Üdvözöljük a

MKIK Sajtószemle

honlapján!

-

Kamarai rendezvények

<< 2019 Február >>
KeSzeCsüSzoVa
    123
45678910
11121314151617
1819
20
21222324
25262728   

MKIK Sajtószemle

Jótékonysági bált rendezett a BOKIK és a Lions Klub – Parragh László / BOKIK - Miskolci Napló
Februárban rendezte meg hagyományos jótékonysági bálját a Népkerti Vigadóban a B.-A.-Z. Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, közösen az Első Miskolci Lions Klubbal. Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke báli köszöntőjében úgy fogalmazott: Miskolcnak minden oka megvan rá, hogy büszke legyen magára. Folyamatosan azt látom, hogy a város a kultúrájában, az iparában a szolgáltatási hátterében, kereskedelmében minden nehézség ellenére fantasztikus fejlődésen megy át - hangoztatta az elnök. Bihall Tamás, a BOKIK elnöke az esemény tájékoztatóján elmondta, idén tizenkilencedik alkalommal rendezik meg a kamarai bált, és ez a hatodik alkalom, hogy a Lions Klubbal közösen. Az együttműködés legfőbb oka, hogy a bált egybekötik a jótékonysággal.
A teljes hír itt olvasható

Nívódíjat kapott a Sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórház – MKIK - zemplentv.hu
Közbeszerzési Nívódíjat kapott az Erzsébet Kórház energetikai fejlesztése. Az elismerést a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara pályázatán nyerte el az újhelyi intézmény, miután az elmúlt négy évben két uniós pályázat segítségével, napelemes rendszerrel támogatták meg a kórház villamos energia felhasználását. A díjat azért a kiemelkedő szakmai teljesítményért kapták meg, amelyet a fenntarthatósági szempontok figyelembevételével teljesítettek a kivitelezés során.
A videó ide kattintva megtekinthető

Innovációs együttműködés - SZSZBMKIK - Kelet Magyarország
A napokban együttműködési megállapodást írt alá a megyei kereskedelmi és iparkamara a Neumann János Nonprofit Közhasznú Kft.-vel. A részletekről Nagyné Varga Katalin, a kamara főtitkára tájékoztatta lapunkat. A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program prioritásainak kiemelt célja a vállalkozások versenyképességének javítása, amiben, valljuk meg, van némi lemaradásunk. Emlékezzünk csak Nikodémus Antalnak, az Innovációs és Technológiai Minisztérium főosztályvezetőjének múlt heti szavaira és előadására, miszerint hazánk az uniós rangsorban a mérsékelt innovátori szerepkört tölti be - fogalmazott Nagyné Varga Katalin, aki szerint az uniós és regionális különbségek mérséklését segítheti elő a napokban aláírt együttműködési megállapodás.
A teljes hír itt olvasható

Vállalkozói mentorprogram Békésben is – BMKIK - behir.hu
A kormány ez év tavaszára elkészülő KKV stratégiájának egyik alappilléreként jelentették be a napokban az Országos Vállalkozói Mentorprogram februári indítását. A 3,3 milliárd forintos európai uniós támogatással megvalósuló program céljait a fiatalok, nők, generációváltók, külpiac címszavakban lehet meghatározni. Az eszközeit pedig: személyes mentorálás, szakmai mentorálás, pénzügyi és vállalkozói szemléletformálás országos bevezetése. A vallalkozztudatosan.hu oldalon a Békés megyei cégek jelentkezését is várják mind mentorként, mind pedig mentorálást igénylőként.
A teljes hír itt olvasható

Kozmetikumok vegyszer nélkül – VMKIK - Vas Népe
A Női Vállalkozói Klub Egyesület hollywoodi bálján Kiss Katalin, a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara alelnöke az év női vállalkozója díj jelöltjeit bemutatva harmadikként szólította: "Végül színpadra hívom azt a hölgyet, aki a vállalkozásán keresztül is elköteleződött a női szépségipar iránt, akinek fontos a hagyomány, akinek termékeit közvetlenül a bőrünkön érezzük, ő dr. Mester Ildikó Virág". A díjat végül Ildikó nyerte - a harmincéves farmakológust, szakgyógyszerészt, egy natúrkozmetikumokat gyártó cég tulajdonosát arra kértük, vezessen végig eddigi szakmai életútján.
A teljes hír itt olvasható

Idegenvezetők Világnapja Győrben – GYMSKIK – infogyor.hu
A GyereGyőrbe Tematikus városnézések és Élményprogramok idegenvezetői idén újdonsággal is készülnek az Idegenvezetők Világnapjára. Busszal is eljuthatnak az érdeklődők több városrészbe, idegenvezetői kísérettel. Ebben az évben az Idegenvezetők Világnapjának programjait támogatja Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara is, így a már hagyományos Staféta-sétán kívül újdonságként autóbuszos városnézésre és a Városháza Dísztermének látogatására is várják a vendégeket a szervezők.
A teljes hír itt olvasható

Pénzügyi viták - hova lehet fordulni jogorvoslatért? – mon.hu
Számtalan különféle fogyasztóvédelmi vitás üggyel Magyarországon a fővárosi és a megyei kereskedelmi és iparkamarák mellett működő békéltető testületek foglalkoznak.
A teljes hír itt olvasható