Üdvözöljük a

Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Kamarai rendezvények

<< 2021 Február >>
KeSzeCsüSzoVa
1234567
891011121314
15161718192021
222324262728

Tájékoztató - ügyfélfogadás változás!

                                                                                                                                                                           
  Tisztelt Vállalkozók! Tisztelt Vállalkozásvezetők!

 

A Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara ügyfélszolgálatain

 

- a járványügyi szabályok betartása mellett -
 
 2021. március 1-től a személyes ügyfélfogadás ismét működik.

 

 

A személyes ügyintézés alkalmával kötelező az előzetes kézfertőtlenítés és lázmérés, valamint

az orrot és szájat eltakaró maszk használata.

 

 

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a Széchenyi Kártya ügyintézés és az okmányhitelesítés

továbbra is csak előzetes telefonos időpont egyeztetés alapján történik!

 

A kamarai kollégáink elérhetőségeit az alábbi linken találják meg:

http://www.zmkik.hu/hu/zala-megyei-kereskedelmi-es-iparkamara/ugyintezo-szervezet-7622

 

  

A kamarai hozzájárulás megfizetését átutalás esetén az

OTP Bank Nyrt. 11749008-20186162 bankszámlára kérjük teljesíteni. 

A közlemény rovatban szíveskedjenek feltüntetni a vállalkozás adószámát.

 

 

Együttműködésüket köszönjük!

Email: zmkik@zmkik.hu Telefon: 92/550-514

 

Innovációs Klub

A Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Innovációs Klub alakuló ülésére 2021. március 3-án (szerda) 14 órától online kerül sor.

Tájékoztató - A Békéltető Testülethez forduló ügyfelek figyelmébe!

A Zala Megyei Békéltető Testülethez forduló ügyfeleket arra kérjük, hogy elektronikusan a zmbekelteto@zmkik.hu email címen keressék meg a testületet tanácsadásra kérdéseikkel. Személyes jogi tanácsadás miatt a békéltető testülethez forduló ügyfeleket/fogyasztókat a Kamarák Házában 2020. november 16-tól nem tudjuk fogadni, csak telefonos tanácsadást tudunk biztosítani. Tájékoztatjuk továbbá ügyfeleinket, hogy a kitűzött tárgyalásokat személyes megjelenéssel megtartjuk.

Tájékoztató a koronavírusról

A magyar kormány operatív törzset hozott létre az új koronavírus elleni küzdelem érdekében. Az alábbi elérhetőségeken hiteles és naprakész információkat kaphat a hatósági intézkedésekről, a megelőzéshez szükséges lépésekről és teendőkről a panaszok esetén.

Ingyenes Google Webinariumok

A Google Magyarország társadalmi szerepvállalása jegyében 2017-ben elindította a Digital Workshop országos programot. A program elsődleges célja a magyarországi kis- és közepes vállalkozások digitális felzárkóztatása annak érdekében, hogy piacukat és bevételeiket az online területen is növelhessék.

Az iparűzési adóelőleg is felezhető

Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára tájékoztatása szerint a fizetendő iparűzési adóelőleg is felezhető, ehhez mindössze egy egyszerű nyilatkozatot kell benyújtani február 25-ig az adóhivatalhoz.

A GVI 2021. januári negyedéves konjunktúrafelvételének eredményei

Az MKIK Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézet (GVI) negyedéves vállalati konjunktúrafelmérésében 349 cégvezető véleményét kérdezték cégük üzleti helyzetéről és kilátásairól.

Vállalkozók részvétele a PÉNZ7 Pénzügyi és Vállalkozói Témahéten

 2021. március 1-5. között kerül megrendezésre a PÉNZ7 Pénzügyi és Vállalkozói Témahét, mely az általános és középiskolák 2020/2021. tanévi rendjében is szerepel. A PÉNZ7 vállalkozói témában kifejezetten vállalkozók közreműködésére számítanak, akik a 45 perces tanítási óra keretében tartanak majd órát az előzetesen kiválasztott osztálynak. 

Mire fókuszálnak 2021-ben az adóhatóság ellenőrei?

Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) közzétette a 2021-es ellenőrzési tervét.  Az ellenőrzés célja a jogkövető adózók segítése, a hibák javítása, a hiányosságok pótlásának támogatása. A szándékos adóelkerüléssel szemben továbbra is határozottan fellép a hatóság.

Már elérhető a 2021. évi Adótanácsadó

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara idén is kiadta általános adózási tájékoztatóját, ami a kis- és középvállalkozásoknak segít eligazodni a különböző adónemek, és adózási formák között.

 

A kistelepülési üzletek támogatása

Megjelent a 62/2021. (II. 12.) Korm. rendelet a Gazdaság-újraindítási Akcióterv keretében a kistelepülési üzletek támogatásáról.

Megemelt minimálbér és garantált bérminimum az adójogviszonyokban – gyakorlati kérdések és válaszok

2021. február 1-jétől a teljes munkaidőben foglalkoztatott munkavállalónak megállapított havi minimálbér 167 400 forint, a legalább középfokú iskolai végzettséget vagy középfokú szakképzettséget igénylő munkakörben foglalkoztatott munkavállalónak alapbérként megállapított garantált bérminimum havi összege 219 000 forint.[1]

Folytatódik a Vedd a hazait! – Védd a hazait! kampány

Az idén is folytatódik a magyar termékek vásárlását ösztönző Vedd a hazait! – Védd a hazait! elnevezésű kampány, amelyhez több ezer magánszemély és több mint száz vállalkozás is csatlakozott – mondta a Magyar Termék Nonprofit Kft. ügyvezetője.

BREXIT - hasznos információk és linkek

2020. december 31. napját követően véget ért az átmeneti időszak és az EU jog alkalmazása az Egyesült Királyságban. Az alábbi információk és tájékoztató anyagok hasznos igazodási pontot jelenthetnek az érintett vállalatok számára és elősegíthetik a hazai üzleti szféra felkészülését az átmeneti időszakot követő változásokra.

A 10 millió forintos, kamatmentes gyorskölcsön a legsérülékenyebb vállalkozásokon segít

A gazdaság-újraindítási akcióterv legújabb lépése a kamatmentes újraindítási gyorskölcsön. A kis- és középvállalkozások újraindulását 10 millió forintos, 10 éves futamidejű, kamatmentes hitellel segíti a kormány.

Már januárban magasabb összegű személyi adókedvezmény jár az adóból

Annak ellenére, hogy a minimálbér összege február 1-től emelkedett négy százalékkal, a minimálbér összegéhez igazodó adókedvezmények már januártól a megemelt minimálbér alapján számítandók, így például a bizonyos betegség miatt járó személyi kedvezmény összege már januártól magasabb lett.

Hő- és hangszigetelő képzés indul!

Szerezz versenyképes szakmát felnőttképzés keretében a Nagykanizsai Szakképzési Centrumnál!

BGE Külkereskedelmi Kar legújabb ajánlata: alkalmazott kutatási vlog

A Budapesti Gazdasági Egyetem Külkereskedelmi Kara legújabb fejlesztése az alkalmazott kutatásaikat bemutató vlog. A vlog sorozat első három videója a Kar honlapján és YouTube csatornáján érhető el.

Kamatmentes újraindítási gyorskölcsön

Magyar Fejlesztési Bank (MFB) honlapján megjelent, hogy a Kormány döntése szerint az MFB új hitelprogramot indít a világjárvány gazdasági hatásait leginkább megszenvedő ágazatokban működő vállalkozások számára.

GKI: borúsabb üzleti és fogyasztói várakozások

A GKI konjunktúraindexe februárban kissé csökkent, ám az üzleti és fogyasztói várakozások is a múlt év véginél kedvezőbbek maradtak – közölte a GKI Gazdaságkutató Zrt.

Mi mennyi 2021-ben?

A vállalkozások figyelmébe ajánljuk a "Mi mennyi 2021-ben?" összeállítást, amely segít eligazodni az új szabályozásokban.

Tájékoztató a HIPA kapcsán

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara folyamatosan nyomon követi a gazdaság helyzetét, és a területi kamarák aktív közreműködésével javaslatokat fogalmaz meg a Kormány számára annak érdekében, hogy az érintett és bajba jutott vállalkozások túléljék ezt a nehéz időszakot.

Márciustól az üzletekben is ki kell helyezni az új energiacímkéket

Az energiahatékonysági címkék bővebb adattartalommal és átláthatóbb besorolással segítik a fenntartható és környezettudatos vásárlói döntéseket. 2021. március 1-jétől e tájékoztatási eszköz a boltokban is megkönnyíti a legkelendőbb háztartási nagygépek, fényforrások és elektronikus kijelzők összehasonlítását. 

Március 16-áig akár SMS-ben is kérhető az szja-bevallási tervezet postázása

A NAV idén is automatikusan, külön kérés nélkül elkészíti azok szja-bevallási tervezetét, akikről munkáltatói, kifizetői adattal rendelkezik, legyen munkavállaló, őstermelő, áfa fizetésére kötelezett magánszemély, vagy egyéni vállalkozó. 

Fontos határidő a napelem telepítéséhez

2021 nyarán egy új, egyelőre részleteiben nem ismert elszámolási rendszert vezetnek be, amely jelentősen drágíthatja a napelemes projekteket, áprilistól ráadásul az elosztói szabályzat is módosul. Éppen ezért érdemes lehet minél előbb belevágni a munkálatokba.

Megjelent a Kormányrendelet a bérleti díj elengedéséről

A Magyar Közlöny 2021. évi 19. számában megjelent a bérletidíj-fizetési mentességről szóló 52/2021. (II. 9.) kormányrendelet, amely az állami és önkormányzati tulajdonban levő helyiségek 2021. február–júniusi időszaki bérleti díjának elengedéséről rendelkezik.

Negyvenötmilliárdos támogatást kapnak a vidéki falvak kisboltjai

Magyar Falu program részeként 45 milliárd forintos keretösszegű pályázat nyílik meg, amely 2379 települést érint, ebből több mint háromszáz olyan község, ahol már nem működik kisbolt. 

Gazdasági Versenyhivatal Gyorsjelentés

Gazdasági Versenyhivatal (GVH) honlapján elérhetővé váltak a Gyorsjelentések, amelyek közérthető módon ismertetik, hogy milyen eredménnyel erősíti a GVH a tisztességes piaci versenyt és a magyar fogyasztók jogainak érvényesülését.

Nagyköveti látogatás a kamaránál

Bemutatkozó látogatást tett a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamaránál Dávid Andor Ferenc rendkívüli és meghatalmazott nagykövet.