Üdvözöljük a

Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Kamarai rendezvények

<< 2022 Szeptember >>
KeSzeCsüSzoVa
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829
30
  

Szakmai továbbképzések cukrász szakemberek számára

 

A Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara mentes cukrász továbbképzéseket szervez cukrász végzettséggel rendelkező szakember részére. 

Gyakorlati oktatói képzés indul szeptemberi kezdéssel

A kamarai gyakorlati oktatói képzés és vizsga azokat a gyakorlati oktatóként alkalmazott szakembereket/szakoktatókat érinti, akik gyakorlati képzőhelyen foglalkoznak tanulóval vagy a jövőben be szeretnének csatlakozni a duális képzésbe.

 

A kamarai gyakorlati oktatói képzésről általában

A kamarai gyakorlati oktatói képzés és vizsga azokat a gyakorlati oktatóként alkalmazott szakembereket/szakoktatókat érinti, akik iskolán kívüli (külső) gyakorlati képzőhelyen foglalkoznak tanulóval a duális képzésben. 

A mesterképzésről általában

A mesterlevél szakmai megítélése pozitív és negatív módon is változott az elmúlt évtizedekben, de az egyértelműen megfigyelhető, hogy a piac szereplői, a szaporodó negatív felhang mellett, még most is minőséget és tudást társítanak a mesterember szóhoz. A mester cím magasabb szintű szakmai tudást egyértelműsítő, piacformáló, a piac szereplői közötti tisztulási folyamatot elősegítő tartalmi átalakítása mára több szempontból is halaszthatatlanná vált.

  1. A kamarai gyakorlati oktatói és képzési rendszer bevezetésével funkcionálisan változott a mestervizsgára jelentkezés motivációja.
     
  2. A szakmák mester címmel rendelkező képviselőinek etikai és erkölcsi fedhetetlensége, mint megkérdőjelezhetetlen minőség kell, hogy megjelenjen a mester titulusban.
     
  3. Értékmegőrzés: egy-egy konkrét szakma hagyományainak és tudástárának felelevenítése és megőrzése mellett a hagyományokat a korszerű új ismeretanyagokkal szükséges ötvözni azokban a szakmákban, ahol ez elengedhetetlen.

 Mestervizsga minden olyan szakmában szervezhető, amelyben a mestervizsga követelményei rendeletben kihirdetésre kerültek.

 

  Rendeletben kiadott új mestervizsga követelmények

Mentes képzések hobbi cukrászok részére

 

A Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara több témakörben mentes cukrász képzéseket szervez hobbi cukrászok részére. 

Kedvezményes továbbképzési lehetőség gyakorlati oktatók számára!

A Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Kamarai gyakorlati oktatói készségfejlesztő továbbképzést szervez gyakorlati oktató szakemberek számára.

Pályázat a Mestervizsga Elnökök Országos Névjegyzékébe történő felvételre

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (a továbbiakban: MKIK) Mesterképzési és Mestervizsga Szabályzata (a továbbiakban: MKIK MMSZ) 7. § (3) bekezdése értelmében 2022. február 10. egységes megjelentetési dátummal, a kiírásban felsorolt szakmákban (lásd 1. számú melléklet) pályázatot hirdet a Mestervizsga Elnökök Országos Névjegyzékébe történő felvételre.