Üdvözöljük a

Kamarai gyakorlati oktatóként tevékenykedhetnek

honlapján!

-

Kamarai rendezvények

<< 2020 Május >>
KeSzeCsüSzoVa
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
29
3031

Kamarai gyakorlati oktatóként tevékenykedhetnek

A közelmúltban huszonnégy szakember vett részt azon a szakmai képzésen, aminek eredményeként tegnap szóbeli záróvizsgát tettek, majd délután a közülük megjelentek átvették a kamarai gyakorlati oktatói végzettségükről szóló tanúsítványt.

Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamaránál lezajlott ünnepségen Kovács Dezső, a kamara ügyvivő elnöke köszöntötte az oktatói minősítést szerzett szakembereket. Ők eleget tettek a kamarai és a szakképzésről szóló törvény, valamint a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara gyakorlati oktatói képzési vizsgaszabályzata alapján előírt követelményeknek, és ezt követően a gyakorlati képzőhelyeken, vállalkozásoknál részt vehetnek a szakmunkástanulók gyakorlati oktatásában.

 

Az elnök elmondta, hogy a szakemberek 50 órás tanfolyamot végeztek, pedagógiai és kommunikációs ismereteket szereztek. Először online vizsgán számoltak be az elméleti tudásukról, tegnap pedig gyakorlati jellegű szóbeli vizsgát tettek. Képzésüket a kamara támogatta, a költségek nyolcvan százalékát megpályázhatták, ötödét saját maguk finanszírozták. Az új oktatók a legkülönfélébb szakmákban dolgoznak, érkeztek többek között a kereskedelemből, az építőiparból, a vendéglátás, a szépészet területéről is.


Kovács Dezső közölte: egy vállalkozás életében nagyon fontos a gyakorlati oktatók munkája. A tanulókat, leendő munkatársaikat olyan szakmai tudással vértezik fel, amelynek birtokában a vállalkozások hasznos tagjaivá válnak.

 

Vizlendvai László, a Zalaegerszegi Szakképzési Cent­rum főigazgatója köszöntőjében szólt a gazdasági kamaráknak a szakképzésben betöltött fontos szerepéről, a gyakorlati oktatói képzés és vizsgáztatás szervezéséről, majd a szakképzésben jövő szeptembertől bekövetkező jelentős változásokról. Ezek fő célja, hogy a szakképzés és a piac találkozzon.

 

 

Forrás: zaol.hu