Üdvözöljük a

Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Kamarai rendezvények

<< 2021 Október >>
KeSzeCsüSzoVa
    123
45678910
1112131415
16
17
18192021222324
25262728293031

Újabb fejlesztés a BIREG rendszeren

2021. október 5-én a BIREG rendszeren verziófrissítés történt.

Külpiaci Növekedési Támogatási Program

A Külgazdasági és Külügyminisztérium a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség és a CED Közép-Európai Gazdaságfejlesztési Hálózat közreműködésével a magyar vállalatok külföldi terjeszkedését, regionális, vagy globális multinacionális vállalattá válását támogató programot indított. A támogatás hazai/külföldi beruházás megvalósítására, meglévő hazai/külföldi vállalkozás bővítésére vagy bezárásra ítélt hazai/külföldi létesítmény megvásárlására és fejlesztésére is fordítható.

A hibás számlaadat-szolgáltatásról októbertől levelet küld a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a jövőben rendszeresen tájékoztatja az online számlaadat-szolgáltatást küldő adózókat sikertelen vagy figyelmeztetést kiváltó adatszolgáltatásaikról. A levél 2021 októberétől az elektronikus tárhelyre érkezik.

Újraindul a Zöld Nemzeti Bajnokok program

Harmincmilliárd forintos keretösszeggel újraindul a Zöld Nemzeti Bajnokok program – jelentette be György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM)  gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára kedden Szatymazon.

Másodszor is igényelhető az újraindítási gyorskölcsön

Októbertől módosult a Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsön eljárási rendje, lehetővé téve, hogy a járvány miatt nehéz gazdasági helyzetbe került vállalkozások második alkalommal is igénybe vehessék a maximum 10 millió forintos kölcsönt.

A 2021 októberi konjunktúrafelvétel

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Gazdaság és Vállalkozáskutató Nonprofit Kft. (MKIK GVI) évente kétszer rendszeresen felméri a magyar vállalkozások üzleti helyzetét és várakozásait.

Zalai Gazdaság szeptemberi száma

Megjelent a Zalai Megyei Kereskedelmi és Iparkamara lapja, a Zalai Gazdaság 2021. szeptemberi száma, melyet az alábbiakban olvashat. 

M E G H Í V Ó - Minden, ami agresszió

 A Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a PATENT Csoport 

prevenciós és vagyonvédelmi konferenciát szervez „Minden, ami agresszió” címmel 2021. október 20-án.

Kamarai hírlevél feliratkozás

Kérjük, iratkozzon fel online hírlevelünkre, hogy folyamatosan értesülhessen a gazdaságot érintő változásokról, híreinkről, szakmai rendezvényeinkről és az aktuális finanszírozási lehetőségekről.

PEZEK Képzéskínálat

Ezúton ajánljuk figyelmébe a PEZEK Nyelvi és Felnőttképzési Iroda idegen nyelvi és soft skill kompetenciafejlesztő képzéseinek kínálatát, valamint a „Generációváltás a családi vállalkozásban” című tréning rövid leírását.

Tájékoztatás a Magyar Élelmiszerkönyv kötelező előírásainak módosításáról

Megjelent a Magyar Élelmiszerkönyv kötelező előírásairól szóló 152/2009. (XI. 12.) FVM rendelet módosításáról szóló 33/2021. (IX. 29.) AM rendelet.

Jótállási jegy minta

2021-től a bő másfél évtizede változatlan szabályozás átfogó korszerűsítésével új időszámítás kezdődött a jótállásban Magyarországon. A módosítások a javítási és csereigények érvényesítésének eszközét, a jótállási jegyet is érintették.

Mestereket avattak

Öt szakács és hét autószerelő szakember vehette át október 7-én mesterlevelét a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara székházában.

 

Vállalati Képzések és bértámogatás a GINOP PLUSZ-3.2.1-21 pályázati forrásból

A FEPIH Felnőttképzési, Pedagógiai és Humán Szolgáltató Nonprofit Kft. a Pannon Egyetemmel együttműködve egy szolgáltatási csomagot állított össze a GINOP PLUSZ-3.2.1-21 pályázati kiírás kapcsán, melynek tartalma a képzések megvalósítása mellett a támogatási kérelem elkészítése és a támogatott projekt koordinálása. 

KKV kapacitásbővítő támogatás - GINOP-5.3.17-21

Magyarország Kormánya a járvány okozta első sokk utáni alkalmazkodáshoz segítséget kíván nyújtani a mikro-, kis- és középvállalkozások számára munkahelyteremtést célzó támogatás által. A program célja, a munkaerőintenzív gazdaságélénkítés, az egészségügyi járvány okozta első sokk után alkalmazkodni tudó vállalkozások támogatása, humán és termelési/szolgáltatási kapacitásaik visszaépítésében.

EuroSkills 2021 Graz: Aranyérmes a zalai versenyző - Cságoly Laura szépségápoló

Magyarország 2021. szeptember 22-26. között hetedik alkalommal vett részt a Szakmák Európa-bajnokságán, a EuroSkills Graz 2021 versenyen, melyen 31 országból több mint 400 fiatal szakember mérte össze tudását 38 versenyszámban és további 10 bemutató szakmában.