MKIK Sajtószemle

Home Office kedvezmény lehet a gépjárműbiztosításokra – BKIK – technokrata.hu

A pandémia jelentősen átalakította mindennapjainkat és ez a közlekedési szokásainkat sem hagyta érintetlenül. A Magyar Nemzeti Bank 2020-ra vonatkozó adatai szerint 23%-kal csökkent a kgfb-károk száma, míg a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara frissen publikált kutatása arra a következtetésre jutott, hogy miközben a közösségi közlekedést inkább mellőzték a fertőzéstől tartó magyarok, nem emelkedett számottevően az autóra, robogóra vagy egyéb eszközre váltók száma. Sőt, a budapestiek harmada úgy nyilatkozott, hogy a járvány lecsengése után sem szeretnének többet tartózkodni az utakon.

Tovább a hírre

 

Kérdőíves felmérés az áremelésről – KEMKIK – 24 Óra

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara kérdőíves felmérést indít, hogy megismerje a hazai vállalkozások véleményét és tapasztalatait az energia- és üzemanyagárak növekedésével kapcsolatban. Hogy minél részletesebb és pontosabb képet alkothassanak az áremelkedés gazdasági következményeiről és a vállalkozásokra gyakorolt hatásairól, nagyon fontos, hogy minél több cég véleményét megismerjék. A megyei kereskedelmi és iparkamara is kéri a vállalkozókat, cégeket, hogy töltsék ki a kérdőívet, amelyet a www.kemkik.hu oldalon is elérhetnek.

Tovább a hírre

 

Magyarországról szállítják a részegységeket – NKIK – Magyar Vasút

Az innovációs és technológiai miniszternek mutatta be mátranováki gyárának fejlesztési terveit az Alstom. Másfél ezernél is több hegesztett acél forgóvázkeretet állítanak elő.

"Nógrád megye gazdaságának meghatározó szereplője az Alstom mátranováki gyára, ami további fejlesztések előtt áll. Ehhez a befogadó környezet mellett fontos a versenyképes oktatási, képzési és beszállítói rendszer, amelynek fejlesztése a kormány feladata. A szak-képző programunkat és intézményeit alkalmassá tudjuk tenni arra, hogy megfeleljenek ezeknek az igényeknek. Ez nyilván nemcsak egy cég, hanem az egész környezet elvárása" - fogalmazott Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a magyar mobilitási piac egyik meghatározó foglalkoztatója és gyártóvállalata, a fenntartható mobilitási megoldások globális piacvezetője, az Alstom mátranováki forgóvázkeret-gyártó üzemében tett látogatásakor.

Tovább a hírre