Kamarai rendezvények
<< | 2022 Június | >> | ||||
---|---|---|---|---|---|---|
Hé | Ke | Sze | Csü | Pé | Szo | Va |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
27 | 29 | 30 |
GASTROTOP
Projekt címe: Comprehensive educational support of food-service providers facilitating demand on emerging special dietary restrictions consumer market / Ételszolgáltatók teljeskörű oktatási támogatása a fogyasztói piacon megjelenő speciális diétás étrendek keresletének elősegítésére - GASTROTOP
Vezető Partner:
Visoko gospodarsko učilište u Križevcima (Agráregyetem, Kőrös)
Partnerek:
MATE Kaposvári Campus
Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara
Visoka škola za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici (Turisztikai és Informatikai Menedzsment Főiskola, Verőce)
Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara
ERFA támogatás összege: 247.556,72 EUR
Teljes költségvetés: 291.243,20 EUR
Projekt időtartama: 2021.06.01-2022.09.30.
Projektösszefoglaló/Project summary:
The project addresses the problems detected within the implementation of EDOTOP 1 and ECOTOP2 projects: Improving tourism offer in the region in order to make the region more attractive to tourists interested in different forms of ecotourism and educational programs in marketing for service providers. In the previous projects, the conducted research and studies indicated that ecotourism offer in the region exists, but it is not sufficiently developed and one of important development drivers is service provider education. The purpose of this project is to develop comprehensive educational support for food-tourism providers facilitating demand on emerging special dietary restrictions consumer market. This support will provide education and training for adjustment of food touristic offers in cross-border counties to the current food consumer demands and trends in the tourism sector and thus positively affect the situation in self-employment of young population and employment in the tourist sector in general.
The overall objective of the project is to improve the availability of training in the field of special dietary restrictions consumer market through development and implementation of training programs, creative student camp – workshop, panel discussion for students, entrepreneurs and academia, student workshop for innovation in the food production segment, idea competition for compilation of touristic product packages targeted at special dietary demands, workshop based on topic of different dietary approaches/trends, training on how to prepare "free" dishes. The project will generate training program for students and food tourism service providers, study of inclusion of the Roma and mentally or physically ill population, refugee and other possible minorities in the food tourism system and handbook for educational support of food-service providers facilitating demand on emerging special dietary restrictions consumer market. It also involves exchange programs, business idea competition and student creative camp. The partnership is structured in a way that it involves institutions from all relevant segments: higher education and business support institutions (chambers), since it is necessary for quality development of activities.
Cross-border character: The project proposal builds on experience of LB, B1, B2, B3, B4. The project idea is based on their common knowledge and responds to a problem (insufficient food tourism offer in the region) common at both sides of the border (joint development).
Project homepage: Gastrotop
- GASTROTOP felmérés - Ételintolerancia a vendéglátóhelyeken való fogyasztásban
- GASTROTOP - Érzékenyítő program
- Vendéglátósok felkészítése a speciális étrendigényű vendégekre - A Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a GASTROTOP projektben
- Mindenmentes sütemények szívvel, lélekkel - A Lel Ki Főzde cukrászdákban bátran válogathatnak az ételérzékenyek
- Ételallergia és az ételintolerancia - Hogyan lehet különbséget tenni közöttük?
- GASTROTOP animációs kisfilm
- GASTROTOP - My Food My Life workshop
- Gluténérzékenység - Egyetlen betegség, ami diétával gyógyítható
- Ha elfogadod, a legjobbat tudod kihozni belőle
- Borda Attila: Legyünk fogékonyak az új ismeretekre
- Hogyan őrizzük meg bélflóránk egészségét?
- Hogyan készítsünk cukrászsüteményeket mentesen?
- Mentes cukrászképzés – Hogyan vélekednek a résztvevők?
- Ételek az ételintoleranciás vendég igényei szerint - Beszélgetés Deák Petrával, a ’mentes’ szakácsképzés vezetőjével
- Egyetlen gyógymód a szigorú diéta - A Lisztérzékenyek Zala Megyei Egyesülete a gluténérzékenységről
- Okai, tünetei, terápiáját szolgáló étrendjei - Dietetikust kérdeztünk az ételallergiáról és az ételintoleranciáról
- Legyen kenyerünk kézműves! - Beszélgetés Nagy Zsolttal, a Partisan Kézműves Pékség tulajdonosával
- Gyakorlatba átültethető hasznos tapasztalatokat szereztek - A ’mentes’ szakácsképzés résztvevőit kérdeztük
- Hiánypótlónak bizonyult a mentes cukrász- és szakácsképzés - A Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara további feladatai a GASTROTOP projektben
- A táplálkozás és az életminőség összefüggéseiről - A ZMKIK GASTROTOP workshopján