Üdvözöljük a

Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Kamarai rendezvények

<< 2020 Szeptember >>
KeSzeCsüSzoVa
 123456
78910111213
14151617
18
1920
21222324252627
282930    

Kamarai választás 2020 - tájékoztató

 

 

Tisztelt Vállalkozásvezetők!

 

A koronavírus terjedésének megelőzése érdekében a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

tagozati küldöttválasztó és térségi választási gyűléseit megelőzően

kötelező a kézfertőtlenítés és a lázmérés.

 

A választó gyűléseken kizárólag olyan személy vehet részt, aki

a kézfertőtlenítést elvégezte és a testhőmérséklete 37,5 °C alatt van.

 

 

Tájékoztató a koronavírusról

A magyar kormány operatív törzset hozott létre az új koronavírus elleni küzdelem érdekében. Az alábbi elérhetőségeken hiteles és naprakész információkat kaphat a hatósági intézkedésekről, a megelőzéshez szükséges lépésekről és teendőkről a panaszok esetén.

Iparági kérdőív a Nemzeti Fenntartható Építésgazdasági Stratégiához

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium és az építésgazdasági szakmai szervezetek összeállítottak egy, a Nemzeti Fenntartható Építésgazdasági Stratégiához kapcsolódó on-line kérdőívet, melyet 2020. szeptember 25-ig lehet kitölteni.

Régiós Összefogás az Innováció Jegyében - Gazdaságfejlesztési Konferencia

A Szent István Egyetem Kaposvári Campusa 2020. szeptember 23-án online platformon megvalósuló konferenciát szervez az innováció jegyében. 

Megjelent a könnyűzenei fesztiválok és a cigányzenészek támogatását célzó pályázat

A Magyar Turisztikai Ügynökség (továbbiakban: MTÜ) 2020. szeptember 10-én meghirdette a könnyűzenei fesztiválok és a cigányzenészek támogatását célzó pályázatát. 

Tájékoztatás a 2021-ben megváltozó szabályokról a jótállási igényekre vonatkozóan

A kormány 270/2020. (VI. 12.). számú rendelete – az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról szóló 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet, valamint az egyes javító-karbantartó szolgáltatásokra vonatkozó kötelező jótállásról szóló 249/2004. (VIII. 27.) Korm. rendelet módosításáról – értelmében lényeges változásokra kell felkészülniük a vállalkozásoknak 2021. január 1-jétől a szavatossági és jótállási igényekkel kapcsolatban. 

Meghívó - Üzleti találkozó

A Soproni Megyei Jogú Város Kereskedelmi és Iparkamarája és az Osti-Engineering Kft. 2020. szeptember 23-án üzleti találkozót szervez. 

A koronavírus járvány gazdasági hatásai – elemzés

Az MKIK Gazdaság és Vállalkozáskutató Intézet elemzésében a koronavírus-járvány gazdasági hatásait vizsgálja a hazai vállalkozások kapacitáskihasználtsága, pénzügyi tartalékai és foglalkoztatotti létszámváltozásai, valamint a bérek és az értékesítési árak változásai szempontjából.

Munkavédelmi tájékoztatók

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium Munkavédelmi Főosztálya közzétette a munkavédelmi hatóság 2020. I. félévi ellenőrzési tapasztalatait, a közfoglalkoztatás és az egyszerű foglalkoztatás tudnivalóit tartalmazó összefoglalóit.

 

Adózás e-Learning

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara honlapján elérhető az az e-Learning tananyag, amelynek témaköre az adózás.

Covid19-szabályok: üzleti partnerek beutazása Magyarországra

Ezúton kívánjuk felhívni a vállalkozók figyelmét, hogy sem a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarának, sem a területi kamaráknak nincsen jogosultsága a beutazási tilalom alóli felmentés érdekében meghívólevelet kiadni, vagy a felmentést a rendőri szervnél kérvényezni.

Megjelent a szabadvízi strandok fejlesztését célzó pályázat

A Magyar Turisztikai Ügynökség Magyarország Kormányának támogatásával 2017-ben indította el a strandfejlesztési programot, amelynek célja, hogy 2030-ig az összes szabadvízi strand megújuljon.

Vállalkozói fórum a kamaránál

A 2021-27-es EU-s költségvetési ciklus gazdaságfejlesztési irányairól és pályázatairól tartott tájékoztatót zalai vállalkozásoknak Dobos Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságfejlesztésért felelős helyettes államtitkára augusztus 27-én Zalaegerszegen, a Kamarák Házában. Soha ennyi forrás nem állt rendelkezésre a gazdaságfejlesztésére – jelentette ki a helyettes államtitkár, hozzátéve, jelentősen egyszerűsítenék a pályázati rendszerek működését és drasztikus csökkentenék a pályázatok átfutási idejét is.

 

Már raktárakban és gyárakban is ellenőrizhet a fogyasztóvédelem

Nemcsak az üzletekben, hanem a raktártól a gyártóig mindenütt ellenőrizhet a fogyasztóvédelem. A szakemberek a továbbiakban nemcsak a fogyasztóval közvetlen szerződéses kapcsolatban álló eladóval szemben járhatnak el. Az ellenőrök a kiskereskedések mellett a vásárlókat érintő jogsértés gyanúja esetén a raktárakba, nagykereskedőkhöz, importőrökhöz és a gyártókhoz is bejuthatnak.

Elindult a visszaszámlálás: 9 nap múlva zár a Vízipari Pályázati Program

A 2020. június 15-én újra indított Vízipari Pályázati Program keretében 2020. szeptember 1. éjfélig lehet benyújtani pályázatokat. A felhívás keretében mindösszesen 175 000 000 forint válik elérhetővé, lehetőséget nyújtva infrastrukturális beruházásokat megalapozó megvalósíthatósági tanulmányok, stratégiai dokumentumok, valamint pilot projektek költségeinek társfinanszírozására.

ÚJ pályázatok indulnak ősszel!

Jelentősen változik a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program pályázatainak összetétele a Covid19 vírus hatására. Több új pályázat is megjelenik idén és folytatódik a kkv-kat támogató kiírások dömpingje is.

 

 

Kamarai választás 2020 - Megválasztották a küldötteket

A járványügyi szabályok és előírások betartása mellett zajlottak le a héten a kamarai tagozatok küldöttválasztő ülései a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamaránál.

Online INCOTERMS 2020 képzés

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara ICC Magyar Tagozata 2020. október 13-án, kedden online Incoterms 2020 képzést szervez.

K&H családi vállalatok kiválósági díj pályázat

A Kereskedelmi és Hitelbank Zártkörűen Működő Részvénytársaság (K&H Bank Zrt.) családi vállalatok kiválósági díját 5 évvel ezelőtt azért hozták létre, hogy támogassák és elismerjék a vállalkozások gazdasághoz való hozzájárulását és elkötelezettségét a társadalom iránt. 

Tájékoztatás Online Számla rendszer XSD 3.0-ra való átállásáról

Az általános forgalmi adóról szóló 2007. évi CXXVII. törvény 2020 július 1-jétől életbelépő szabályozás alapján, a belföldön nyilvántartott adóalany által egy másik, belföldön regisztrált adóalany részére (B2B) belföldön teljesített ügyletről kibocsátott számlákról szükséges adatot szolgáltatni ide értve a módosító- és az előlegszámlát is.

VISSZA A PÁLYÁRA - Magyar Állás Nap

Az EURES Magyarország VISSZA A PÁLYÁRA Magyar Állás Nap Európai Online Állásbörzét szervez, mely 2020. október 8-án csütörtökön 10 és 16 óra között kerül megrendezésre az interneten.

A koronavírus-járvány miatt bevezetett határátlépéssel kapcsolatos szabályok - kiegészítő tájékoztatás

Tájékoztató a gazdasági és üzleti célú utazások kapcsán az ingázókra vonatkozó szabályokról, illetve a gazdasági és üzleti tevékenység igazolásának módjáról.

Újfajta adathalászatra figyelmeztet az MKB Bank

A korábbiaknál jóval kifinomultabb eszközökkel kivitelezett, e-mailben megvalósuló adathalász támadásra figyelmeztet az MKB Bank: a csalók a bank nevével visszaélve küldenek adategyeztetésre felhívó e-mailt.

 

 

Munkahelyvédelmi bértámogatás kérdőív

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara az Innovációs és Technológiai Minisztériummal együttműködésben annak érdekében, hogy minél pontosabb képet kaphasson a koronavírus-járvány gazdasági hatásairól, felmérést végez a hazai vállalkozások körében.

A cégek biztonságos működéséhez ad gyakorlati tanácsokat a Vállalati Fehér Könyv

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium a koronavírus-járvány terjedésének megelőzésében, a kockázatok csökkentésében segíti a hazai vállalkozásokat új, online elérhető kiadványával. A Vállalati Fehér Könyv tudományos-szakmai megalapozottsággal, nemzetközi esettanulmányokat ismertetve tesz gyakorlati védekezési, munkaszervezési javaslatokat az őszi-téli időszakra. Alapvető célja, hogy a folyamatos és biztonságos működés fenntartása érdekében praktikus segítséget nyújtson a nem egészségügyi ellátást nyújtó vállalkozások, szervezetek számára a következő járványhullámra való felkészülésben.

Zalai Gazdaság augusztusi száma

Megjelent a Zalai Megyei Kereskedelmi és Iparkamara lapja, a Zalai Gazdaság 2020. augusztusi száma, melyet az alábbiakban olvashat. 

„Az Év Felelős Foglalkoztatója 2020” pályázat

Az OFA Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. immáron ötödik alkalommal hirdeti meg az „Az Év Felelős Foglalkoztatója 2020” elnevezésű pályázatát.

 

Az MNB hiteltérképpel segíti a vállalkozások pénzügyi döntéseit

Hiteltérkép elnevezésű új eszköz segít a vállalkozásoknak eligazodni az MNB, az Eximbank, az MFB és a KAVOSZ által fejlesztett hiteltermékek között, hogy egyszerűen és gyorsan képesek legyenek áttekinteni az elérhető lehetőségeket és azok közül a céljaikhoz leginkább illő terméket kiválasztani.

ITT & MOST üzleti partnerkeresési platform

A hazai üzleti-, és vállalkozói közösség erősítésére, az ellátási lánc rövidítésére és a határmenti magyar-magyar vállalkozói kapcsolatok kiépítésére létrejött a magyar (nemzetközi partnerkeresés esetén angol) nyelvű üzleti partnerkeresési platform ITT & MOST néven.

Megjelent az Európai Digitális Innovációs Központok létrehozásáról szóló előzetes jelentkezési felhívás

Az Európai Bizottság a Digitális Európa Program keretében kiadta az Európai Digitális Innovációs Hubok (EDIH) létrehozásáról szóló munkaanyagát, amelyben új finanszírozási programmal, 26,8 millió eurós keretösszeggel fejleszti a 2021 és 2027 közötti időszakban a tagországok gazdaságainak és társadalmainak digitális fejlődését. A társadalmi és kormányzati egyeztetést követően az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) véglegesítette az EDIH-ek létrehozásáról szóló „Előzetes jelentkezési felhívást”.