Üdvözöljük a

Új Széchenyi Kártya Program konstrukciók - KEDVEZŐ VÁLTOZÁSOK, ÚJ INFORMÁCIÓK!

honlapján!

-

Kamarai rendezvények

<< 2020 Július >>
KeSzeCsüSzoVa
  123
4
5
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Új Széchenyi Kártya Program konstrukciók - KEDVEZŐ VÁLTOZÁSOK, ÚJ INFORMÁCIÓK!

 

A Széchenyi Kártya Program keretében kifejezetten a COVID-19 járvány miatti gazdasági nehézségek kezelésére 2020. május 15-től négy új hitelkonstrukció kerül bevezetésre.

  1. A Széchenyi Munkahelymegtartó Hitel adható hitelösszege max. 24 havi bérköltséggel egyező összegben kerül majd megállapításra (a korábbi 9/18 havi bérköltség helyett).
  1. Mikro- és kisvállalati ügyfélkörben a Széchenyi Kártya Folyószámlahitel Plusz önállóan is forgalmazásra kerül (azaz max. 49 fő foglalkoztatottig megszűnik a Széchenyi Munkahelymegtartó Hitellel történő 40-60%-os arányú kombinációs - együttes igénybevételi - kötelezettség).
  1. Középvállalati ügyfélkörben az SZK Plusz Folyószámlahitel és a Munkahelymegtartó Hitel kombinációs szabálya úgy módosul, hogy a jövőben egységnyi Munkahelymegtartó Hitel mellé egységnyi Folyószámlahitelt igényelhetnek a vállalkozások (korábbi együttesen igényelt hitelösszegen belüli 40-60 %-os megoszlás helyett azonos arányban (50-50%) és összegben lesz lehetőség SZMM-et és SZK Plusz-t igényelni a középvállalati ügyfélkörben).
  1. Fenti változások hatálybalépésétől kezdve a 2019. évben alakult kezdő vállalkozások is igényelhetik az új SZKP hiteleket (az ÜSZ-ben rögzített rájuk vonatkozó speciális feltételek mentén).

 

 

Az új, kiemelt mértékű állami támogatással elérhető konstrukciók célja, hogy a koronavírus járvány hatására kedvezőtlen helyzetbe jutott mikro, kis-, és középvállalatok kedvezményes feltételek mellett, gyorsan és könnyen elérhető forráshoz jussanak, segítve ezzel is a munkahelyek megőrzését és a normál üzletmenet visszaállítását.

A Széchenyi Kártya Program új hitelkonstrukciói minden eddiginél kedvezőbb kondíciókkal, rendkívül alacsony, a teljes futamidő alatt fix kamaton lesznek elérhetőek a vállalkozások számára.

 

 

SZÉCHENYI KÁRTYA FOLYÓSZÁMLAHITEL PLUSZ

 

Két éves futamidejű, max. 100 MFt összegben igényelhető szabad felhasználású folyószámlahitel, a vállalkozások átmeneti likviditási problémáinak áthidalására. A hitel fix évi 0,1% nettó kamat mellett érhető el a vállalkozások számára.

Önállóan nem igényelhető, csak a Széchenyi Munkahelymegtartó Hitellel 40-60 százalékos arányban kombinálva!!

A hitel fő biztosíték a Garantiqa Zrt. 90 %-os kezességvállalása, ill. a feltételeknek megfelelő magánszemély készfizető kezességvállalása.

 

 

SZÉCHENYI MUNKAHELYMEGTARTÓ HITEL

 

Két éves futamidejű, max. 750 MFt összegű forgóeszközhitel. A munkahelyek megtartását segíti azáltal, hogy a vállalkozás számára maximum 9 havi, a válság által kiemelten érintett ágazatokban működő vállalkozások részére max. 18 havi bérköltségükkel megegyező hitelösszeget biztosít.

A Széchenyi Munkahelymegtartó Hitel fix évi 0,1% nettó kamat mellett érhető el. Önállóan is igényelhető. A hitel törlesztésének megkezdésére a 9 hónapos türelmi időt követően kerül sor.

A hitel fő biztosítéka a Garantiqa Zrt. 90 %-os kezességvállalása, ill. a feltételeknek megfelelő magánszemély készfizető kezességvállalása.

 

 

SZÉCHENYI LIKVIDITÁSI HITEL

 

Három éves futamidejű, max. 250 MFt összegű szabad felhasználású forgóeszközhitel (a hitel összege számla nélkül is lehívható). A forgóeszköz beszerzése, egyéb igénybe vett szolgáltatások finanszírozása mellett fennálló forgóeszközhitelek kiváltására is használható.

A Széchenyi Likviditási Hitel fix évi 0,2% nettó kamat mellett érhető el.

A hitel fő biztosítéka a Garantiqa Zrt. 90 %-os kezességvállalása, ill. a feltételeknek megfelelő magánszemély készfizető kezességvállalása.

 

 

SZÉCHENYI BERUHÁZÁSI HITEL PLUSZ

 

A Széchenyi Beruházási Hitel Plusz akár 1 Mrd Ft összegű beruházási hitelek igénylését is lehetővé teszi a teljes futamidő alatt fix évi 0,5%  nettó kamat mellett. A maximális futamidő akár 10 év is lehet.

A széles körű beruházási hitelcélok megvalósítása mellett a hitel fennálló piaci árazás szerint nyújtott beruházási hitelek kiváltására is használható. A hitel maximum 6 éves futamidőre tehergépjármű vásárlásra is igénybe vehető.

A hitel törlesztésének megkezdésére akár 24 hónapos türelmi idő is igényelhető.

A hitel fő biztosítéka a Garantiqa Zrt. kezességvállalása, a feltételeknek megfelelő magánszemély készfizető kezességvállalása és tárgyi biztosíték.

 

 

 

AZ ÖN KAPCSOLATTARTÓJA:

 

Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

 

Zalaegerszeg – Szemes Gyöngyi

Zalaegerszeg, Petőfi u. 24.

szechenyikartya@zmkik.hu

92/550-510

 

Keszthely – Szabó Tiborné

Keszthely, Fő tér 6-8.

 keszthely@zmkik.hu

83/510-100

 

Nagykanizsa – Beznica Henriett

Nagykanizsa, Zrínyi u. 21.

nagykanizsa@zmkik.hu

93/536-200