Üdvözöljük a

Kamarai választás 2020

honlapján!

-

Kamarai rendezvények

<< 2020 Szeptember >>
KeSzeCsüSzoVa
 123456
78910111213
14151617
18
1920
21222324252627
282930    

Kamarai választás 2020

A kamara választott testületeinek törvényben meghatározott négy éves ciklusa ebben az évben lejár, így ismételten urnákhoz járulnak a választásra jogosult vállalkozók, vállalkozások megbízottai, cégképviselők. A választás a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Alapszabálya szerint kerül lebonyolításra ez év őszén.

A megyei gazdálkodó szervezetekről a kamara névjegyzéket állít össze, amely tartalmazza a gazdálkodó szervezet nevét, székhelyét, nyilvántartási számát, tevékenységi körét, a kamarai választások során a gazdálkodó szervezet képviseletében szavazásra jogosult személy nevét. A kamarába tagként bejelentkezett gazdálkodó szervezetekről a kamara tagjegyzéket vezet. A választási névjegyzék és tagjegyzék 2020. július 20-tól valamennyi ügyfélszolgálati irodában megtekinthető.

 

Először az 54 fős Küldöttgyűlés küldöttei kerülnek megválasztásra tagozatok szerint.

A tagozati küldöttválasztó ülések lebonyolítására 2020. szeptember 14-17. között kerül sor a Kamarák Házában, Zalaegerszegen.

 

A küldöttek jelölése csak írásban történhet. Az írásbeli jelölés lehetőségét a választásokat lebonyolító tagozati ülés előtt, a jelölőlapoknak a kamarai portálon történő közzétételével és a tagok részére történő kiküldésével biztosítja a kamara. A jelölőlapot 2020. szeptember 1-ig kell visszaküldeni valamelyik ügyfélszolgálati irodába,  és ezután az időpont után írásbeli jelölés már nem fogadható el. Az írásban jelölt személyt a küldöttválasztó tagozati ülésre a kamara titkára meghívja, a meghívóban tájékoztatja, hogy jelöltként nyilvántartásba vették.

 

A küldöttválasztó tagozati ülésre minden olyan kamarai tagot meghív a kamara, amely választási jogosultsággal rendelkezik. A meghívóban szerepel a választás pontos helyszíne és ideje. A választásra jogosult nem kamarai tagokat hirdetmény útján értesíti a kamara a választás időpontjáról.

 

A Tagozati Jelölő- és Választási üléseket és a Tagozati Küldöttüléseket követően ülésezik a tisztújító Küldöttgyűlés 2020. október 5-én. Az Alapszabálynak megfelelően feladata többek között a kamara elnökének, általános alelnökének, alelnökeinek, elnökségi tagjainak, etikai és ellenőrző bizottsági tagoknak és az országos küldötteknek a megválasztása.