Üdvözöljük a

MKIK Sajtószemle

honlapján!

-

Kamarai rendezvények

<< 2022 Szeptember >>
KeSzeCsüSzoVa
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829
30
  

MKIK Sajtószemle

 

MKIK GVI: júliusban a cégek 56 százalékának jelentett nehézséget a pénzügyi kötelezettség teljesítése – webradio.hu

Júliusban a cégvezetők 44 százalékának egyáltalán nem volt nehéz teljesíteni vállalkozása pénzügyi kötelezettségét, míg 56 százaléka tapasztalt különböző nehézséget, a következő félévre vonatkozóan kevésbé bizakodók - közölte a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézet (GVI) csütörtökön az MTI-vel. - Az MKIK GVI konjunktúravizsgálata részeként 2022 júliusában 350, legalább 20 főt foglalkoztató hazai vállalkozást kérdezett meg pénzügyi helyzetéről, ezen belül pénzügyi kötelezettségeik teljesíthetőségéről, pénzügyi nehézségeikről, tartalékaik szintjéről.

Tovább a hírre

 

Megfelelő technikával rengeteg energiát spórolhatunk meg – BOKIK – boon.hu

Energetikai intézkedésekkel, ésszerűsítéssel és beruházásokkal csökkenthető a felhasznált energiamennyiség - ez volt az előadás kulcsmondata a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által rendezett tegnapi eseményen, amelyhez online is csatlakozhattak az érdeklődők. Ma már nem tudunk olyan energetikai beruházást találni a piacon, ami ne térülne meg 1-2 év alatt - hangsúlyozta előadása során Simon István energiahatékonysági tanácsadó.

Tovább a hírre

 

Telt házzal dübörgött a ballagási kiállítás – GYMSMKIK – gyorplusz.hu

A rendezvény célja, hogy segítséget nyújtson a tanév végén ballagó középiskolásoknak abban, hogy életük nagy eseménye emlékezetes legyen. Emellett jó lehetőség a bemutatkozásra és a kapcsolatteremtésre a ballagásra is szakosodott szolgáltatóknak, akik közel harmincan gyűltek össze és állították ki portékáikat.

Tovább a hírre

 

Újabb diáknaptárakat osztott ki Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara – BMKIK – behir.hu

Hatodik alkalommal adta át a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a diáknaptárakat a pályaválasztás előtt álló békéscsabai diákoknak. A kiadványt csütörtök délelőtt az Erzsébethelyi Általános Iskola Madách utcai telephelyén tanuló nyolcadik osztályos tanulói vehették át. A nyolcadik osztályban - amellett, hogy minél jobb jegyeket kell szerezni - számos dátumra is oda kell figyelni. A Békés Megyei Kereskedelmi- és Iparkamara segítésképpen egy naptárban csokorba szedte a pályaválasztással kapcsolatos fontos információkat.

Tovább a hírre