Üdvözöljük a

MKIK Sajtószemle

honlapján!

-

Kamarai rendezvények

<< 2020 Szeptember >>
KeSzeCsüSzoVa
 123456
78910111213
14151617181920
212224252627
282930    

MKIK Sajtószemle

Késedelmes fizetés és lánctartozás a magyar vállalkozások körében – MKIK-GVI – uzletem.hu

A vállalkozások 65 százalékának legalább egy üzleti partnere késedelmesen fizetett 2020 első félévében - derül ki az MKIK GVI felméréséből. Az MKIK Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézet (GVI) elemzésében a hazai vállalkozások késedelmes fizetéssel és lánctartozással kapcsolatos tapasztalatait vizsgálta. Az eredmények a GVI 2020. júliusi negyedéves konjunktúrafelvételének adatain alapulnak, melynek során 407 hazai vállalkozást kérdeztünk meg a témában.

Tovább a hírre

 

Soha nem volt még ennyire trendi a pályaorientáció! – MKIK – blikk.hu

A szakképzést népszerűsítő applikációval jelentkezik a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, így a szakmavilág.hu weboldal és a továbbtanulási lehetőségeket bemutató rendezvények mellett egy újabb felületen veheti fel a kapcsolatot a 12-14 éves fiatalokkal. A pályaorientációt segítő alkalmazással a tanulók nemcsak az érdeklődési körüknek megfelelő tartalmak között válogathatnak, akár a számukra legmegfelelőbb intézményre is rátalálhatnak.

Tovább a hírre

 

Mesterek fala, névsorral – HMKIK – Heves megyei Hírlap

Tovább bővült a Mesterek falán lévő névsor, így már félezernél is több név olvasható a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara székházában lévő díszhelyen. A mester cím történelmi rangja, múltja és hagyományai ismeretesek. A legújabb kori mesterképzés és -vizsgáztatás is immár a hatvanadik évéhez érkezett. Katrics Krisztina, a kamara kézműipari alelnöke a tisztújító küldöttgyűlés utáni ünnepségen elmondta, hogy büszkék a képzésükre.

Tovább a hírre