Üdvözöljük a

MKIK Sajtószemle

honlapján!

-

Kamarai rendezvények

<< 2022 Május >>
KeSzeCsüSzoVa
      1
2345678
9101112131415
1617181920
21
22
23242526272829
3031     

MKIK Sajtószemle

 

Dr. Parragh László tartott előadást az iparkamara kecskeméti küldöttgyűlésén – keol.hu

Küldöttgyűlést tartottak 2022. május 17-én, kedden a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara kecskeméti székházában. Melyen részt vett és előadást tartott dr. Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke is.

 

Dr. Parragh László az előadásában, valamint az azt követő sajtótájékoztatón elmondta, hogy a kormányzat és a kamara együttműködése jó, a kölcsönös bizalmon alapuló. Hozzátette, hogy nyílván vannak köztük viták, ugyanakkor van egy több szintű, nagyon erőteljes, őszinte párbeszéd is.

 

- Egy „normálisan működő országban" a kormányzatnak érdeke a gazdaság meghatározó szereplőivel való együttműködés - mondta a kamara elnöke. - Miként a gazdaság meghatározó szereplőinek is érdeke a kormányzattal való együttműködés. A szembenállás tehát nem lehet opció. Egyik szereplő sem lehet hosszú távon ellenzékben. Meggyőződésem, hogy hosszú távon kormányozni sikeresen csak sikeres gazdasággal lehet, ami fordítva is igaz. Gyenge, alkalmatlan kormánnyal nem lehet tartósan sikeres gazdaságot építeni.

Tovább a hírre

 

MKIK GVI: pesszimistábbak lettek a vállalkozások – portfolio.hu

A vállalkozások üzleti bizalma áprilisban csökkent a tavaly októberi szinthez képest: a konjunktúramutató +31 ponton állt az év negyedik hónapjában szemben a korábbi felmérés +38 pontjával - közölte a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) által alapított Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézet (GVI) kedden. - A közleményben felidézték, hogy a felmérés 1998-as kezdete óta a legalacsonyabb értéket 2020 áprilisában mérték, amikor mínusz 25 pont volt a mutató.

Tovább a hírre

 

Jó-Pálya, és a Tiéd? – BMKIK – behir.hu

A Békés Megyei Kereskedelmi- és Iparkamara idén harmadjára hirdette meg a "Jó-Pálya" vetélkedő sorozatot hatodik és hetedik osztályos iskolások számára. A verseny eredményhirdetése kedd délután volt. A vetélkedő három fordulóból állt, huszonegy csapat nevezett összesen a megyéből. A döntőben tíz csapat közül választották ki a három legjobbat. Az első feladatsorban a gyerekeknek a szakmákat megismerő teszt kérdéssort kellett kitölteniük.

Tovább a hírre

 

Több dolgozót ért baleset – JNSZMKIK – Új Néplap

Tavaly megnőtt a munkabalesetek száma a 2020-as évhez képest, derül ki az Innovációs és Technológiai Minisztérium Munkavédelmi Irányítási Főosztálya által készített országos összefoglalóból. Ez igaz megyénkre is. Ám amíg az országos baleseti számok nem érték el a korábbi év esetszámát, szűkebb régiónkban meghaladták azt.

 

Dr. Sziráki András, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke azt hangsúlyozta, hogy a több baleset is a gazdasági teljesítmény növekedésének hozadéka. Megyénk ipargazdasága pedig a járvány ellenére is felfelé ívelt.

 

- Láthattuk, hogy a húzóerő Jászság és Szolnok térsége mellett még a Nagykunságban is növekedést tapasztaltak. Ott, ahol dinamikusabb a növekedés, több a munka, egyre többet kell teljesíteni a termelésben, nem biztos, hogy olyan arányban tudnak gondot fordítani a munkabiztonságra, az előírások betartatására, mint elvárható lenne.

Tovább a hírre

 

Több mint száz pályamű érkezett a Planet Z fenntarthatósági pályázatra – BKIK – webradio.hu

Több mint száz pályamű érkezett a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) által támogatott Planet Z fenntarthatósági pályázatra; a Zöld Követ Egyesület versenyén a hulladékcsökkentés és az újrahasznosítás témájában nyújtották be a legtöbb ötletet. Az első helyezett Butter Kitti Rovar dóm projektje lett. A fiatalok számára meghirdetett 2,3 millió forint összdíjazású versenyre összesen 117 pályamű érkezett, amelyek közül hat nyertest választott ki a zsűri.

Tovább a hírre

 

Ügyességi játékok, kvízek, futóverseny és ajándékok – SKIK – kapos.hu

A hétvégén Európa Napot szervezett a Desedán a Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara. Május 9-én volt az Európai Unió kezdetének számító Schuman nyilatkozat évfordulója. A tóparti programot ennek apropóján szervezte meg szombaton a SKIK.

Tovább a hírre