Üdvözöljük a

Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Kamarai rendezvények

<< 2020 December >>
KeSzeCsüSzoVa
 12
3
456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   

Megjelent a „Zala megyei pályaválasztási tájékoztató”

A Zala megye középfokú intézményeinek 2021/22. tanévi beiskolázási terveit tartalmazó kiadvány részletesen bemutatja, hogy a megyében milyen továbbtanulási lehetőségek közül választhatnak a tanulók, valamint ismerteti a középfokú felvételi eljárás menetét, ütemezését, a fontosabb jogszabályokat és a szakképzés jelenlegi rendszerét.

Segítünk! - Személyes pályaválasztási tanácsadás az online térben

Az online személyes pályaválasztási tanácsadáson a 8. osztályos diákok és szüleik kapnak segítséget ahhoz, hogy a továbbtanulással, szakma- és pályaválasztással kapcsolatban felmerülő kérdéseikre megtalálják a számukra legmegfelelőbb választ.

Kisinas Táborokra 2020

A Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 2020-ban is megszervezi Nagykanizsán és Zalaegerszegen a  pályaorientációt segítő Kisinas Táborait a 6. és 7. osztályos diákok számára.

Módszertani ajánlás az oktatás megszervezésére a koronavírus-járványban

A koronavírus-járvány okozta rendkívüli helyzetben is tovább kell működtetni az oktatási rendszert, a tanulóknak biztosítani kell a tanulási lehetőséget, az iskoláknak és a pedagógusoknak alkalmazkodniuk kell a váratlanul kialakult szituációhoz. Az alábbiakban az iskolák és a pedagógusok számára fogalmazott meg ajánlást az Oktatási Hivatal.

Tájoló Nap - Segítség a pályaválasztásban

A Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara "Tájoló Nap" címmel pályaorientációs programot szervezett a Zalaegerszegi Öveges József Általános Iskolában,  ezzel is segítve a fiatok pályaválasztási döntését. A nap folyamán a két 7. osztály diákjai, összesen 41 fő vett részt a pályaorientációs célú rendezvényen, melyben a diákok 5 szakmacsoportban próbálhatták ki magukat, felmérhették képességeiket.

Pályaválasztás kutatások eredményei

Az iskolaválasztásban, pályaválasztásban a döntéssel kapcsolatos bizonytalanságot gyakran az információ hiánya okozza. A Kamara fontos feladata pályaválasztás előtt álló diákok szakképzés felé irányítása, kiemelten a hiány és keresett szakmák, azaz a hiányszakmák felé.

Szakmát a kézbe! - Pályaorientációs rendezvénysorozat az online térben

A Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara számos tájékoztató programot szervez az online térben a pályaválasztás előtt álló diákoknak és szülőiknik. Ezzel a céllal 2020. október - november hónapjaiban a „Szakmát a kézbe! - Pályaorientációs rendezvénysorozat az online térben" című rendezvény kerül elindításra a honlapon.

Előadások anyaga elérhető! - Pályaválasztási Szülői Értekezlet az online térben

A Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara az online térben Pályaválasztási Szülői Értekezletet szervez a szülők és pályaválasztás előtt álló diákok számára.

Soha nem volt még ennyire trendi a pályaorientáció! - Megérkezett az MKIK Szakmavilág applikációja

A szakképzést népszerűsítő applikációval jelentkezik a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, így a szakmavilág.hu weboldal és a továbbtanulási lehetőségeket bemutató rendezvények mellett egy újabb felületen veheti fel a kapcsolatot a 12-14 éves fiatalokkal. A pályaorientációt segítő alkalmazással a tanulók nemcsak az érdeklődési körüknek megfelelő tartalmak között válogathatnak, akár a számukra legmegfelelőbb intézményre is rátalálhatnak.

Figyelem! - Online nyíltnapokat és tájékoztatókat szerveznek a szakképző intézmények

Itt a lehetőség! Online térben kerülnek megszervezésre a szakképző intézmények tájékoztatói és iskolai nyíltnapjai ezzel is segítva a pályaválasztás előtt álló diákokat és szüleiket a tájékozódásban.

Tájékoztató füzet az alapszakmákról

Alapszakmákat bemutató kiadvánnyal segíti a pályaválasztás előtt állókat az Innovációs és Technológiai Minisztérium, valamint a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara. A tájékoztató kiadványban az ágazatokról és a 2020 szeptemberétől iskolarendszerben oktatható 174 alapszakmáról olvashatnak a pályaválasztás előtt álló diákok, szüleik és pedagógusaik. 

Új szakképzési rendszer és ösztöndíjak a 2020/21-es tanévtől

2020. január 1-én lépett hatályba a 2019. évi LXXX. sz. törvény a szakképzésről, amely alapján 2020. szeptember 1-én kezdődő tanévben a szakképzésbe belépő tanulók már az új jogi szabályozás alapján kezdik meg tanulmányaikat.

Március 25-ig elektronikusan módosíthatók a középfokú felvételi jelentkezések

Az országos veszélyhelyzetre tekintettel a középfokú felvételi jelentkezések módosítása minden esetben elektronikusan intézhető, március 25-ig. A módosító adatlapok postázására idén nincs szükség.

Szülői pályaválasztási attitűdök 2019 - avagy a szülők véleménye felső tagozatos gyermekük pálya- és iskolaválasztásával kapcsolatban

A Dr. Kenderfi Miklós által készített tanulmány középpontjába az általános iskolába járó, pályaválasztási döntés előtt álló tanulók szüleinek a véleménye kerül gyermeküket érintő döntéssel kapcsolatban.

Kisinas Táborok (2016 - 2019)

A Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a pályaválasztási döntésben próbál segíteni 2015 óta a 7. osztályos zalai diákoknak pályaorientációs Kisinas Táboraival.

Mi leszek, ha nagy leszek? rajzpályázat eredményei

A Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a pályaorientációs tevékenysége részeként megyei rajzrajzpályázatot hirdetett általános iskolák felső tagozatos diákjai számára.

Hasznos linkek

Mielőtt jelentkeznél valamelyik iskolába, érdemes elgondolkodni, hogy milyen oktatási intézményt válassz!