Üdvözöljük a

Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Kamarai rendezvények

<< 2021 Szeptember >>
KeSzeCsüSzoVa
  12345
6789101112
13141516171819
20
21
2223242526
27282930   

Kamarai hírlevél feliratkozás

Kérjük, iratkozzon fel online hírlevelünkre, hogy folyamatosan értesülhessen a gazdaságot érintő változásokról, híreinkről, szakmai rendezvényeinkről és az aktuális finanszírozási lehetőségekről.

GreenTech Zöld Energia és Fenntarthatóság Szakkiállítás és Konferencia

2021. szeptember 23-24 között ismét megrendezésre kerül a GreenTech Zöld Energia és Fenntarthatóság Szakkiállítás és Konferencia, melynek helyszíne a ZALAZONE Zalaegerszegi Járműipari Tesztpálya. 

Aktuális jogszabályi változások

Megjelentek a Magyar Közlöny 166. számában olyan jogszabály változások, amelyeket ezúton ajánlunk a vállalkozások figyelmébe.

Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz (TOP Plusz) pályázati felhívások társadalmi egyeztetése

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz Monitoring Bizottság Titkárságának (a továbbiakban: TOP Plusz MB Titkársága) tájékoztatása alapján, felhívjuk a figyelmét, hogy a TOP Plusz pályázati felhívások társadalmi egyeztetése megkezdődött.

A hazai vállalkozások csődkockázata, hitelmoratórium és külső finanszírozási források igénybevétele

Az elemzésben, a 2021 júliusi negyedéves konjunktúrafelvétel adatainak felhasználásával, a hazai vállalkozások csődkockázatra vonatkozó percepcióját, illetve a külső finanszírozási források és a hitelfizetési moratórium igénybevételét vizsgálták.

Versenyelőny építése a zöld innovációhoz az EU ETV -vel

ETV webinár keretében tájékozódhatnak az Environmental Technologies Verification (ETV) - Környezeti Technológiák Hitelesítése rendszerről, annak előnyeiről valamint a hitelesítés folyamatáról. A webinár keretében esettanulmányok is bemutatásra kerülnek.

Effekt 2030 – éves konferencia és díjátadó

Az Effekteam Egyesület október 1-jén tartja éves szakmai konferenciáját KÖZÖSSÉG. HATÁS. JÖVŐ. – A hazai vállalatok jövőbeni működése, kihívások és innovációk az ESG szempontok tükrében címmel.

Millenniumi Díj: a szellemitulajdon-védelem példamutató szervezeteit ismerték el

Idén 7 díjazott kapta meg a szellemitulajdon-védelem területén kiemelkedően teljesítőknek járó Millenniumi Díj kitüntetést. A Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen zajló ünnepségen a Cirko Film – Másképp Alapítvány, az Élet és Tudomány hetilap, a Magyar Design Kulturális Alapítvány, az Eötvös Lóránd Kutatási Hálózat Természettudományi Kutatóközpontja, a REGIO Játékkereskedelmi Kft., a SANOFI, illetve a Tankcsapda zenekar vehette át az elismeréseket.

Adatvédelem – Az adatvédelmi audit elmélete és gyakorlata

A Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara online előadást szervez "Adatvédelem - Az adatvédelmi audit elmélete és gyakorlata" címmel 2021. szeptember 30-án 10 órai kezdettel.

MNB konjunktúra felmérés

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) rendszeres konjunktúra felmérést végez a magyar vállalatok körében, azzal a céllal, hogy a jegybank képet kaphasson a gazdasági folyamatok várható jövőbeli alakulásáról.

Jövőre élesedik az Üvegkapu

A Közbeszerzési Hatóság felhívja a jogalkalmazók figyelmét arra, hogy a közbeszerzésekhez, illetve a közbeszerzési szerződések teljesítéséhez kapcsolódóan új kormányrendelet került közzétételre, amelynek értelmében a közbeszerzésekről szóló törvény hatálya alá tartozó valamennyi, 700 000 000 forintot elérő vagy meghaladó becsült értékű építési beruházással összefüggő építőipari kivitelezési tevékenység a Nemzeti Építőipari Felügyeleti és Adatszolgáltató Rendszer alkalmazási körébe tartozik. A nyertes ajánlattevők kötelesek lesznek biztosítani januártól az Üvegkapu alkalmazást.

Gazdasági Havi Tájékoztató

Tartalom: A GVI 2021. júliusi negyedéves konjunktúrafelvételének eredményei, Oktatás és képzés 2020: célok és eredmények, Nemzetközi tendenciák

Reviving Europe

Az EUROCHAMBRES 3 napos online eseménysorozatot szervez Reviving Europe címmel. Az EU gazdasági fellendítéséről és az ahhoz rendelkezésre álló uniós politikai eszközökről szóló több napos rendezvény 7 tematikus ülésből áll.

Okos városok: innovatív megoldások Bajorországból a fenntartható városfejlesztéshez

Vegyen részt az október 5-i online rendezvényen, tudjon meg többet a bajorországi okos városok innovatív megoldásairól, ismerjen meg legjobb bajoroszági gyakorlati példákat!

Adótanácsadó e-learning 2021.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara honlapján elérhető az az e-Learning tananyag, amelynek témaköre az adózás.

Módosítás a turizmus-vendéglátást érintő ágazatban

Megjelent a Magyar Közlöny 155. száma, mely tartalmazza a „A Kormány 501/2021. (VIII. 18.) Korm. rendelete egyes kormányrendeleteknek a turizmus-vendéglátás ágazatot érintő stratégiai célú módosításáról” elnevezésű határozatot.

 

Zöld Kódexet adott ki a Közbeszerzési Hatóság, cél a fenntarthatóság erősítése

A Közbeszerzési Hatóság idén áprilisban indította el Fenntartható Magyarországért Programját, melynek célja, hogy a közbeszerzések terén a korábbiaknál sokkal inkább érvényesüljenek a zöld, szociális és innovatív szempontok.