Üdvözöljük a

MKIK Sajtószemle

honlapján!

-

Kamarai rendezvények

<< 2019 Október >>
KeSzeCsüSzoVa
 123456
78910111213
14151617181920
21
22
2324252627
28293031   

MKIK Sajtószemle

Parragh László szerint biztonságosabbá kell tenni a digitális gazdaságot
Az iparág legjelentősebb rendezvényén a balatonfüredi INFOTÉR konferencián beszélt erről Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke. Előadásában kifejtette, hogy a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) a magyar gazdaság digitális átalakulásának támogatását az egyik legfontosabb feladatának tekinti, de nem feledkezik meg a digitalizáció miatt felmerülő új, egyre radikálisabb veszélyekről sem.

Alapszakmákat bemutató kiadványt jelentetett meg az ITM és az MKIK - Parragh László - magyarnemzet.hu
A tárca parlamenti államtitkára csütörtökön Budapesten közölte, hogy a tájékoztató füzetet több mint 100 ezer példányban juttatják el a szakképzési centrumokhoz, a tankerületi központok által működtetett általános iskolákhoz, és még októberben megkapják a minisztériumok, felsőoktatási intézmények, illetve az egyházak által fenntartott iskolák is. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke (MKIK) üdvözölte, hogy a kormány a keresletvezérelt szakképzés mellett kötelezte el magát. Parragh László szerint a munkaerőpiac folyamatosan változik, de – tette hozzá – a jelenlegi elvárásokat az alapszakmák jegyzéke jól tükrözi, hiszen csaknem 300 cég visszajelzésein alapul.
A teljes hír itt olvasható

A WorldSkills zalai versenyzőit díjazták - ZMKIK / MKIK - keszthely. hu
Díszoklevéllel ismerték el annak a három Zala megyei tanulónak az eredményeit, akik kiválóan szerepeltek a kazani WorldSkills világversenyen. A WorldSkills bajnokságon három zalai fiatal is részt vett, akik helytállásukkal öregbítették a megye szakképzésének hírnevét. Keszthelyről Cságoly Laura, az Asbóth iskola kozmetikus tanulója indult a versenyen, aki a 9. helyezése mellett kiválósági érmet is átvehetett. „A Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara az oktatási kormányzattal karöltve és együttműködve abban érdekelt, hogy olyan szakképzést és olyan szakmákban jártas tanulókat képezzen, akire a gazdaságnak nagymértékben szüksége van” - emelte ki a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara ügyvivő elnöke.
A teljes hír itt olvasható

Klubot alakítanak kezdő vállalkozóknak – SVKIK – Kisalföld
Start-up néven klubot hoz létre fiatal, illetve kezdő vállalkozóknak a kereskedelmi és iparkamara. A klub létrehozásával nemcsak a soproni, hanem a környező települések fiatal vállalkozóira és induló cégeinek vezetőire is gondoltunk. A 170 éves fennállásának jubileumára készülő Soproni Kereskedelmi és Iparkamara ezzel is segíteni kívánja őket - közölte Kováts Árpád, a kamara titkára.
A teljes hír itt olvasható

Pályaorientációs nap asztalosüzemben - SZSZBMKIK - kolcseytv. hu
A hiányszakmának számító asztalos mesterséget ismerhették meg a diákok az iparkamara legutóbbi pályaorientációs progamján. A Móricz Zsigmond Általános Iskola Kertvárosi Tagintézményének hetedik és nyolcadik osztályos tanulói a Groska Kft. céglátogatásán vettek részt.
A teljes hír itt olvasható

A szakképzésért dolgoznak - CSMKIK - delmagyar.hu
Harmadik alkalommal szervezett kerekasztal-beszélgetést a helyi vállalkozások vezetőinek, az általános iskolák képviselőinek és a szakképzés résztvevőinek a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Csongrád térségi szervezete.
A teljes hír itt olvasható

Debrecenben is kimondták: túlterhelt a hazai építőipar - HBKIK - dehir. hu
Sok megrendelés és szakemberhiány. Mindkettő egyszerre jellemzi a hazai építőipart. Egyebek mellett erről is szó volt Debrecenben, az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége és a megyei iparkamara közös konferenciáján. Az építőipari szakemberek az ágazat jelenéről és jövőjéről tanácskoztak.
A teljes hír itt olvasható