Üdvözöljük a

Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Kamarai rendezvények

<< 2021 Április >>
KeSzeCsüSzoVa
   1234
567891011
121314161718
19202122232425
2627282930  

Tájékoztató - személyes ügyfélfogadási szünet!

                                                                                                                                                                        
 
  Tisztelt Vállalkozók! Tisztelt Vállalkozásvezetők!

 

A Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara ügyfélszolgálatain

 

- a kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel -
 
 2021. március 8-tól a személyes ügyfélfogadás szünetel.

 

 

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a Széchenyi Kártya ügyintézés és az okmányhitelesítés

kizárólag előzetes telefonos időpont egyeztetés alapján történik!

 

Az ügyintézés alkalmával kötelező az előzetes kézfertőtlenítés és lázmérés, valamint 

az orrot és szájat eltakaró maszk használata.

 

A kamarai kollégáink elérhetőségeit az alábbi linken találják meg:

http://www.zmkik.hu/hu/zala-megyei-kereskedelmi-es-iparkamara/ugyintezo-szervezet-7622

 

  

A március 31-ig esedékes kamarai hozzájárulás megfizetését az

OTP Bank Nyrt. 11749008-20186162 bankszámlára átutalással kérjük teljesíteni. 

A közlemény rovatban szíveskedjenek feltüntetni a vállalkozás adószámát.

 

 

Együttműködésüket köszönjük!

Email: zmkik@zmkik.hu Telefon: 92/550-514

 

Kamarai hírlevél feliratkozás

Kérjük, iratkozzon fel online hírlevelünkre, hogy folyamatosan értesülhessen a gazdaságot érintő változásokról, híreinkről, szakmai rendezvényeinkről és az aktuális finanszírozási lehetőségekről.

Tájékoztató a koronavírusról

A magyar kormány operatív törzset hozott létre az új koronavírus elleni küzdelem érdekében. Az alábbi elérhetőségeken hiteles és naprakész információkat kaphat a hatósági intézkedésekről, a megelőzéshez szükséges lépésekről és teendőkről a panaszok esetén.

Megújult a vállalkozásokat segítő portál, a VALI

A hazai vállalkozások pár kattintással személyre szabottan tudják megtalálni a rendelkezésükre álló állami támogatásokat, fejlesztési lehetőségeket.

Ötből két munkavállaló úgy véli, hogy munkája öt éven belül feleslegessé válik

Míg a munkavállalók 40%-a szerint digitális készségeik fejlődtek a lezárások alatt, kirajzolódik az is, hogy egyenlőtlen a hozzáférés a képzési és karrierlehetőségekhez.

Közfoglalkoztatásból a versenyszférába

Havi több tízezer forintos juttatást kaphatnak a versenyszférában állást találó közfoglalkoztatottak. 

A NAV-hoz benyújtott hipa-bevallások kezelése

A Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz (NAV) elektronikusan benyújtott, állandó jellegű iparűzési tevékenységhez kapcsolódó helyi iparűzési adóról (hipa) szóló bevallásokon a NAV összefüggés-vizsgálatokat végez[1].

Tájékoztató a munkavállaló koronavírus elleni védettsége tényének munkáltató általi megismerhetőségéről

Megjelent a Nemzeti Adatvédelmi- és Információszabadság Hatóság hivatalos tájékoztatója a Munka Törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvény hatálya alá tartozó jogviszonyokban a munkavállaló koronavírus elleni védettsége tényének munkáltató általi megismerhetőségéről.

 

Magyar Formatervezési Díj 2021 pályázati felhívás

Az Innovációs és Technológiai Miniszter − a Magyar Formatervezési Tanács közreműködésével − immár 42. alkalommal hirdeti meg a Magyar Formatervezési Díj pályázatot.

Energiahatékonysági Kötelezettségi Rendszer (EKR) - online tájékoztató

2021. január 1-ével a 2015. évi LVII. törvény az energiahatékonyságról (Ehat tv.) módosításával életbe lépett az energiahatékonysági kötelezettségi rendszer (EKR).

Meghosszabbított védelmi intézkedések

A kormány a magyar emberek egészségének védelmében, az Operatív Törzs javaslatára 2021. április 19-ig meghosszabbítja a hatályban lévő védelmi intézkedések érvényességét.

EUREVITA Pannonia

A projekt célja a hagyományos mesterségek fenntartható módon történő felelevenítése határon átnyúló szervezeti együttműködés, körültekintő tudományos feltárás, széleskörű nyilvánosságot biztosító kommunikáció, továbbá innovatív oktatás segítségével.

Employer Branding Award

A 30 éves Magyar PR Szövetség idén 6. alkalommal szervezi meg az Employer Branding Award-ot, amely a legjobb hazai munkáltatói márkaépítési gyakorlatokat jutalmazó pályázat.

Tájékoztatás önszámlázással kapcsolatban

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal 2020. december 16.-án a honlapján közzétett közleménye értelmében, az ott meghatározott esetekben nem alkalmaz szankciót a számlaadat-szolgáltatási kötelezettség elmulasztása, nem megfelelő teljesítése esetén. Ez a szankciómentes időszak 2021. március 31-én lejárt.

Meghirdették a Nemzeti Kiválóság Díj pályázatot

Ismét lehetőség nyílik a hazai vállalkozásoknak és szervezeteknek arra, hogy megmutassák kiváló teljesítményüket, a bizonyítottan sikeres társaságok már pályázhatnak a Nemzeti Kiválóság Díjra.

 

Nem minden energiahatékonysági beruházáshoz társul adókedvezmény

A társasági adó rendszere 2017. január 1-jétől egy újkedvezménnyel – az energiahatékonysági célokat szolgáló beruházások adókedvezményével[1] – bővült. A következőkben a kedvezménnyel kapcsolatos ellenőrzési tapasztalatokról olvashat.

Tájékoztató - A Békéltető Testülethez forduló ügyfelek figyelmébe!

A Zala Megyei Békéltető Testülethez forduló ügyfeleket arra kérjük, hogy elektronikusan a zmbekelteto@zmkik.hu email címen keressék meg a testületet tanácsadásra kérdéseikkel. Személyes jogi tanácsadás miatt a békéltető testülethez forduló ügyfeleket/fogyasztókat a Kamarák Házában 2020. november 16-tól nem tudjuk fogadni, csak telefonos tanácsadást tudunk biztosítani. Tájékoztatjuk továbbá ügyfeleinket, hogy a kitűzött tárgyalásokat személyes megjelenéssel megtartjuk.

Turisztikai startup program indul a szektor fellendítéséért

Közös inkubátort indít a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány és a Startup Campus, hogy támogassák a turisztikai startup szektort, és segítsék a koronavírus járvány hatásaira reagáló megoldások kifejlesztését.

Már a 2019-es alapítású cégek is igényelhetik a Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsönt

Számos kedvező változtatásnak köszönhetően mostantól még több mikro-, kis- és középvállalkozás igényelhet 0%-os kamatozású kölcsönt a Covid-19 járványt követő újraindítási célokhoz. A Magyar Fejlesztési Bankhoz (MFB) beérkezett vállalkozói igények alapján már a 2019-es alapítású, pozitív üzemi eredményű cégek számára is elérhető a Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsön.

Áprilisra is érvényesek a kedvező szabályok

2021 áprilisában is érvényben maradnak[1] a veszélyeztetett gazdasági ágazatokban működő vállalkozásokra[2] vonatkozó kedvezmények.

Országos Bérügyviteli Bajnokság – a szakma legrangosabb megmérettetése

Kilencedik alkalommal rendezi meg a NEXON a bérügyviteli szakma legnagyobb versenyét a Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE), a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szakmai támogatásával.

Türelmi idő magyarországi áfaregisztrációval nem rendelkező adóalanyoknak

Türelmi időt kapnak az online számlaadat-jelentés kapcsán az önszámlázás lehetőségével élő és magyarországi áfaregisztrációval nem rendelkező adóalanyok 2021. június 30-ig.

Európai Bizottság által meghirdetett New European Bauhaus (NEB) kezdeményezés

A NEB fókuszában az élhető környezet megteremtése áll, a járványhelyzet okozta kihívásokból kilábalva egy élhetőbb, ellenállóbb Európa építése.

Megszűnik a 22 eurós áfamentességi értékhatár

2021. július 1-jén az Európai Unióban megszűnik az unión kívülről érkező 22 euró alatti áruk áfamentessége, 150 eurós értékig azonban a termékek behozatala továbbra is vámmentes marad. A Magyar Posta automatikus vámeljárással készül a jogszabályi változásra.

Forrás a falusi mikrovállalkozásoknak

Tavasszal indul a Magyar Falu Program vállalkozás-újraindítási alprogramja. Az alapvető cél a beruházások ösztönzése. 

 

Magyar Kézműves Remek 2021

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) kétfordulós pályázatot hirdet „MAGYAR KÉZMŰVES REMEK” elismerő cím elnyerésére.

Pénz a jövőért. Éljünk a támogatott forrásokkal! - Regionális videóroadshow kkv-döntéshozóknak

2021-ben soha nem látott mennyiségű EU-forrás nyílik a kkv-knak. Vegyük igénybe az újraindítást segítő 10 éves kamatmentes hitelt is! Mikro-, kezdő és kkv-knak működést, fejlesztést, likvidítást segítő hitelek!

 

Felhívás - Önkéntesség Magyarország Éve 2021

Az Önkéntesség Magyarország Éve 2021 rendezvénysorozat az Önkéntesek Nemzetközi Évének 20. illetve az Önkéntes Európai Évének 10. évfordulóján kerül megszervezésre.

Nyithatnak az üzletek, újraindulhatnak a szolgáltatások

2,5 millió ember megkapta a koronavírus elleni védőoltást, így április 7-től nyithatnak az üzletek és a szolgáltatások, de egyes járványügyi korlátozások továbbra is érvényben maradnak.

Tavaszi konjunktúrakutatás

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Gazdaság- és Vállalkozáskutató Nonprofit Kft. (MKIK GVI) 1998 óta évente kétszer rendszeresen felméri a magyar vállalkozások üzleti helyzetét és várakozásait.