Üdvözöljük a

MKIK Sajtószemle

honlapján!

-

Kamarai rendezvények

<< 2018 December >>
KeSzeCsüSzoVa
     12
3456789
1011121314
15
16
17181920212223
24252627282930
31      

MKIK Sajtószemle

 1. E-ügyintézés lesz jövőre a cégeknél - KEMKIK - 24 Óra 
Zsúfolásig megtelt csütörtökön délelőtt a megyei kereskedelmi és iparkamara (KEMKIK) tatabányai székházának tanácsterme. Az érdeklődőket - köztük nagyon sok könyvelőt - dr. Szerencsés László, a KEMKIK elnöke köszöntötte. Kiemelte, egész évben nagy figyelem kísérte a kamarának a vállalkozók szolgálatában végzett tevékenységét, ezt számos telt házas előadás, tájékoztató fórum bizonyította.
A teljes hír itt olvasható
 
2. Mesterien vizsgáztak - PBKIK - Új Dunántúli Napló
A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara által öt szakmában - bútorasztalos, cukrász, kozmetikus, pincér, festő - sikeres mestervizsgát tett szakemberek vehették át ünnepélyes keretek között mesterleveleiket a közelmúltban. A mester cím egyszerre teher és öröm - mondta Várszegi Gyula, a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara humánerőforrás-fejlesztési alelnöke.
A teljes hír itt olvasható

3. Szolgáltatások széles skálája – KEMKIK – 24 Óra  
Tatabányán és Esztergomban is van a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamarának Irodája - mondja dr. Szerencsés László, a KEMKIK elnöke. Egyformán fontosak, hiszen mindkét helyre több településről is érkeznek ügyfelek, illetve kérések, kérdések telefonon, levélben vagy e-mailen. Nagyon sok a témakör, jó néhányan egyszerre több ügyben is keresik a kollégákat - folytatja dr. Szerencsés László. A fontosabbak: tanulószerződések, gyakorlati képzőhelyek nyilvántartása, pályaorientáció, pályaválasztás, ATA Carnet ügyintézés, származási bizonyítványok, külkereskedelmi számla hitelesítése, az Építőipari Kivitelező Vállalkozások nyilvántartása.
A teljes hír itt olvasható

4. Advent a kamarában – GYMSKIK – gyorplusz.hu
A hagyományokhoz híven idén is megrendezte adventi kézműves vásárát a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. Igazi kézműves ritkaságok között is válogathattak azok, akik csütörtökön ellátogattak a kamarai vásárba, ahol a Kézműipari Tagozat kézműves mesterei és agyőri szakképző iskolák diákjai mutatták be és árusították saját készítésű munkáikat. - A rendezvény nem titkolt célja, hogy minél többen megismerkedjenek a tanulók munkáin keresztül a szakmákat oktató iskolákkal, valamint megismerjék a helyi kézműves mestereket.
A teljes hír itt olvasható