Üdvözöljük a

MKIK Sajtószemle

honlapján!

-

Kamarai rendezvények

<< 2021 Május >>
KeSzeCsüSzoVa
     12
345678
9
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

MKIK Sajtószemle

 

Kevesen indulnak nyaralni – MKIK – Kisalföld

A koronavírus-járvány több mint egy éve akadályozza a turizmust. Bár már látszanak az enyhülés jelei, az utazási ágazatban változásokra kell számítani. A turizmus csak nagyon lassan, talán évek múlva lehet olyan, ahogyan azt járvány előtt ismertük, ha egyáltalán valaha eléri azt a szintet - vélekedett Horváth Vilmos, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara turizmusért felelős alelnöke. A szakmabeliek várakozása szerint, mint mindenhol, a járvány elvonulása utáni időszakban nálunk is először a belföldi célpontok lesznek a keresettek. - A már tavaly is túlértékelt Balaton helyett az emberek a nyitás után mérlegelni fognak, és hamar megtalálják majd, mi az, amit megengedhetnek maguknak.

Tovább a hírre

 

BOKIK: évekig meg fogja határozni életünket a járvány okozta válság – BOKIK – minap.hu

Bár csődhullámmal a megyében várhatóan nem kell számolni, a vállalkozások többsége óvatos és jövő nyárnál előbb nem is reméli, hogy életük visszatérhet a korábbihoz hasonló mederbe. Bihall Tamás hangsúlyozta, a BOKIK a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával karöltve folyamatosan a vállalkozások helyzetét segítő javaslatokat fogalmazott meg. Ha nem is mindegyiket, de jelentős részét támogatta, megvalósította a kormány. - Voltak adózási javaslataink, a támogatási politikára, főleg az eu-s források felhasználására, terítésére vonatkozó javaslataink. Lesz javaslatunk a csődtörvénnyel összefüggésben, az adózási törvénnyel összefüggésben, az oktatási szabályokkal összefüggésben.

Tovább a hírre

 

Pünkösdtől szállásnagyüzem – BOKIK – Észak-Magyarország

Egy kis panzió megnyitására elegendő lehet egy hét, de egy többszobás, wellnessrészleggel kiépített szálloda újraindítása, a fertőtlenítés és a szobák előkészítése minimum két hetet vesz igénybe - sorolja Bágyi Péter, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara idegenforgalmi és vendéglátóipari osztályának elnöke. Az általa vezetett szálloda, a Bodrog Hotel is csak május 13-án nyit meg teljes kapacitással, addig fokozatosan készítik fel a személyzetet és az infrastruktúrát a vendégek fogadására, ami nem kis feladat hat hónapnyi szünet után.

Tovább a hírre