Üdvözöljük a

Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Kamarai rendezvények

<< 2021 Február >>
KeSzeCsüSzoVa
1234567
891011121314
15161718192021
222324262728

Megjelent a „Zala megyei pályaválasztási tájékoztató”

A Zala megye középfokú intézményeinek 2021/22. tanévi beiskolázási terveit tartalmazó kiadvány részletesen bemutatja, hogy a megyében milyen továbbtanulási lehetőségek közül választhatnak a tanulók, valamint ismerteti a középfokú felvételi eljárás menetét, ütemezését, a fontosabb jogszabályokat és a szakképzés jelenlegi rendszerét.

Soha nem volt még ennyire trendi a pályaorientáció! - Megérkezett az MKIK Szakmavilág applikációja

A szakképzést népszerűsítő applikációval jelentkezik a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, így a szakmavilág.hu weboldal és a továbbtanulási lehetőségeket bemutató rendezvények mellett egy újabb felületen veheti fel a kapcsolatot a 12-14 éves fiatalokkal. A pályaorientációt segítő alkalmazással a tanulók nemcsak az érdeklődési körüknek megfelelő tartalmak között válogathatnak, akár a számukra legmegfelelőbb intézményre is rátalálhatnak.

Előadások anyaga elérhető! - Pályaválasztási Szülői Értekezlet az online térben

A Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara az online térben Pályaválasztási Szülői Értekezletet szervez a szülők és pályaválasztás előtt álló diákok számára.

Új szakképzési rendszer és ösztöndíjak a 2020/21-es tanévtől

2020. január 1-én lépett hatályba a 2019. évi LXXX. sz. törvény a szakképzésről, amely alapján 2020. szeptember 1-én kezdődő tanévben a szakképzésbe belépő tanulók már az új jogi szabályozás alapján kezdik meg tanulmányaikat.

Módszertani ajánlás az oktatás megszervezésére a koronavírus-járványban

A koronavírus-járvány okozta rendkívüli helyzetben is tovább kell működtetni az oktatási rendszert, a tanulóknak biztosítani kell a tanulási lehetőséget, az iskoláknak és a pedagógusoknak alkalmazkodniuk kell a váratlanul kialakult szituációhoz. Az alábbiakban az iskolák és a pedagógusok számára fogalmazott meg ajánlást az Oktatási Hivatal.

Kisinas Táborok (2016 - 2020)

A Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a pályaválasztási döntésben próbál segíteni 2015 óta a 7. osztályos zalai diákoknak pályaorientációs Kisinas Táboraival.

Pályaválasztás kutatások eredményei (2014-2020)

Az iskolaválasztásban, pályaválasztásban a döntéssel kapcsolatos bizonytalanságot gyakran az információ hiánya okozza. A Kamara fontos feladata pályaválasztás előtt álló diákok szakképzés felé irányítása, kiemelten a hiány és keresett szakmák, azaz a hiányszakmák felé.

Hasznos linkek

Mielőtt jelentkeznél valamelyik iskolába, érdemes elgondolkodni, hogy milyen oktatási intézményt válassz!

Szakmát a kézbe! - Pályaorientációs rendezvénysorozat az online térben

A Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara számos tájékoztató programot szervez az online térben a pályaválasztás előtt álló diákoknak és szülőiknik. Ezzel a céllal 2020. október - november hónapjaiban a „Szakmát a kézbe! - Pályaorientációs rendezvénysorozat az online térben" című rendezvény kerül elindításra a honlapon.

Segítünk! - Személyes pályaválasztási tanácsadás az online térben

Az online személyes pályaválasztási tanácsadáson a 8. osztályos diákok és szüleik kapnak segítséget ahhoz, hogy a továbbtanulással, szakma- és pályaválasztással kapcsolatban felmerülő kérdéseikre megtalálják a számukra legmegfelelőbb választ.

Tájékoztató füzet az alapszakmákról

Alapszakmákat bemutató kiadvánnyal segíti a pályaválasztás előtt állókat az Innovációs és Technológiai Minisztérium, valamint a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara. A tájékoztató kiadványban az ágazatokról és a 2020 szeptemberétől iskolarendszerben oktatható 174 alapszakmáról olvashatnak a pályaválasztás előtt álló diákok, szüleik és pedagógusaik.