Üdvözöljük a

Az MKIK mellett működő TSZSZ új szakértőinek ünnepélyes kinevezése

honlapján!

-

Kamarai rendezvények

<< 2020 Július >>
KeSzeCsüSzoVa
  12345
678910
11
12
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Az MKIK mellett működő TSZSZ új szakértőinek ünnepélyes kinevezése

2019. november 6-án ünnepélyes keretek között adták át prof. dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter által aláírt 12 fő új szakértő kinevezését az MKIK dísztermében. A ceremónián Máté Miklós TSZSZ vezető nevében dr. Zemplényi Adrienne, az MKIK jogi igazgatója és dr. Schváb Zoltán, a TSZSZ vezető-helyettese köszöntötte az új szakértőket és a meghívott, korábban kinevezett szakértőket.

A Teljesítésigazolási Szakértői Szerv (TSZSZ) az MKIK mellett működő alternatív vitarendezési lehetőség, amelynek létjogosultságát maga az élet teljes kőrűen igazolta, teljesítménye alapján pedig igazi sikertörténet. A szervezet munkájának eredményeképp az építőiparban egyértelműen visszaszorultak a lánc- vagy körbetartozások, amelyek kiszámíthatatlanná tették és a TSZSZ nélkül továbbra is tennék a működést, nélküle cégek sora menne csődbe. A TSZSZ-nek jelentős a prevenciós hatása is, sokszor már az is elég a megegyezéshez, ha a vitában álló felek valamelyike a TSZSZ-hez fordul, illetve az eljárás során a felek álláspontja sokat közeledik egymás felé, legvégül annak lezárása után, a szakvélemény megismerését követően a vitában álló felek gyakran megállapodást kötnek, azaz létrejön az egyezség.

 

A TSZSZ szakértői döntő többségükben a szakterületük igazságügyi szakértői is, szakvéleményüket háromfős tanácsban önállóan készítik el. A TSZSZ szakvéleményben rögzített - tisztességes vállalkozót megillető - összeget a bíróság ideiglenes intézkedéssel bírói letétbe helyezteti, így akadályozva meg, hogy a tisztességes fél rovására valaki tisztességtelen előnyhöz jusson. Alapítása óta megközelítően 1500 szakvéleményt készített, több milliárd forint indokolatlan bankgarancia lehívást akadályozott meg.

 

 

Forrás: mkik.hu