Üdvözöljük a

MKIK Sajtószemle

honlapján!

-

Kamarai rendezvények

<< 2018 Június >>
KeSzeCsüSzoVa
    123
45678910
11121314151617
181920222324
252627282930 

MKIK Sajtószemle

1. Fejlesztenék a kereskedelmi és gazdasági kapcsolatokat – BMKIK – beol. hu

Stratégiai megállapodást írt alá a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a Magyarországi Olasz Kereskedelmi Kamara (MOKK) kedd délután az újkígyósi polgármesteri hivatalban. Az „Italian Business Day” keretében megkötött együttműködés a két ország közötti kereskedelmi és gazdasági kapcsolatok fejlesztését szolgálja. Dr. Orosz Tivadar, a BMKIK elnöke egy nagyon fajsúlyos országgal való megállapodásnak nevezte a kapcsolat kialakítását, melynek célja a megyei vállalkozások profit- és a térségfejlesztése.
A teljes hír itt olvasható

 

2. Egri iskolások nagy sikere – HKIK – heol. hu

A kétkezi szakmák népszerűsítése volt a célja a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (HKIK) megyei iskolások számára meghirdetett videópályázatának, amelyen két egri csapat is első helyezést ért el. A Neumann János Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium NOKIK elnevezésű csapatának az első helyért járó elismerést az intézmény keddi tanévzáróján adta át File Sándor, a HKIK gazdaságfejlesztési igazgatója.

A teljes hír itt olvasható

3. Minőségi képzés a Bercsényiben – VKIK – ajkaiszo. hu

A Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara idén is kiosztotta "Az Év Tanulója" díjakat. A megtisztelő címet az elméleti képzést végző szakképző iskola vezetője és gyakorlati képzést folytató gazdálkodó szervezet által jelölt végzős diákok kaphatják meg.

A teljes hír itt olvasható

 

4. Válassz jó pályát! Válassz biztos jövőt! – PBKIK – Új Dunántúli Napló

A tanítási évnek vége, de a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamarában nyáron sem szünetel a pályaorientációs munka! A kamara egyik kiemelt feladatának tekinti a versenyképes képzettségek propagálását a gazdasági igényekhez és a gyerekek képességeihez, érdeklődéséhez illeszkedve. Az elmúlt tanítási évben közel 120 osztályfőnöki órán és szülői értekezleten adtak információkat a szakmatanulásban és a szakképzési rendszerben rejlő lehetőségekről a pályaorientációs tanácsadók. A csúcspont az ősz volt, amikor szinte minden tanítási napon tartottak pályaorientációs előadást vagy helyi cégek bemutatkozásával egybekötött pályaorientációs napot valamelyik baranyai iskolában.

A teljes hír itt olvasható

 

5. Játékos ismerkedés a szakmákkal – ZMKIK – Zalai Hírlap

Negyedik éve szervez a nyári szünetben pályaorientációs táborozást általános iskolásoknak a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. Az idei Kisinas tábor turnusai a hét elején kezdődtek. - Az ötnapos pályaorientációs táborunk lényege, hogy segítsünk a főként hetedik osztályos általános iskolásoknak a számukra jövő évben esedékes pályaválasztásban - mondta Bangó-Rodek Viktória, a kamara szakképzési csoportvezetője. [T:1] - Zalai Hírlap (5. oldal DOC PDF)

A teljes hír itt olvasható

 

6. Szakmákba is beleszerethettek a gyerekek a debreceni táborban (videóval) HBKIK – dehir. hu

Úgynevezett pályaorientációs tábort szervezett gyerekeknek a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. Elsőként a pincér, a szakács és a cukrász munkáját ismerhették meg testközelből. Gyerekeknek szervezett, úgynevezett pályaorientációs tábort a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. Ma a pincér, a szakács és a cukrász munkáját ismerhették meg testközelből. A hatodik és hetedik osztályos diákok naponta más-más szakmát tanulmányozhatnak.

A teljes hír itt olvasható

 

7. Adózói fórumok – VKIK – Napló

Veszprém Megyei Adó- és Vámigazgatósága a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával ingyenes tájékoztató fórumokat szervez a megyében négy helyszínen a július 1-jén életbe lépő online számlarendszer működéséről. Június 21-én, csütörtökön 10 órától Ajkán, a Nagy László Művelődési Központban, június 22-én, pénteken 10 órától Veszprémben, a megyei kereskedelmi és iparkamaránál, június 25-én, hétfőn 10 órától Pápán, a Batthyány iskolában, június 26-án, kedden 10 órától Tapolcán, a Pelion Hotelben.

A teljes hír itt olvasható