Üdvözöljük a

Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Kamarai rendezvények

<< 2022 Szeptember >>
KeSzeCsüSzoVa
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829
30
  

Szakmai továbbképzések cukrász szakemberek számára

 

A Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara mentes cukrász továbbképzéseket szervez cukrász végzettséggel rendelkező szakember részére. 

Kamarai hírlevél feliratkozás

Kérjük, iratkozzon fel online hírlevelünkre, hogy folyamatosan értesülhessen a gazdaságot érintő változásokról, híreinkről, szakmai rendezvényeinkről és az aktuális finanszírozási lehetőségekről.

Felmérés az energia- és üzemanyagárak növekedéséről

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, a területi kamarákkal együttműködve, a PricewaterhouseCoopers Magyarország Kft. (PwC) bevonásával egy kutatást készít az energiaárak drasztikus emelkedése miatt nehéz helyzetbe került vállalkozások megsegítése érdekében.

Energetikai tanácsadás vállalkozóknak

Az Országgyűlés módosította az energiahatékonyságról szóló 2015. évi LVII. törvényt [Ehat. 21. § (4)], amely a Magyar Mérnöki Kamara (MMK) szervezetébe telepítette a lakossági és kisvállalkozói energetikai tanácsadást.

Közjó-mérleg

Közjóért és Közbizalomért Egyesületet azért hozták létre, hogy a magyar társadalomban a közjó és közbizalom fájdalmasan hiányzó gazdasági fogalmainak fontosságára felhívják a figyelmet és tegyenek ezen elvek elterjesztéséért.

Gazdasági Havi Tájékoztató

Tartalom: GVI 2022. júliusi negyedéves konjunktúrafelvételének eredményei; Késedelmes fizetés és lánctartozás a hazai vállalkozások körében; Nemzetközi tendenciák

Infotér Konferencia

Az IKT szakma legfontosabb szereplői újra találkoznak, hogy megvitassák a digitalizációs irányzatokat, kiértékeljék a megvalósult fejlesztéseket és megismerjék a további lehetőségeket. A kétnapos konferencia során szó lesz majd a technológiai fejlődés okozta üzleti lehetőségekről, valamint az ezekben rejlő veszélyekről.

Kormányinfó hírei

A 2022. szeptember 17-i Kormányinfón (https://kormany.hu/hirek/a-kormany-meghosszabbitja-a-benzin-es-az-elelmiszerarstopot) elhangzott tájékoztatás szerint a benzin- és élelmiszerár-stopot ez év december 31-ig, a kamatstopot pedig 2023. június 30-ig meghosszabbítják.

Az ingadozó forintárfolyam mellett jól jön az euró? Közeleg a külföldi áfa-visszatérítés határideje

Hamarosan itt a külföldi áfa-visszatérítési kérelmek benyújtásának határideje, ami szeptember 30-a. Ezen típusú áfa-visszatérítés keretében azon adóalanyok, amelyek egy másik tagállamban beszerzéseket hajtottak végre és rájuk helyi áfát hárítottak át, az adóköteles tevékenységüket szolgáló beszerzésekre jutó adót – bizonyos törvényi feltételek teljesülése esetén – visszaigényelhetik. 

Fűtés geotermikus energia hasznosításával

z MS Energy Solutions Kft. által kínált WeHEAT technológia alkalmazása során geotermikus energia kerül felhasználásra, amellyel 300-900 kW fűtésigény szolgálható ki. A fűtési rendszer alkalmazását a cég első sorban gyártócsarnokok hőellátásához, üvegházak fűtéséhez, valamint agrár technológia fűtéshez ajánlja.

Zalai Gazdaság augusztusi száma

Megjelent a Zalai Megyei Kereskedelmi és Iparkamara lapja, a Zalai Gazdaság 2022. augusztusi száma, melyet az alábbiakban olvashat. 

1%-os fix kamattal igényelhető a Széchenyi Mikrohitel MAX

Augusztus 29-től igényelhető a Kormány által és a gazdaságfejlesztési miniszter munkaszervezetének közreműködésével nyújtott támogatás mellett a Széchenyi Kártya Program MAX legújabb eleme a Széchenyi Mikrohitel MAX, mely speciálisan a mikro- és kisvállalkozások fejlődését segítő Széchenyi Kártya konstrukció – jelentette be Krisán László, a Széchenyi Kártya Programot koordináló KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója.

Országos Vállalkozói Mentorprogram - Vállalkozz Fenntarthatóan! szeptemberi eseményei

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara a Fenntarthatósági szemléletformálás alprogram keretében megvalósuló mentorálási alkalmakat és céglátogatást szervez.

Augusztus 1-jén megszűnt a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület

Megújult formában, az IP jogok jogosultjai és a fogyasztók érdekeinek még hatékonyabb figyelembevételével folytatódik a hamisítás elleni harc, amelyből a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala már közvetlenül is kiveszi a részét.

Mentes képzések hobbi cukrászok részére

 

A Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara több témakörben mentes cukrász képzéseket szervez hobbi cukrászok részére. 

Zalai Gazdaság szeptemberi száma

Megjelent a Zalai Megyei Kereskedelmi és Iparkamara lapja, a Zalai Gazdaság 2022. szeptemberi száma, melyet az alábbiakban olvashat. 

Az amerikai és európai életmód kérdései, kihívásai

A zalaegerszegi Mathias Corvinus Collegium október 07-én 17:00 órakor Az amerikai és európai életmód kérdései, kihívásai- American vs. European Way of Life and the Challenges They Face címmel rendezvényt szervez.

Kutatók Éjszakája a Zalaegerszegi Egyetemi Központban 2022.09.30-10.01.

A Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ 2022. szeptember 30-án és október 1-jén számos érdekes és interaktív programmal, előadással várja az érdeklődőket a Kutatók Éjszakája országos eseményhez kapcsolódóan. 

A hazai vállalkozások pénzügyi helyzetének percepciója 2022 júliusában

Az MKIK Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézet (GVI) konjunktúravizsgálata részeként 2022 júliusában összesen 350, legalább 20 főt foglalkoztató hazai vállalkozást kérdezett meg pénzügyi helyzetéről, azon belül a pénzügyi kötelezettségek teljesíthetőségéről, a pénzügyi nehézségeikről, a pénzügyi tartalékaik szintjéről és az azonos ágazatba tartozó, közvetlen versenytársak piacról való kilépési kockázatával kapcsolatos percepcióikról.

Zala megye klímastratégiájának kidolgozásához kapcsolódó módszertan- és kapacitásfejlesztés, valamint szemléletformálás - Hírlevél

A Zala Megyei Önkormányzat KEHOP-1.2.0-15-2016-00002 „Zala megye klímastratégiájának kidolgozásához kapcsolódó módszertan- és kapacitásfejlesztés, valamint szemléletformálás” című projektjéhez kapcsolódó 23. számú hírlevele az alábbiakban olvasható.

Válságálló digitalizáció – MVP webinárium

A Modern Vállalkozások Programja – Válságálló digitalizáció elnevezésű online eseménye első sorban azt vizsgálja meg, hogy melyek az első és legfontosabb tennivalók a kialakult válsághelyzetben, a kkv-k hogyan tudják csökkenteni a digitalizációs megoldásokkal a felmerülő költségeiket, valamint hogyan tudnak megtakarítani a technológia segítségével.

Pályázati lehetőség a ZalaZONE Járműipari Tesztpályán

A ZalaZONE pályázata keretében kedvezményes keretek között van lehetősége a vállalkozásoknak a járműipari tesztpálya szolgáltatásait igénybe venni.

Termékek és szolgáltatások osztályozási rendszere (TESZOR)

A zöldterület-kezelés TESZOR- kódja tévesen szerepel a személyi jövedelemadóról szóló 1995. évi CXVII. törvény 53. § (2) bekezdésében. A helyes kód a TESZOR 81.30.1. A hiba a soron következő adótörvények módosítása során kijavításra került.             

Véleményt vár a NAV

Ismét online fejlesztői platformon kéri a felhasználók véleményét a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). Ezúttal a könyvelőprogramok és az eÁFA-bevallás összekapcsolására kidolgozott terv véleményezhető.

Elindult Az Év Honlapja 2022 Pályázat!

A Magyar Marketing Szövetség és az Internet Marketing Tagozat idén 21. alkalommal hirdeti meg a digitális megmérettetést, amelyre a szakmai zsűri a legfrissebb idei honlapokat és a legjobb digitális megoldásokat várja.

Késedelmes fizetés és lánctartozás a hazai vállalkozások körében

A Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézet (GVI) elemzésében 350, legalább 20 főt foglalkoztató hazai vállalkozás vezetőjének késedelmes fizetéssel és lánctartozással kapcsolatos tapasztalatait vizsgálta.

KATA konferencia és szeminárium videóanyaga a PM és a NAV szakmai vezetőivel

 

Szíves figyelmükbe ajánljuk a KATA-ról rendezett konferencia videóanyagát, mely kimerítően tárgyalja a KATA változásokat érintettek számára a lehetőségeiket és teendőiket.

 

Jelentősen könnyebb lesz a buszos jogosítványszerzés

A jövő évtől tehergépkocsis jogosítvány nélkül is buszvezetőnek tanulhat, aki már rendelkezik személyautóra szóló, B kategóriás vezetői engedéllyel. 

BIREG kötelezettséget érintő változások

Átmeneti közúti árufuvarozási engedélymentességet biztosító megállapodásokat kötött az Európai Unió Ukrajnával, valamint a Moldovai Köztársasággal (a továbbiakban: Megállapodások).