Üdvözöljük a

MKIK Sajtószemle

honlapján!

-

Kamarai rendezvények

<< 2018 Augusztus >>
KeSzeCsüSzoVa
  12345
6789101112
13141516171819
20
212223242526
2728293031  

MKIK Sajtószemle

1. Stratégiát kell váltani a cégeknek a minimálbér-emelés miatt – MKIK GVI – piacesprofit. hu

A cégek 37 százaléka módosítja üzleti stratégiáját a minimálbér és a garantált bérminimum emelésének hatására - közölte a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézete (MKIK GVI). A kutatásból kiderül, hogy a válaszadók 11 százaléka módosította a béremelésben érintett dolgozók munkakörét, feladatát, és ugyancsak 11 százaléka mérsékelte a dolgozók egyéb juttatásait, például a cafeteriát.

A teljes hír itt olvasható

 

2. Rejtett hibákért is reklamálhatunk – Blikk

Az első hat hónapban a kereskedőnek kell bizonyítani: enélkül adta el a kocsit. Ha vitánk támad a kereskedővel, vegyük igénybe a fővárosi és a megyei kereskedelmi és iparkamarák mellett működő békéltető testületek segítségét. Az eljárás megindításáért ebben az esetben nem kell fizetnünk, és bízhatunk a probléma gyors rendezésében is.

A teljes hír itt olvasható

 

3. Idén is lesz Hírös Vacsora Kecskemét főterén – BKMKIK – keol. hu
A Hírös Hét Fesztivál célkitűzéseivel összhangban, "Hírös Vacsora" címmel a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara idén is megszervezi azt a jótékonysági vacsoraestet, amelynek bevételéből - a karama tagjai és a megye vállalkozóinak támogatásával - az elmúlt években 66, a szakképzésben résztvevő, szociálisan hátrányos helyzetű tanulót segíthettek a résztvevők. A Tanyacsárda kiváló szakácsainak közreműködésével 2018. augusztus 23-án, (csütörtökön) 18:30 órától kezdődik a jótékonysági rendezvény.
A teljes hír itt olvasható

 

4. Dolgozó nőket közvetítenek – PBKIK – Új Dunántúli Napló

Nem mindennapos, ugyanakkor más városok számára is példaértékű kezdeményezés megvalósításához láttak Szigetváron a nők foglalkoztatási lehetőségeinek bővítése érdekében. A Láthatár Közhasznú Egyesület, az IFKA Nonprofit Kft. és a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara koordinálásban valósul meg a szigetvári Nőközpont projekt melynek célja, hogy erősödjön a társadalmi elfogadottsága azoknak a csoportoknak, akiket jelenleg munkaerő-tartalékként kezelnek, többek között a kisgyermeket nevelő nőket, idősödő munkavállalókat, megváltozott munkaképességűeket és a pályakezdőket, fiatal munkavállalókat.
A teljes hír itt olvasható