Üdvözöljük a

Küldöttgyűlés, gazdasági fórum és elismerések átadása a kamaránál

honlapján!

-

Kamarai rendezvények

<< 2022 Június >>
KeSzeCsüSzoVa
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272930   

Küldöttgyűlés, gazdasági fórum és elismerések átadása a kamaránál

Az egészségügyi veszélyhelyzet miatt különleges napirendeket is tárgyalt a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara május 25-i küldöttgyűlése, amelyet gazdasági fórum, majd a kamarai elismerések átadása követett.

A kamara legfőbb döntéshozó szerve jóváhagyta a kamara elnökségének határozatát a köztestület 2020. évi gazdálkodásáról, és a 2021. évi költségvetésről, megtárgyalta és elfogadta az Elnökség beszámolóját a tavalyi évi szakmai, testületi tevékenységről, illetve a tavalyi év gazdálkodásáról. Elfogadta a testület a kamara 2022. évi költségvetését és döntött arról is, hogy tiszteletbeli elnökségi tagnak választja Dr. Horváth Viktóriát, a Külgazdasági és Külügyminisztérium főtanácsadóját, korábbi georgia-i nagykövetet.

A küldöttgyűlést követő Gazdasági Fórumon megjelenteket Kovács Dezső, a kamara elnöke köszöntötte, előadást tartott Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő, Dr. Sifter Rózsa a Zala Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja, Prof. Dr. Csath Magdolna közgazdász, egyetemi tanár. A fórumon elhangzottakról bővebben a Zalai Gazdaság májusi számában olvashatnak.

A rendezvény zárásaként elismeréseket vehetek át az áprilisi országos szakmai versenyek döntőiben kiválóan szereplő zalai diákok és felkészítőik.

A megye egészét szolgáló, kiemelkedő vállalkozói teljesítményéért idén három vállalkozás vehette át a Zala Megye Gazdaságáért Kamarai Díjat: a Hévinvest SPA-Golf Zrt. (Hévíz), a Windoor Design Kft. (Zalaegerszeg), valamint Pendli István egyéni vállalkozó (Zalaszentgrót).

A Zala Megye Szakképzéséért Kamarai díjat idén a Knysa Gastro Group kft. (Nagykanizsa) érdemelte ki.

50 éves szakmai munkássága elismeréseként Életműdíjat adományozott a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Gácsi Mária és Horváth Lászlóné férfi-női-gyermekfodrászoknak, Aczél József kiskereskedőnek, Boronyák József villanyszerelőnek, valamint Belovári Sándor vendéglátósnak.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Elnöki aranyérmét Dénes Elek vehette át az elmúlt fél évszázadban a vendéglátó szakterületen végzett kiemelkedően sikeres szakmai és vállalkozói tevékenységéért, valamint a gyakorlati képzésben ellátott lelkiismeretes munkájáért.