Üdvözöljük a

MKIK Sajtószemle

honlapján!

-

Kamarai rendezvények

<< 2019 December >>
KeSzeCsüSzoVa
      1
2345678
91011
12
131415
16171819202122
23242526272829
3031     

MKIK Sajtószemle

Változni fog a kata, de vajon hogyan? – Parragh László - magyarhang. org
Egyre több kisadózó töri a fejét azon, hogyan lépjen tovább, ha jelentős változtatásokra kerül sor a kisadózó vállalkozások tételes adójában (kata), ahogy a kormány már bejelentette. Parragh László, az MKIK elnöke lapunknak elmondta, nagyon sok bejelentés érkezik hozzájuk arról, hogy a vállalkozások tömege katázásba kényszeríti munkavállalói egy részét, ami az alacsonyabb munkavállalói terhek miatt igazságtalan versenyelőnyt jelent számukra a munkavállalóit becsületesen bejelentő vállalkozásokkal szemben. Másrészt viszont a kényszerhelyzetben lévő munkavállalót is kényelmetlen helyzetbe hozzák, mert az alacsonyabb közterhek miatt később alacsonyabb lesz a nyugdíja is.
A teljes hír itt olvasható

Újabb hosszabbítás a mentorprogramban – MKIK - magyarhirlap.hu
Már csupán néhány hely maradt, ezért aki még nem tette meg, annak érdemes mihamarabb elkezdenie a jelentkezéshez szükséges ügyintézést. A nagy érdeklődés és három új mentor csatlakozása miatt december 13-ig meghosszabbította a beszállítói és külpiaci mentoráltak jelentkezési határidejét a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara. Az Országos Vállalkozói Mentorprogram második körös mentorált toborzást hirdet december 13-ig – mondta lapunknak Balla Gergely, a program projektvezetője.
A teljes hír itt olvasható

Konferencia a szakképzés átalakulásáról – SZSZBMKIK - kolcseytv. hu
A szakképzés átalakulásának legfontosabb kérdéseiről tartott konferenciát szerdán a megyei Kereskedelmi és Iparkamara. A tanácskozáson elhangzott, a január elsejétől érvénybe lépő új törvény által több juttatásban részesülhetnek a képzésben részt vevők, az oktatásban eszközölt változások pedig még inkább lehetővé teszik a digitális kompetenciák átadását.
A videó ide kattintva megtekinthető

Szakmájuk felső szintjére jutottak - HBKIK - haon.hu
Mesterré vált szakemberek tettek esküt, és vették át oklevelüket. Fodrász, kozmetikus, kézápoló és műkörömépítő, gázberendezés- és csőhálózat-szerelő és szakács szakmában tettek sikeres mestervizsgát 26-an, és vették át oklevelüket szerdán a mesterlevél-átadó ünnepségen, a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (HBKIK) székházában. Az okleveleket Miklóssy Ferenc, a HBKIK elnöke és Pajna Zoltán, a hajdú-bihari közgyűlés elnöke adta át.
A teljes hír itt olvasható
 
Iránytűként szolgált a kiállítás a fiataloknak – JNSZKIK - Új Néplap
Közel ezerötszáz pályaválasztás előtt álló fiatal vett részt a harmadik Jászsági Szakmaválasztó Kiállításon Jászberényben. A mára hagyománnyá vált rendezvényen ezúttal huszonöt kiállító, köztük vállalkozások és oktatási intézmények ismertették meg a diákokkal a különböző szakmák rejtelmeit. Dr. Sziráki András, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke kiemelte, hogy évről évre szükség van a rendezvényre, mert a megye gazdaságának centruma a Jászság.
A teljes hír itt olvasható

Az életmentéshez kaptak képzést – BMKIK - beol.hu
Esősegélynyújtó képzést tartottak szerdán a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara székhelyén. Tóth Zsolt, a megyei iparkamara titkára elmondta, immár második alkalommal szerveznek ilyen célú munkahelyi képzést. A nagy érdeklődés miatt azt tervezik, hogy rendszeresek lesznek ezek az alkalmak, sőt a tervek szerint munkahelyekre kihelyezett kurzusokat is biztosítanak. A titkár szerint pozitívak a visszajelzések, az ügy fontosságát pedig jelzi, hogy hazánkban az előző évben közel 24 ezer munkabaleset történt.
A teljes hír itt olvasható

A természeti értékekről egyeztettek Békéscsabán – BMKIK - beol. hu
Konferenciát tartottak Stratégiaalkotás a határmenti térség természeti értékeiért címmel szerdán a Fiume Hotel dísztermében. Az eseményen Szabó Géza, a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara alelnöke, valamint Mihai Fecheta, a nagyváradi Don Orione Alapítvány alelnöke köszöntötte a résztvevőket. Ezt követően pedig többek közt a megvalósult projekteredményekről számoltak be az érintettek, valamint a határmenti térség közös turisztikai stratégiáját is bemutatták a megjelenteknek.
A teljes hír itt olvasható