Üdvözöljük a

MKIK Sajtószemle

honlapján!

-

Kamarai rendezvények

<< 2020 Július >>
KeSzeCsüSzoVa
  12345
678910
11
12
13141516171819
20212223242526
2728293031  

MKIK Sajtószemle

Nagy lehetőség vagy kényszerű alkalmazkodás? – BKIK – IT Business

Hazai startup-mentőcsomagként a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) egy nemzeti Kockázati Tőketársaság felállítását javasolta válságkezelési csomagjában, ez az új tőkealapot a Nemzeti Válságkezelő Holding leányvállalataként hoznák létre. Elsősorban a felvásárlásokra és az összeolvadásokra és nem a "gazella" cégekre fókuszálna az új trendek szerint. Nem pihent a Hiventures Kockázati Tőkealap-kezelő sem, ők már április végén a tettek mezejére léptek, és bejelentették a koronavírus- válság miatti, magyar startupoknak szóló, 30 milliárdos keretösszegű mentőprogramjukat.

Tovább a hírre

 

Sikeresek a megyei iparkamara pályaorientációs táborai – CSMKIK – szegedma.hu

Végéhez közelednek a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara pályaorientációs táborai. A gazdasági önkormányzat három településen szervezte meg a programot, amelynek célja az volt, hogy segítsék a pályaválasztás előtt álló fiatalok döntését. Nagymágocs és Szeged után Ópusztaszeren zajlik az utolsó, egyhetes esemény, amelynek keretében július 9-én csütörtökön Szegeden, a Fehértói Halászcsárdában tesznek üzemlátogatást a diákok. A táborokban interaktív, játékos programokkal segítették a tanulók pályaválasztását.

Tovább a hírre

 

A Munkácsy Múzeum is bemutatkozott a pályaorientációs táborban – BMKIK – korosicentrum.hu

A Munkácsy Mihály Múzeum a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával együttműködve, rendhagyó múzeumi rendezvényt tartott a pályaorientációs tábor résztvevői számára. Az esemény egyben műhelygyakorlatként valósult meg, a megyei módszertani-központi feladatellátás keretében. A Múzeumi szakmák közelről - Pályaorientációs ismertető című rendezvényen a múzeum munkatársai mutatkoztak be. Váncsa Klára ökológus a természettudományi gyűjteményen keresztül mutatta be munkáját, valamint kitért arra a kérdésre is, hogyan lehet valakiből biológus egy muzeális intézménynél.

Tovább a hírre