Üdvözöljük a

MKIK Sajtószemle

honlapján!

-

Kamarai rendezvények

<< 2021 Október >>
KeSzeCsüSzoVa
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25
26
2728293031

MKIK Sajtószemle

Újabb szintet lépnek a magyar-kazah gazdasági kapcsolatok – MKIK – magyarhirlap.hu

A válság utáni újrarendeződéssel az eurázsiai térség még nagyobb súlyt képvisel majd a világgazdaságban, amire Magyarország is felkészült, jelentette ki Varga Mihály pénzügyminiszter a Kazah Külkereskedelmi Kamara és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara üzleti fórumán Nur-Szultánban - közölte a Pénzügyminisztérium tegnap. Varga Mihály a közlemény szerint azt mondta, Kazahsztán és Magyarország gazdasági kapcsolatai mára eljutottak oda, hogy az innovációban, az új technológiai megoldások területén is szintet lépjen a két ország kapcsolata.

Tovább a hírre

 

Robotika: Európa-bajnoki dobogón a Széchenyi István Egyetem csapata – GYMSKIK – kisalfold.hu

Bronzérmet szerzett a győri Széchenyi István Egyetem csapata a Szakmák Európa-bajnokságán az ipari robotika kategória első magyar résztvevőjeként. A siker mutatja, hogy az intézmény számára mennyire fontosak az ipari együttműködések, valamint az, hogy a hallgatók a magas szintű elméleti ismeretek mellett valós gyakorlati tudással is felvérteződjenek. A két fiatal, Kuller Máté és Hökkön Szilárd elhelyezkedéséhez is jó ajánlólevél volt a verseny.

Tovább a hírre

 

Megreformálnák az energiaellátást a megyénkben – BOKIK – boon.hu

A magyarországi energiaellátás megreformálását célul kitűző LIFE-IP North-HU-Trans projekt keretében rendeztek konferenciát Miskolcon. A témával kapcsolatos előadások bemutatták, miért szükséges a teljes szénrégió klímabarát átalakítása. A kilencéves projekt az előző év szeptemberében indult 22 konzorciumi tag együttműködésével. A konzorcium vezetője az Innovációs és Technológiai Minisztérium. Az átfogó projekt hosszú távú stratégiája alapján az összes releváns és érintett szereplő bevonásával és megszólításával kívánja elérni a pályázatban vállalt célokat.

Tovább a hírre