Üdvözöljük a

MKIK Sajtószemle

honlapján!

-

Kamarai rendezvények

<< 2019 Augusztus >>
KeSzeCsüSzoVa
   1234
567891011
12131415161718
1920
21
22232425
262728293031 

MKIK Sajtószemle

Megalakult a Kárpát-medencei Vállalkozásfejlesztési Kamara – Parragh László – portfolio.hu
A Kárpát-medencei térség gazdasági egységének megteremtésére, erősítésére tizennégy magyar magánszemély a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával közösen megalapította a Kárpát-medencei Vállalkozásfejlesztési Kamarát - jelentette be Parragh László, az MKIK elnöke szerdán az alapító ülést követő sajtótájékoztatón Budapesten, ahol az érintettek aláírták az alapító okiratot. Parragh László elmondta, hogy az alapító okirat bejegyzését követően felkérik a magyar állami kereskedelemfejlesztési intézményeket és a Kárpát-medencében nagyobb érdekeltséggel rendelkező hazai cégeket a csatlakozásra. Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes, az alakuló kamara fővédnöke a sajtótájékoztatón hangsúlyozta, a nemzetpolitika arra törekszik, hogy katalizátor szerepet betöltve olyan infrastruktúrát hozzon létre, amelyet a külhoni és az anyaországi magyarság élettel tud megtölteni.
A teljes hír itt olvasható

Pályázati kisokos, hogy ne álljon akadály az innováció útjába – MKIK – itbusiness.hu
A mikro-, kis- és középvállalkozások pályázati lehetőségeiből annyi van, mint égen a csillag – a technológiai és üzletfejlesztéstől elkezdve az Ipar 4.0-ás beruházásokig széles a paletta a támogatásokat illetően. Az elérhető források egytől egyig a digitalizáció égisze alatt kínálnak fejlődést a vállalkozások számára. (…) A Modern Vállalkozások Programja (MVP) a tavalyi évben végzett, 3200 kkv bevonásával készült kutatása jól példázza a fenti jelenséget. A kutatásból egyértelműen kirajzolódott, hogy európai léptékkel mérve Magyarország sereghajtó szerepben van, de úgy általánosságban sem repesnek a döntéshozók a digitalizáció térnyerésétől. A rendelkezése álló források, illetve a kkv-kat támogató intézkedések pont ezen igyekszenek változtatni.
A teljes hír itt olvasható


Orosz Nikolett képviseli hazánkat a szakmák olimpiáján – MKIK – beol.hu
Az oroszországi Kazanyban rendezik meg a szakmák olimpiájának is nevezett WorldSkills Kazan 2019 versenyt. Az eseményre a világ több mint 60 országából mintegy 1600 fiatal érkezik, hogy megküzdjön a világbajnoki címért. Minden szakma elküldi a saját országából a legjobb fiatal szakembereit. Az ápolás- és gondozáskategóriában Orosz Nikolett, az Orosházi Kórház sürgősségi betegellátó osztályának dolgozója képviseli hazánkat.
A teljes hír itt olvasható