Üdvözöljük a

MKIK Sajtószemle

honlapján!

-

Kamarai rendezvények

<< 2021 Augusztus >>
KeSzeCsüSzoVa
      
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

MKIK Sajtószemle

Munkahelyi oltás: hozni a kötelezőt? – Parragh László – magyarnarancs.hu

Több szempontból is vitatja a Magyar Szakszervezeti Szövetség azt a felvetést, hogy a munkáltatók bizonyos munkakörökben kötelezővé tehessék dolgozóiknak a koronavírus elleni oltást. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége nem annyira, de kész erről a hivatalos fórumon tárgyalni.

Tovább a hírre

 

Az "Év Felelős Foglalkoztatója 2021" pályázat – VKIK – veol.hu

Az OFA Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával, a Legacy Kft.-vel, a HR Portállal, a KKV Consulting Kft.-vel és a Restart-Up kezdeményezéssel együttműködve, 2021-ben immáron hatodik alkalommal hirdeti meg az "Év Felelős Foglalkoztatója 2021" elnevezésű pályázatát. A pályázható kategóriák 2021-ben: Kisvállalkozások, Középvállalkozások, Nagyvállalatok I. (251-2000 fő közötti foglalkoztatott), Nagyvállalatok II. (2000 fő feletti foglalkoztatók), illetve a Közszféra szervezetei.

Tovább a hírre

 

Már megint nincs elegendő munkaerő – CSMKIK – Világgazdaság

Több fejlesztési támogatásra lenne szükségük a helyi vállalkozásoknak, és miközben emelkedik a minimálbér, a fekete- és a szürkegazdaság még mindig tisztességtelen versenyt idéz elő - mondta Kőkuti Attila, a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke. A megyében az első negyedévben még emelkedett a munkanélküliség, pedig az ipari termelés és a beruházások már nőttek.

Tovább a hírre

 

Az elszálló nyersanyagárak terheit nyögi a német gazdaság – portfolio.hu

Komoly problémákat okoz a német feldolgozóiparban az olyan nyersanyagokból kialakult hiány, mint például az acél, a fa vagy a műanyag. Piaci szakértők előrejelzése szerint a már jelenleg is magas árak emiatt tovább emelkednek, és egyelőre a folyamat végét sem látni. A német kereskedelmi és iparkamarák képviseleti szervezete, a DIHK (Deutscher Industrie- und Handelskammertag e.V.) a német gazdaság egyik legnagyobb problémájának tekinti a nyersanyagok drágulását. "Az iparvállalatok számára az energia és nyersanyagárak alakulása jelenti a legnagyobb üzleti kockázatot" - jelentette ki Peter Adrian, a DIHK elnöke a dpa hírügynökségnek adott interjúban. "Az Egyesült Államokban és Kínában beindított konjunktúra-ösztönző programok hatalmas keresletet gerjesztettek, ami számos nyersanyag esetében számottevő áremelkedéshez és a kínálat kimerüléséhez vezetett" - mondta.

Tovább a hírre