Üdvözöljük a

MKIK Sajtószemle

honlapján!

-

Kamarai rendezvények

<< 2019 Április >>
KeSzeCsüSzoVa
1234567
891011121314
1516171819
20
21
22232425262728
2930     

MKIK Sajtószemle

Rangos elismerést kapott a EuroSkills Budapest 2018 – MKIK – turizmus.com
Ezüstérmes lett a rendezvények Oscarjának is nevezett Global Eventex Awardson a EuroSkills Budapest 2018. A szakmák Európa-bajnoksága tavaly a budapesti rendezvényközpont leglátogatottabb eseménye volt. A EuroSkillst 2018. szeptember 26–28. között, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében rendezték a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban.
A teljes hír itt olvasható

Így keltettek nagy hírverést az agrárszakmáknak – MKIK –magyarmezogazdasag.hu
Mint arról beszámoltunk, véget ért az I. Agrár Szakma Sztár Fesztivál, amelyet a jó hangulat és a feszült pillanatok egyaránt jellemeztek. „Az agrárszakmák népszerűsítését, társadalmi elismertségük megerősítését tűztük ki célul, méghozzá egy fesztiváljellegű programmal, amelyen 8 szakképesítés tanulói versenyének döntőjére is sor került” – nyilatkozta lapunknak Szűts Gézáné Éva, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara képzési igazgatója. „2020-tól kezdődően a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával közösen szervezi majd az eseményt” – tette hozzá Szűts Gézáné Éva.
A teljes hír itt olvasható

A kis- és középvállalkozások fejlesztése a cél, hangzott el a tatabányai fórumon – MKIK / KEMKIK – kemma.hu
A kis- és középvállalkozások is elmondhatták véleményüket a területi szabályozásokról és törvényekről a kamara és az Innovációs Minisztérium által szervezett fórumon. A rendezvényt a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara az Innovációs és Technológiai Minisztériummal közösen szervezte annak érdekében, hogy minél szélesebb körben megismertethessék a vállalkozókkal a kormányzati fejlesztési elképzeléseket, valamint kikérjék az érintettek véleményét a területet érintő szabályozásról és a törvényalkotásról. Zoltai Dániel, a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara titkára a hazai mikro-, kis- és középvállalatok jelentőségéről elmondta, hogy ők adják a magyar gazdaság gerincét. A foglalkoztatásban is meghatározó szerepet töltenek be, náluk dolgozik a magyar munkavállalók hetven százaléka.
A teljes hír itt olvasható