Üdvözöljük a

MKIK Sajtószemle

honlapján!

-

Kamarai rendezvények

<< 2021 Február >>
KeSzeCsüSzoVa
1234567
891011121314
15161718192021
222324262728

MKIK Sajtószemle

 

Szélesebb körben tenné elérhetővé a tízmillió forintos újraindítás gyorskölcsönt a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara – Parragh László – MTV

A tervezettnél szélesebb körben tenné elérhetővé a tízmillió forintos újraindítás gyorskölcsönt a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, erről már javaslatot tettek a kormánynak. Így nemcsak a járvány miatt teljes, vagy majdnem teljes leállásra kényszerült vállalkozásoknak, de a működő, ugyanakkor komoly árbevétel-kiesést elszenvedő cégeknek, valamint a gazdaság újraindításában hazánkat versenyelőnyhöz segítő szereplőknek is elérhetővé válna az államilag támogatott kölcsön. A téma részletei következnek Parragh Lászlótól, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökétől.

00:00:00-00:08:22

Tovább a hírre

 

Kamarai költések – Dunai Péter – ATV

Méltatlannak tartja és rosszindulatú kampánynak nevezte Parragh László, a Kereskedelmi és Iparkamara nyilvánosságra került szerződéseivel kapcsolatos sajtóhíreket. A HVG által kikért dokumentumok szerint a kamara több tízmillió forintot költött például mentális felkészítésre. Az Egyenes beszéd vendége Dunai Péter, a kamara főtitkára, akivel Rónai Egon műsorvezető beszélget.
00:00:00-00:14:16

Tovább a hírre

 

Fehéríti az építőipart a lakásfelújítási támogatás – MKIK – Koji László - MTV

Egyre többen érdeklődnek a kormány által január elején bevezetett otthon felújítási program iránt, így a hirtelen megnövekedett kereslet hatására a legjobb szakemberek sokszor már csak az év második felére tudják vállalni a megrendeléseket, miközben rengeteg önjelölt amatőr indít vállalkozást annak reményében, hogy hirtelen nagy összegeket kereshet. Szakemberek szerint a kivitelezőt érdemes ajánlás útján kiválasztani, de legalább hallgassuk meg több szakember véleményét is. Koji László, az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének (ÉVOSZ) elnöke azt javasolja azoknak, akik szakembert keresnek, hogy a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) szakmai építőipari regisztrációs rendszerében tájékozódjanak, ahol 80 ezer vállalkozást találhatnak, megyénként felsorolva.

Tovább a hírre

 

Közeleg a 29. Magyar Innovációs Nagydíj Pályázat beadási határideje – MKIK – gondola.hu

Az év legjelentősebb innovációs teljesítményét elismerő Magyar Innovációs Nagydíj mellett a kiemelkedő innovációs teljesítményeket további, összesen nyolc kategóriában is díjazzák: Ipari, Agrár, Környezetvédelmi, Informatikai Innovációs Díj, "Alapkutatástól a piacig˝ 2019. évi Innovációs Díj és a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala, ill. az MKIK Innovációs Díja. A legeredményesebb, 2018. január 1. után alapított startup vállalkozás a Magyar Innovációs Szövetség Startup Innovációs Díját nyeri el.

Tovább a hírre

 

Kovács Dezső szerint a vállalkozások túlélési esélye, hogy gyorsan reagálnak a változásra – ZMKIK – zaol.hu

Nehéz időszak a vállalkozásoknak a pandémiás helyzet, amely minden szektort másképp érint. Kovács Dezső, a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke beszélt az elmúlt év kihívásairól. Azt egy év távlatából már látjuk, hogy vannak ágazatok, amelyeket rendkívüli mértékben sújtott, és itt most a kreatív iparra, a rendezvényekkel foglalkozó vállalkozásokra, a vendéglátóiparra, a szállás­adókra és a turizmussal foglalkozó vállalkozásokra gondolok, nekik a rendezvények, a szezon elmaradása miatt és a korlátozások, a bezárások következtében gyakorlatilag nem volt vendégük, nem volt bevételük.

Tovább a hírre