Üdvözöljük a

Csokit vagy csalunk - a Budapesti Gazdasági Egyetem szituációs játéka

honlapján!

-

Kamarai rendezvények

<< 2020 December >>
KeSzeCsüSzoVa
 13456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   

Csokit vagy csalunk - a Budapesti Gazdasági Egyetem szituációs játéka

A Budapesti Gazdasági Egyetem szituáviós játékosa azokra a kérdésekre keresi a választ, hogy: miért működnek együtt versenytársak versenyhelyzetben és miért csapják be egymást?

Szituáció leírás:

A kormány közbeszerzési eljárást hirdet meg egy építési beruházás kapcsán. Az eljárásban résztvevőknek speciális tudással kell rendelkezniük, ugyanis többfunkciós épület építésére korábban még nem volt példa hazánkban. A piacon a speciális feltételeknek megfelelő vállalatok köre azonban nagyon szűk és egyedül nem tud megfelelni a kiírásnak, így konzorciumban való indulás lehet csak a megoldás. A konzorcium indulásának nagy előnye, hogy tudásunkat, kapacitásunkat és a kockázatot is megoszthatjuk, de az így elérhető hasznot is. Ugyanakkor nem szabad elfejtenünk, hogy ennek során szükséges a vállaltunkkal kapcsolatos sensitive információkat megosztanunk, amely nagyfokú bizalmat kíván mindkét fél részéről.

 

Miért működnek együtt a versenytársak versenyhelyzetben? És miért csapják be egymást?

 

A szituációs játék segíthet megérteni az együttműködések csapodár természetét – együtt vagy külön? Ennek a dilemmának a megértésében nyújt segítséget a https://korrupt.me/ linken elérhető szituációs játék és kérdőív.