkal szervezte meg a formabontónak szánt I. Vállalkozói Napot, ami sikeresnek bizonyult, így csütörtökön megtartották a másodikat. A 2017-es esemény a „mindenkinek legyen B terve" gondolat körül forgott, ezúttal a generációs kérdések álltak a középpontban, a vállalkozói, vállalati életutat járták körbe.
A teljes hír itt olvasható

2. VR-szemüveg mutat utat a Szakmavilágba – BOKIK – Észak-Magyarország
Virtuális világ, robotika és lufikat lövésszerűen kipukkasztó szárazjég. Miskolcra, az ITC elé ért csütörtökön a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (BOKIK) általános iskolásoknak szervezett, a szakmákat bemutató és népszerűsítő roadshow-ja, a Szakmavilág. Tóth Ádám Zoltán, a BOKIK oktatási és képzési szakigazgatója lapunk érdeklődésére elmondta, hogy a Szakmavilág fantázianevű roadshow egy országos pályaorientációs programsorozat, ami az ország különböző pontjain egy napon át igyekszik a szakképzés irányába terelni a fiatalokat.
A teljes hír itt olvasható

3. Dönteni kell: mi legyen a gyerek? - 3 nap a pályaválasztás jegyében – CSMKIK – delmagyar. hu
Hamarosan döntést kell hoznia három és fél ezer nyolcadikosnak a megyében arról, hol folytatják tanulmányaikat. Ebben segítik őket már 19 éve a pályaválasztási napok, ahol Csongrád megye középfokú intézményei és legnagyobb munkáltatói is bemutatkoznak. A Csongrád Megye Kereskedelmi és Iparkamara szakemberei is fontosnak tartják a pályaorientációt, különös tekintettel a hiányszakmákra. Kőkuti Attila, a kamara alelnöke, a Csongrád Megyei Fejlesztési és Képzési Bizottság elnöke lapunk kérdésére elmondta, jelenleg 25 hiányszakma van, az építő- és egészségügyi hiányszakmák mellett olyanokat is ide sorolnak, amelyek a jövőben válhatnak azzá. Így például, aki mechatronikát tanul, az kiemelt ösztöndíjat kap.
A teljes hír itt olvasható
 
4. Kamarák együttműködési megállapodást kötöttek Lendván – NAKKIK – zaol. hu
A már meglévő partnerkapcsolati viszonyát emeli az eddiginél magasabb szintre a Lendvai Regionális Kereskedelmi és Vállalkozási Kamara, valamint a Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara. Az erről szóló együttműködési megállapodást tegnap írta alá a két gazdasági érdekvédelmi szervezet vezetője a határon túli kisvárosban. Az együttműködési megállapodás megkötése kapcsán mindkét szervezet elnöke, Eva Marija Banutai, illetve dr. Polay József is a kölcsönös előnyöket hangsúlyozta.
A teljes hír itt olvasható

5. Szakmákat láttak egészen közelről – DKIK – duol. hu
A Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara valamint az iskola közös szervezésében telt a délelőtt egy pályaorientációs napon, ahol mind az alsó, mind a felső tagozat a témának megfelelő programokon vett részt. Miklós Gabriella felsős igazgatóhelyettes elmondta, a tavalyi év volt amikor első alkalommal szerveztek pályaorientációs napot, ahogyan azt teszik az ország összes iskolájában. Akkor nem sikerült olyanra, amilyennek szerették volna, nem tudták úgy megmozgatni a 750 gyereket, ahogy szerették volna, pedig már akkor is kaptak tanácsokat az iparkamarától.
A teljes hír itt olvasható