Üdvözöljük a

Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Kamarai rendezvények

<< 2021 Október >>
KeSzeCsüSzoVa
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25
26
2728293031

Adatvédelem – Az adatvédelmi tisztviselő helye és szerepe

A Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara online előadást szervez 2021. október 28-án "Adatvédelem - Az adatvédelmi tisztviselő helye és szerepe" témában.

Kamarai hírlevél feliratkozás

Kérjük, iratkozzon fel online hírlevelünkre, hogy folyamatosan értesülhessen a gazdaságot érintő változásokról, híreinkről, szakmai rendezvényeinkről és az aktuális finanszírozási lehetőségekről.

A kereskedők már átvehetik az adatok végleges törlését biztosító címkéket

A 726/2020. (XII.31.)  Korm. rendelet értelmében 2021. novemberétől a számítógéphez fizikailag csatlakoztatható informatikai eszköz értékesítésekor a vásárlás megtörténtét igazoló számviteli bizonylathoz, jótállási jegyhez, vagy a tartós adathordozó csomagolásához a kereskedőnek minden esetben csatolnia kell a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) által kibocsátott, az adatok végleges törlését biztosító címkét.

Tájékoztatás hitel moratórium hosszabbítás október végi kérelmezési határidejéről

A hitelmoratóriumban érintett vállalkozások általános moratóriuma október 31-ig érvényes, ezután pedig csak azok maradhatnak a programban jövő júniusig, akik ezt október végig külön jelzik a számlavezető bankjuknál.

Magyar Falu Vállalkozás-újraindítási Program – harmadik pályázati kör

A vállalkozások ismét pályázhatnak vissza nem térítendő támogatásra a Magyar Falu Vállalkozás – újraindítási Programban.

Versenyfelhívás festő-díszítőfestő versenyszámban

A PPG Trilak Kft. és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara együtt várja azoknak a fiatal szakembereknek, szakközépiskolásoknak, végzős szakiskolai tanulóknak a jelentkezését, akik szívesen megmérettetnék tudásukat FESTŐ-DÍSZÍTŐFESTŐ szakmában az ifjú szakemberek világbajnokságán, a WorldSkills Shanghai 2022 versenyen.

Újabb fejlesztés a BIREG rendszeren

2021. október 5-én a BIREG rendszeren verziófrissítés történt.

Külpiaci Növekedési Támogatási Program

A Külgazdasági és Külügyminisztérium a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség és a CED Közép-Európai Gazdaságfejlesztési Hálózat közreműködésével a magyar vállalatok külföldi terjeszkedését, regionális, vagy globális multinacionális vállalattá válását támogató programot indított. A támogatás hazai/külföldi beruházás megvalósítására, meglévő hazai/külföldi vállalkozás bővítésére vagy bezárásra ítélt hazai/külföldi létesítmény megvásárlására és fejlesztésére is fordítható.

A hibás számlaadat-szolgáltatásról októbertől levelet küld a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a jövőben rendszeresen tájékoztatja az online számlaadat-szolgáltatást küldő adózókat sikertelen vagy figyelmeztetést kiváltó adatszolgáltatásaikról. A levél 2021 októberétől az elektronikus tárhelyre érkezik.

Részletek a vendéglátóhelyek NTAK regisztrációjáról

A vendéglátóhelyek és az attrakcióhelyszínek regisztrációja novemberben indul, az éles adatszolgáltatás pedig – a technikai felkészülés és tesztelés után – 2022. július 1-jétől válik kötelezővé. A vendéglátóüzletekben a már évek óta meglévő pénztárgép-rendszert egy olyan szoftver fogja kiegészíteni, amely beköti az egységeket az NTAK-ba, s ennek – hasonlóan a szálláshelyek Vendégem alkalmazásához – lesz ingyenes verziója is.

Tudományos Diákköri Konferencia pályaművek - kérdőívek

Pannon Egyetem Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg hallgatói kutatásának célcsoportját a vállalkozások jelentik, az alábbi kérdőívek kitöltése hozzájárul pályamunkájuk elkészítéséhez a Tudományos Diákköri Konferenciára.

Lakossági napelemes rendszerek támogatása

Megjelent a "Lakossági napelemes rendszerek támogatása és fűtési rendszerek elektrifikálása napelemes rendszerekkel kombinálva" című pályázati felhívás. 

Start Up Guide vállalkozásfejlesztési útmutató

A kisebb hazai vállalkozások bő 1 milliós tábora sokféle piacon és így sokféle üzleti problémával működik. Közös jellemzőjük ugyanakkor a kialakult menedzsment és a tanácsadói kapcsolatok hiánya, így a (gyakran tulajdonos) ügyvezetőnek saját szakmáján kívül több üzleti terület alapvetéseit és fogalmait is ismernie kellene. Ebben csak könnyen érthető és elérhető, folyamatosan frissített és bővített vállalkozásfejlesztési tartalom segítheti őket.

Európai és hazai energiapiaci turbulencia - MEGHÍVÓ

A szakmai webinárium keretében összefoglaló képet mutatnak az európai és hazai energiapiaci turbulenciáról, amelyről szinte napi szinten olvashatunk újabb és újabb híreket a hazai és nemzetközi médiákban.

PEZEK Képzéskínálat

Ezúton ajánljuk figyelmébe a PEZEK Nyelvi és Felnőttképzési Iroda idegen nyelvi és soft skill kompetenciafejlesztő képzéseinek kínálatát, valamint a „Generációváltás a családi vállalkozásban” című tréning rövid leírását.

Tájékoztatás a Magyar Élelmiszerkönyv kötelező előírásainak módosításáról

Megjelent a Magyar Élelmiszerkönyv kötelező előírásairól szóló 152/2009. (XI. 12.) FVM rendelet módosításáról szóló 33/2021. (IX. 29.) AM rendelet.

Jótállási jegy minta

2021-től a bő másfél évtizede változatlan szabályozás átfogó korszerűsítésével új időszámítás kezdődött a jótállásban Magyarországon. A módosítások a javítási és csereigények érvényesítésének eszközét, a jótállási jegyet is érintették.