Üdvözöljük a

Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Kamarai rendezvények

<< 2021 Április >>
KeSzeCsüSzoVa
   1234
567891011
121314161718
19202122232425
2627282930  

Hő- és hangszigetelő képzés indul!

Szerezz versenyképes szakmát felnőttképzés keretében a Nagykanizsai Szakképzési Centrumnál!

Mesterlevél átadás 2020

A Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében lebonyolított mestervizsgák eredményeként 2020. december 9-én három szakma 17 képviselője vehette át a díszes mesterlevelet a kamara épületében.

Módosult a felnőttképzési törvény

A megjelent 282. számú Magyar Közlönyben a felnőttképzési törvény módosítása. A belső képzések szervezése is pontosításra került, nagyon sok munkáltató és érdekvédelmi szervezet jelzése alapján a munkavédelmi és tűzvédelmi oktatás kikerült a bejelentésköteles képzések közül.

A kamarai gyakorlati oktatói képzésről általában

A kamarai gyakorlati oktatói képzés és vizsga azokat a gyakorlati oktatóként alkalmazott szakembereket/szakoktatókat érinti, akik iskolán kívüli (külső) gyakorlati képzőhelyen foglalkoznak tanulóval a duális képzésben. 

Áprilisban Kamarai Gyakorlati Oktatói Képzés és Vizsga indul

A Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 2021. áprilisában Kamarai Gyakorlati Oktatói Képzést és Vizsgát szervez.

A mesterképzésről általában

A mesterlevél szakmai megítélése pozitív és negatív módon is változott az elmúlt évtizedekben, de az egyértelműen megfigyelhető, hogy a piac szereplői, a szaporodó negatív felhang mellett, még most is minőséget és tudást társítanak a mesterember szóhoz. A mester cím magasabb szintű szakmai tudást egyértelműsítő, piacformáló, a piac szereplői közötti tisztulási folyamatot elősegítő tartalmi átalakítása mára több szempontból is halaszthatatlanná vált.

  1. A kamarai gyakorlati oktatói és képzési rendszer bevezetésével funkcionálisan változott a mestervizsgára jelentkezés motivációja.
     
  2. A szakmák mester címmel rendelkező képviselőinek etikai és erkölcsi fedhetetlensége, mint megkérdőjelezhetetlen minőség kell, hogy megjelenjen a mester titulusban.
     
  3. Értékmegőrzés: egy-egy konkrét szakma hagyományainak és tudástárának felelevenítése és megőrzése mellett a hagyományokat a korszerű új ismeretanyagokkal szükséges ötvözni azokban a szakmákban, ahol ez elengedhetetlen.

 Mestervizsga minden olyan szakmában szervezhető, amelyben a mestervizsga követelményei rendeletben kihirdetésre kerültek.

 

  Rendeletben kiadott új mestervizsga követelmények