Üdvözöljük a

MKIK Sajtószemle

honlapján!

-

Kamarai rendezvények

<< 2020 Július >>
KeSzeCsüSzoVa
  12345
6789101112
13
14
1516171819
20212223242526
2728293031  

MKIK Sajtószemle

A régi-új elnök dr. Szerencsés László – KEMKIK – 24 Óra

Tisztújító küldöttgyűlést tartott pénteken délelőtt tatabányai székházában a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. A küldöttek a jelölőbizottság javaslatai alapján megválasztották a gazdasági kamara elnökét, az általános alelnököt, a három tagozati alelnököt, valamint az összesen 19 tagú elnökség, az ellenőrző és az etikai bizottság tagjait, a küldötteket a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Küldöttgyűlésére. Minden esetben egyhangú volt a nyílt szavazás a jelöltekre. A régi-új elnök 2024 júliusáig dr. Szerencsés László lett, az általános alelnök Kárpát Csaba, a kézműipari tagozati alelnök Rabóczky Jánosné, az ipari tagozati Baráth Sándor, a kereskedelmi tagozati pedig Bondor László - nem történt változás.

Tovább a hírre

 

A Kereskedelmi és Iparkamara is részt vesz a gazdaság helyreállításában – SZABKAM – sunshinefm.hu

A Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a napokban tartotta évértékelő küldöttgyűlését. Pekó László a kamara elnöke elmondta, hogy az elmúlt időszak nagy megpróbáltatás elé állította a megyei vállalkozásokat a kialakult járványhelyzet miatt. Hangsúlyozta, hogy elsőként a gazdaság helyreállítása van napirenden, ugyanis hatalmas krízist élt meg az ország és a megye. A küldöttgyűlés másik fontos témája a kamara előző évi gazdálkodásának értékelése és a 2019. évi pénzforgalmi terv elfogadása volt.

Tovább a hírre

 

Hajdú-Bihar megye gyorsan felépülhet – HBKIK – Világgazdaság

A járvány okozta válságot lehetőségnek kell tekinteni: felgyorsulhatnak a már korábban is szükségessé vált fejlesztések - mondta Miklóssy Ferenc, a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke. Hajdú-Bihar jobban megsínylette a járványt, mint más megyék, vagy kevésbé? - A számok azt mutatják, hogy például a nyugat-magyarországi megyékhez viszonyítva kevésbé. A megye gazdaságát alapvetően nem viselte meg a járvány, kivéve az idegenforgalmat és a turizmust.

Tovább a hírre

 

Új feladatok a kamaránál – DKIK – duol.hu

A vírushelyzet miatt áprilisban elmaradt küldöttgyűlését tartotta meg szerdán a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara, elfogadták a tavalyi beszámolót és az idei tervet. A kamarák számára a legnagyobb feladatcsomagot az Ipari és Technológiai Minisztériummal kötött szerződés alapján végzett, a szakképzés területéhez kapcsolódó tevékenységek jelentik.

Tovább a hírre

 

Segítik Baján a vállalkozókat – BKMKIK – Petőfi Népe

A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara bajai kirendeltsége a leendő egyéni vállalkozóknak nyújt segítséget július elsejétől a TEÁOR-szám kiválasztásában. A kormányablaktól került át a szolgáltatás a kereskedelmi kamarához. Az első lépés a vállalkozás megalapításához a megfelelő TEÁOR-szám kiválasztása, a következő pedig ennek bejelentése a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz, ahonnan megkapják a vállalkozás adószámát.

Tovább a hírre